Άρθρο του Oskar Lafontaine : Ανοίγοντας το Nord Stream 2 !

ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oskar Lafontaine Ανοίγοντας το Nord Stream 2 !

Δεν μπορώ πλέον να ακούω την γκρίνια των Steinmeier, Scholz και άλλων για την κοινωνική απόρριψη που θα προκύψει όταν τριπλασιαστεί η τιμή του φυσικού αερίου. Εάν μπορείς να αντλήσεις ενέργεια μόνο από κράτη όπως οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία ή το Κατάρ και η Ρωσία, που κατηγορούνται ότι έχουν παράνομους πολέμους, τότε θα πρέπει να προτιμήσεις τον προμηθευτή που έχει τα καλύτερα και φθηνότερα αγαθά. Αυτή είναι η Ρωσία. Επιπλέον, γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η γερμανική οικονομία είναι επίσης στενά συνυφασμένη με τη Ρωσία για πολλές άλλες απαραίτητες πρώτες ύλες και ανταλλακτικά.
.
Δεν μπορεί να επαναληφθεί αρκετά συχνά: Εάν κόψετε τους δεσμούς με μια χώρα για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορείτε να κάνετε δουλειές με τις ΗΠΑ που είναι υπεύθυνες για τις περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο.
.
Ήταν πραγματικά ντροπιαστικό να παρακολουθήσω τον Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου με τον Scholz στην Ουάσινγκτον, να του ξεκαθαρίσω ποιος καθορίζει αν ο αγωγός της Βαλτικής Θάλασσας Nord Stream 2 θα τεθεί σε λειτουργία ή όχι.
.
Πότε θα αποκτήσουμε Καγκελάριο που να έχει τα κότσια να πει Ουάσιγκτον, μέχρι εδώ και όχι παραπέρα. Από πού προέρχεται αυτός ο εθισμός των Γερμανών να υποταχθούν όταν βλέπεις πώς συμπεριφέρονται οι Γερμανοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί απέναντι στην Ουάσιγκτον;
.
Όταν σκέφτεσαι τους δικούς σου ανθρώπους, υπάρχει μόνο μία λύση: άνοιξε το Nord Stream 2 για να αποτρέψεις τα χειρότερα. Ο De Gaulle ήξερε ακόμα, τα κράτη δεν έχουν φίλους, έχουν συμφέροντα. Ακριβώς όπως οι Αμερικανοί προσπαθούν να αποτρέψουν τη συγχώνευση της γερμανικής τεχνολογίας με τις ρωσικές πρώτες ύλες εδώ και 100 χρόνια (George Friedman), η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι οι κυρώσεις δεν βλάπτουν Ρωσία και ΗΠΑ, αλλά πρωταρχική Γερμανία και Ευρώπη.
.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν πλέον να διαψεύσουν όσα τους έγραψε πρόσφατα ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Jeffrey Sachs στο pedigree: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η κορύφωση ενός 30ετούς έργου του αμερικανικού νεοσυντηρητικού κινήματος (νεοκονς). Οι ίδιοι νεοσυντηρητικοί είναι στην κυβέρνηση Μπάιντεν που ενθαρρύνουν τους πολέμους των ΗΠΑ στη Σερβία (1999), Αφγανιστάν (2001), Ιράκ (2003), Συρία (2011) και Λιβύη (2011) και προκάλεσαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. “
.
Όταν έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος, πρέπει να έχεις το θάρρος να το διορθώσεις. Καμία ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να κάνει εκατομμύρια Γερμανούς φτωχότερους και να καταστρέψει τη γερμανική οικονομία.
………………………………………………………..
 ΣΧΕΤΙΚΑ …

“Πόλεμος” Γερμανίας-Ουκρανίας για τον στρόβιλο του Nord Stream !! Το Κίεβο θέλει την καταστροφή της Γερμανίας ;;

ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑ 2.900$/κμ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ “ΣΥΝΕΧΑΡΗ” ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΟΝ Nord Stream 2 !!!

…………

Ο βλάκας του Πούτιν – Ο βλαμμένος του Μπάιντεν
.

Oskar Lafontaine Στη συνεδρίαση των ερωτήσεων της γερμανικής Bundestag, εκπρόσωπος της AfD δήλωσε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν άχρηστες και απαίτησε να τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός Nord Stream 2. Ο mainstream Τύπος πανηγύρισε τον «επιτυχημένο κοντέρ» του Καγκελαρίου: «Το AfD είναι το κόμμα της Ρωσίας. “

.
Πολύ πριν, ένας σχολιαστής στο Deutschlandfunks είχε απαιτήσει: «Η λύση μπορεί να είναι μόνο: Να απαλλαγούμε από την αμερικανική δικτατορία. ” Ας μην αγοράζουμε βρώμικο πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Ας ανοίξουμε τις πύλες του Nord Stream 2. Οι κυρώσεις δεν σταμάτησαν ή σταμάτησαν έναν πόλεμο. Ρώσοι και Αμερικανοί είναι οι δικαιούχοι των κυρώσεων που έπληξαν περισσότερο εμάς τους Δυτικοευρωπαίους. “
.
Στη λογική του Olaf Scholz, η Deutschlandfunk είναι η φωνή της Ρωσίας.
.
Με άλλους πολιτικούς επισημαίνω εδώ και καιρό ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με αποφασισμένες κυρώσεις κάνει το αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι κάνει. Επειδή οι τιμές ανεβαίνουν, το ρούβλι κυλάει. Ο Πούτιν τρίβει τα χέρια του καθώς οι κυρώσεις γεμίζουν τα ταμεία του. Οι ολομέλειες ανακοινώσεις του υπουργού αποβιομηχάνισης Χάμπεκ, θα μπορούσε να κερδίσει νέους προμηθευτές ενέργειας, όπως όταν λύγισε ενώπιον του υπουργού ενέργειας του Κατάρ, είναι θερμός αέρας.
.
Τι μαθαίνουμε από αυτό; Ο Olaf Scholz είναι ο ανόητος του Πούτιν.
.
Τώρα δεν θα του αρέσει αυτός ο “τιμητικός τίτλος”. Ίσως θα είναι πιο χαρούμενος αν τον αποκαλούμε “ηλίθιο του Μπάιντεν”.
Οι Γερμανοί πολιτικοί δεν θέλουν να καταλάβουν, παρόλο που οι αμερικανικοί στρατηγικοί λένε συνέχεια ότι εδώ και 100 χρόνια η πολιτική των ΗΠΑ αποσκοπεί στην αποτροπή της συγχώνευσης της γερμανικής τεχνολογίας και των ρωσικών πρώτων Λογικό είναι: Ο διακηρυγμένος στόχος να παραμείνει η μόνη παγκόσμια δύναμη απαιτεί να αποδυναμώσετε όχι μόνο την κινεζική ή τη ρωσική, αλλά και τις γερμανικές και ευρωπαϊκές οικονομίες, για να μην γίνει πολύ ισχυρός ο ανταγωνισμός. Για να λειτουργήσει αυτό χρειάζονται πολιτικοί που είναι αρκετά ηλίθιοι ώστε να μην δουν μέσα από αυτή τη στρατηγική και να γίνουν ακούσιοι βοηθοί αυτής της πολιτικής. Οι ΗΠΑ είναι εξαιρετικά επιτυχημένες σε αυτό το πλαίσιο. Για να παραμείνει ανταγωνιστικός, η βιομηχανία χρειάζεται φθηνή ενέργεια. Η πολιτική των ΗΠΑ πέτυχε να αποδυναμώσει σημαντικά τις γερμανικές και ευρωπαϊκές οικονομίες στην ανταγωνιστικότητά τους. Εν τω μεταξύ, η βιομηχανία μας πληρώνει πολύ υψηλότερη τιμή για το φυσικό αέριο σε σχέση με την οικονομία των ΗΠΑ (δείτε την έκθεση Bloomberg εδώ: https://www.nachdenkseiten.de/?p=85582
.
Ένας καγκελάριος που σε αυτό το βαθμό υποστηρίζει τους στόχους των ΗΠΑ για αποδυνάμωση της γερμανικής και ευρωπαϊκής οικονομίας μπορεί με αυτοπεποίθηση να αποκαλείται «ανόητος του Μπάιντεν».

……………………………………………..

Ο Oskar Lafontaine ( γερμανική προφορά: [ˈlafɔntɛn] , γεννημένος στις 16 Σεπτεμβρίου 1943) είναι Γερμανός πολιτικός. Υπηρέτησε ως υπουργός-πρόεδρος της πολιτείας Σάαρλαντ από το 1985 έως το 1998 και ήταν ομοσπονδιακός ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) από το 1995 έως το 1999. Ήταν ο κύριος υποψήφιος για το SPD στις ομοσπονδιακές εκλογές του 1990 στη Γερμανία , αλλά έχασε με μεγάλη διαφορά. Υπηρέτησε ως υπουργός Οικονομικών υπό τον Καγκελάριο Gerhard Schröder μετά τη νίκη του SPD στις ομοσπονδιακές εκλογές του 1998 , αλλά παραιτήθηκε τόσο από το υπουργείο όσο και από την Bundestag λιγότερο από έξι μήνες αργότερα, τοποθετώντας τον εαυτό του ως δημοφιλής αντίπαλος των πολιτικών του Schröder στον ταμπλόιντ Τύπο.

Ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του 2005 , ως αντίδραση στις μεταρρυθμίσεις της Ατζέντας 2010 του Σρέντερ , ο Λαφοντέν συνίδρυσε το αριστερό κόμμα Εργασία και Κοινωνική Δικαιοσύνη – Η Εκλογική Εναλλακτική . Μετά από συγχώνευση με το Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού τον Ιούνιο του 2007, έγινε συμπρόεδρος της Αριστεράς . Ήταν ο κύριος υποψήφιος για το παράρτημα του Σάαρλαντ του κόμματος στις εκλογές της πολιτείας Σάαρλαντ το 2009, όπου κέρδισε πάνω από το 20% των ψήφων. Ανακοίνωσε την παραίτησή του από όλες τις ομοσπονδιακές πολιτικές λειτουργίες αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη το 2009 . Διατήρησε τη θέση του ως μέλος του νομοθετικού σώματος του Saarland και από τον Μάιο του 2012 είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης στο Saarland. Ο Λαφοντέν παραιτήθηκε από το Κόμμα της Αριστεράς στις 17 Μαρτίου 2022 επειδή δεν ήταν πλέον «εναλλακτική στην πολιτική της κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας»,

……………………………………………………………………………