Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Πώς οι ΗΠΑ σχεδίασαν τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη – (δημοσίευση Σουηδικής εφημερίδας!)

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Πηγή foto : eadaily

ΑΛΦΕΙΟΣ : Οφείλουμε να δηλώσουμε, σεβόμενοι την δεοντολογία της δημοσιογραφίας, ότι την συνταρακτική αυτή είδηση την είδαμε στην πύλη της EAdaily , κι από εκεί πήγαμε στην nyadagbladet-se , στην πηγή της είδησης.

Η nyadagbladet-se , γράφει στο τέλος της δημοσίευσης :

[ Η RAND αρνείται την προέλευση της αναφοράς

Την Τετάρτη, η RAND εξέδωσε ένα δελτίο τύπου αρνούμενο ότι η αναφορά προέρχεται από αυτές. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει απάντηση σχετικά με το πώς η αναφορά είναι ψευδής ή τι δεν θα ήταν αλήθεια, αλλά απλώς γράψτε ότι βλέπετε το περιεχόμενο ως “περίεργο” και ότι το έγγραφο είναι “ψευδές”. ]

Δηλαδή, στο δελτίο τύπου δηλώνεται ότι το έγγραφο δεν προέρχεται από εκεί !! Από κάπου όμως προέρχεται !! Εμείς απλά αναδημοσιεύουμε το δημοσίευμα, με κάθε επιφύλαξη.

……………………………………..

Το συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Πώς οι ΗΠΑ σχεδίασαν τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη – nyadagbladet-se

  • Σε κάτι που φαίνεται να είναι μια εξαιρετική εσωτερική διαρροή από το κοντινό στην κυβέρνηση δεξαμενή σκέψης RAND Corporation, που είναι γνωστό μεταξύ άλλων ότι ήταν πίσω από την αμερικανική στρατηγική για την εξωτερική και αμυντική πολιτική κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, δίνεται λεπτομερής περιγραφή του τρόπου με τον οποίο η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη σχεδιάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Το έγγραφο, με ημερομηνία Ιανουαρίου, αναγνωρίζει ότι η επιθετική εξωτερική πολιτική που ακολουθείται στην Ουκρανία θα πιέσει τη Ρωσία να χρειαστεί να επέμβει στρατιωτικά στη χώρα. Σκοπός, εξηγούν, είναι να εισαχθεί ένα πακέτο κυρώσεων που έχει προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό.
  • Η οικονομία της Ε.Ε. , αναφέρει, “αναπόφευκτα θα καταρρεύσει” ως αποτέλεσμα αυτού – και χαίρεται, μεταξύ άλλων, που πόροι έως και 9000 δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να εισρεύσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι η καλά μορφωμένη ευρωπαϊκή νεολαία θα αναγκαστεί να μεταναστεύσουν.
  • Ο κύριος στόχος που περιγράφουν είναι να διχάσουν την Ευρώπη – ειδικά τη Γερμανία και τη Ρωσία – και να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία με το να βάλουν χρήσιμους ηλίθιους στην πολιτική να σταματήσουν τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες στην ήπειρο.
δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2022

– του Ισαάκ Μπόμαν

Φωτογραφία: NATO/CC BY-NC-ND 2.0 Η πράσινη υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock με ένα μωβ πουλόβερ σε μια συνάντηση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Ως η πρώτη εφημερίδα στην Ευρώπη, η Nya Dagbladet μπορεί να δημοσιεύσει αυτό που φαίνεται να είναι τα απόρρητα σχέδια των ΗΠΑ να συντρίψουν την ευρωπαϊκή οικονομία με έναν πόλεμο στην Ουκρανία και μια προκληθείσα ενεργειακή κρίση.

Η δεξαμενή σκέψης RAND , η οποία έχει συνολικά 1850 υπαλλήλους με προϋπολογισμό 350 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει επίσημο σκοπό τη «βελτίωση της πολιτικής και της λήψης αποφάσεων μέσω έρευνας και ανάλυσης». Συνδέεται κυρίως με το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι διαβόητο για την επιρροή του στην ανάπτυξη στρατιωτικής και άλλης στρατηγικής κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Σε έγγραφο που υπογράφει η RAND, υπό τον τίτλο έναρξης «Αποδυναμώστε τη Γερμανία, ενισχύστε τις ΗΠΑ», πιστεύεται ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» για εισροή πόρων από το εξωτερικό για τη διατήρηση της αμερικανικής οικονομίας γενικά, αλλά «ειδικά για το τραπεζικό σύστημα».

Μόνο οι ευρωπαϊκές χώρες που δεσμεύονται από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μπορούν να μας τις παρέχουν χωρίς σημαντικό στρατιωτικό και πολιτικό κόστος .”

Το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό σύμφωνα με τη RAND είναι η αυξανόμενη ανεξαρτησία της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι το Brexit έχει δώσει στη Γερμανία μεγαλύτερη ανεξαρτησία και έχει δυσκολέψει τις ΗΠΑ να επηρεάσουν τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ένας βασικός στόχος που διαπερνά την κυνική στρατηγική είναι πάνω απ’ όλα η καταστροφή της συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας, αλλά και Γαλλίας.

« Αν πετύχει, θα κάνει την Ευρώπη όχι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό ανταγωνιστή των Ηνωμένων Πολιτειών », δηλώνει.

Μόνος τρόπος: «Σύρετε και τις δύο πλευρές σε πόλεμο στην Ουκρανία»

Για να συντρίψει αυτή την πολιτική απειλή, παρουσιάζεται ένα στρατηγικό σχέδιο που στοχεύει πρωτίστως στην καταστροφή της γερμανικής οικονομίας.

« Η διακοπή των ρωσικών προμηθειών θα μπορούσε να δημιουργήσει μια συστηματική κρίση που θα ήταν καταστροφική για τη γερμανική οικονομία και έμμεσα για ολόκληρη την ΕΕ », αναφέρουν και πιστεύουν ότι το κλειδί είναι να σύρουν τις χώρες της Ευρώπης σε πόλεμο.

Ο μόνος δυνατός τρόπος για να διασφαλιστεί ότι η Γερμανία θα απορρίψει τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες είναι να προσελκύσει και τις δύο πλευρές στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία. Οι συνεχιζόμενες ενέργειές μας σε αυτή τη χώρα θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε στρατιωτική απάντηση από τη Ρωσία. Η Ρωσία σαφώς δεν πρόκειται να αφήσει την πίεση του ουκρανικού στρατού στις δημοκρατίες του Ντονμπάς χωρίς στρατιωτική απάντηση. Θα επέτρεπε να παρουσιαστεί η Ρωσία ως το επιθετικό μέρος και στη συνέχεια να εφαρμοστεί ολόκληρο το ήδη προετοιμασμένο πακέτο κυρώσεων ».

Τα πράσινα κόμματα θα κάνουν τη Γερμανία να «πέσει στην παγίδα»

Συγκεκριμένα, τα πράσινα κόμματα στην Ευρώπη περιγράφονται ως εύκολα χειραγωγούμενα για να κάνουν τη δουλειά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Προϋπόθεση για να πέσει η Γερμανία σε αυτή την παγίδα είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος των πράσινων κομμάτων και ιδεολογιών στην Ευρώπη. Το γερμανικό περιβαλλοντικό κίνημα είναι ένα έντονα δογματικό, αν όχι φανατικό, κίνημα, που τους κάνει πολύ εύκολο να αγνοήσουν τα οικονομικά επιχειρήματα », γράφει, επικαλούμενη την σημερινή υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock, και τον υπουργό κλίματος, Robert Habeck. , ως παραδείγματα αυτού του τύπου πολιτικών.

Τα προσωπικά χαρακτηριστικά και η έλλειψη επαγγελματισμού καθιστούν δυνατό να υποθέσουμε ότι είναι αδύνατο για αυτούς να παραδεχτούν εγκαίρως τα δικά τους λάθη. Έτσι, θα αρκεί να διαμορφωθεί γρήγορα μια εικόνα των μέσων ενημέρωσης για τον επιθετικό πόλεμο του Πούτιν – και να μετατραπούν οι Πράσινοι σε ένθερμους και σκληρούς υποστηρικτές των κυρώσεων – ένα «κόμμα πολέμου». Θα καταστήσει δυνατή την επιβολή των κυρώσεων χωρίς κανένα εμπόδιο ».

Μεταξύ άλλων, η Baerbock έκανε όνομα δηλώνοντας ότι θα διατηρήσει τη διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα – ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι της για το θέμα και ποιες είναι οι συνέπειες για τον γερμανικό πληθυσμό.

Μένουμε με την Ουκρανία και αυτό σημαίνει ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν, επίσης τον χειμώνα – ακόμα κι αν είναι πολύ σκληρό για τους πολιτικούς , είπε σε μια διάσκεψη στην Πράγα πρόσφατα.

Οι πολιτικοί των Πρασίνων, Ανναλένα Μπάερμποκ (δεξιά) και Ρόμπερτ Χάμπεκ (η) περιγράφονται από τις ΗΠΑ ως ευγνώμονες για τη χειραγώγηση των αμερικανικών υποθέσεων – ιδιαίτερα τον στόχο της καταστροφής της γερμανικής οικονομίας. (Φωτογραφία: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0)
“Στην καλύτερη περίπτωση μια ολοκληρωτική στάση”

Οι συγγραφείς εκφράζουν την ελπίδα ότι η ζημιά μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας θα είναι τόσο μεγάλη που θα είναι αδύνατο για τις χώρες να αποκαταστήσουν κανονικές σχέσεις αργότερα.

« Μια μείωση του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού – στην καλύτερη περίπτωση μια πλήρης διακοπή – θα οδηγούσε σε καταστροφικές συνέπειες για τη γερμανική βιομηχανία. Η ανάγκη να παραμεριστούν σημαντικές ποσότητες ρωσικού φυσικού αερίου για τη διατήρηση της θέρμανσης των σπιτιών και των δημόσιων κτιρίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ελλείψεις. Οι διακοπές λειτουργίας στη βιομηχανία θα προκαλέσουν έλλειψη εξαρτημάτων και ανταλλακτικών για την κατασκευή, κατάρρευση των αλυσίδων εφοδιαστικής και αργά ή γρήγορα ένα φαινόμενο ντόμινο ».

Τελικά, μια πλήρης κατάρρευση της οικονομίας της Ευρώπης θεωρείται τόσο πιθανή όσο και επιθυμητή.

Όχι μόνο αυτό θα επιφέρει ένα συντριπτικό πλήγμα στη γερμανική οικονομία, αλλά ολόκληρη η οικονομία της ΕΕ θα καταρρεύσει αναπόφευκτα .”

Επισημαίνουν περαιτέρω τα πλεονεκτήματα των εταιρειών που εδρεύουν στις ΗΠΑ με λιγότερο ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά, τα πλεονεκτήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης και την εκροή κεφαλαίων από την Ευρώπη, εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να ωφελήσει την αμερικανική οικονομία κατά 7-9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, τονίζεται η σημαντική επίδραση ότι πολλοί μορφωμένοι και νέοι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.

Η RAND αρνείται την προέλευση της αναφοράς

Την Τετάρτη, η RAND εξέδωσε ένα δελτίο τύπου αρνούμενο ότι η αναφορά προέρχεται από αυτές. Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει απάντηση σχετικά με το πώς η αναφορά είναι ψευδής ή τι δεν θα ήταν αλήθεια, αλλά απλώς γράψτε ότι βλέπετε το περιεχόμενο ως “περίεργο” και ότι το έγγραφο είναι “ψευδές”.

………………………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Η Baerbock είπε ότι θα στηρίξει την Ουκρανία, γράφοντας τους Γερμανούς στα παλιά της παπούτσια

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πιστεύει ότι οι δυτικές αντιρωσσικές κυρώσεις είναι αποτελεσματικές και σωστές !! … Ο Όσκαρ Λαφονταίν τον αποκάλεσε : Ο βλάκας του Πούτιν – Ο βλαμμένος του Μπάιντεν … Και πρόσθεσε Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ στην Βουλή της Γερμανίας: Εχουμε την πιό ηλίθια κυβέρνηση στην Ευρώπη

ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ/ Τι θα γίνει στη Γερμανία… Σε λίγο ίσως θα μείνει χωρίς φάρμακα όλη η Ε.Ε. !! Ούτε ασπιρίνες !!!

ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ μεσαίωνας. Από 165 στα 2268€/μήνα για αέριο. «Αφήστε μας να ζήσουμε» κραυγή Γερμανού συνταξιούχου

ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ. Γερμανικό σενάριο: 400 άνθρωποι θα πεθάνουν σε 96 ώρες όταν κοπεί το ρεύμα σε μια μικρή μόνο περιοχή !!

Γερμανία :«θα πούμε το ψωμί ψωμάκι» Διαδήλωση αρτοποιών στο Αννόβερο ΒΙΝΤΕΟ

Άρθρο παρουσιάζει στοιχεία ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για μεγάλο πόλεμο με τη Ρωσία στην Ευρώπη ( ? )

ΜΥΔΡΟΙ ΤΗΣ Lara Logan !!! Το ναζιστικό τάγμα Azov, χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Η Δυτική Ουκρανία υποστήριξε τους Ναζί. Ήταν το αρχηγείο των ναζιστικών SS (βίντεο)

Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ αντεπιτίθενται στη Ρωσσία στον αέρα της Ουκρανίας !!!

Οι ιμπεριαλιστές λένε: Οι στρατιωτικοί στόχοι των ΗΠΑ περιλαμβάνουν την «αποϊμπεριαλοποίηση» της Ρωσσίας !!

ΗΠΑ. Καλπάζει ο ετήσιος πληθωρισμός. Από το 1981 είχε να φτάσει στο 9,1% !

Το Υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απαγόρευση της θαλάσσιας μεταφοράς ρωσσικού πετρελαίου

Κορόιδα Ευρωπαίοι !!! Το Υπ.Οικ. των ΗΠΑ επέτρεψε συναλλαγές με τη Ρωσία για τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό, λιπάσματα, σπόρους.

Στις ΗΠΑ εγκαινιάζονται εργοστάσια που έκλεισαν πριν από 20 χρόνια. Η Ευρώπη ξεμένει χωρίς λιπάσματα και τρόφιμα 

ΟΙ ΗΠΑ ΕΒΑΛΑΝ ΟΠΙΣΘΕΝ !!! ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ !!! ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ;;

LNG. Γονατίζοντας την Ευρώπη, οι ΗΠΑ αποκομίζουν τεράστια κέρδη !! Κορόιδα Ευρωπαίοι …

Οι ΗΠΑ μειώνουν τις εξαγωγές LNG στην Ευρώπη μετά το ατύχημα στο Τέξας !

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ !! “Unknown Aerial Phenomena” – (UFO) «Κατάστρεψαν τους πυρηνικούς μας πυραύλους» !! (βίντεο)

Επικίνδυνη ζώνη: το ΔΝΤ είδε απειλή για το δολάριο στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ !!! ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΑ ΒΙΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ !!!

Ρωσσικό Υπ.Αμ.: Νέα ντοκουμέντα για βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Τα «Μπαϋρακτάρ» που ζητά το Κίεβο με συσκευή ψεκασμού απειλούν τη Ρωσσία !!

………………………………………………………………………………..