ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑ 2.900$/κμ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ “ΣΥΝΕΧΑΡΗ” ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΟΝ Nord Stream 2 !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μεντβέντεφ, μετά την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου, συνεχάρη την ΕΕ για την αξιόπιστη προστασία από το Nord Stream 2

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ !!! ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΛΛΑΡΕΙ Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ !!! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΦΟΥ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ !!!

………….

Ο Μεντβέντεφ «συνεχάρη» τους Ευρωπαίους συναδέλφους για τις τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου

https://ria.ru/

ΜΟΣΧΑ, 7 Μαρτίου – RIA Novosti. Σχολιάζοντας την αύξηση ρεκόρ των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπενθύμισε στους δυτικούς αξιωματούχους την απόφασή τους να παγώσουν το Nord Stream 2.
«Μπορώ μόνο να συγχαρώ τους διορατικούς Ευρωπαίους συναδέλφους που αμύνθηκαν αξιόπιστα ενάντια στους ύπουλους Ρώσους και το έργο Nord Stream 2 », είπε.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του φυσικού αερίου Απριλίου στον δείκτη TTF αυξήθηκαν από 2.400 δολάρια ανά κυβικό μέτρο στα 3.900 δολάρια. Την ίδια στιγμή, η τιμή διακανονισμού της Παρασκευής ήταν 2.170 δολάρια.
……………………………..
Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά χίλια δολάρια σε μια ώρα

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μετά από ένα άλμα στα 3900 δολάρια την ώρα μειώθηκαν κατά χίλια δολάρια

ΜΟΣΧΑ, 7 Μαρτίου – RIA Novosti. Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκαν από 3.900 δολάρια ανά κυβικό μέτρο σε 2.900 δολάρια σε μια ώρα, σύμφωνα με στοιχεία από το χρηματιστήριο ICE που εδρεύει στο Λονδίνο .
Στην αρχή των συναλλαγών, το κόστος των συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Απριλίου στον δείκτη TTF έφτασε τα 2.366,8 δολάρια ανά χίλια κυβικά μέτρα. Στη συνέχεια, η τιμή άρχισε να αυξάνεται απότομα, φτάνοντας στα 3.900 δολάρια. Αυτό είναι 79% υψηλότερο από την αξία διακανονισμού της Παρασκευής, που ήταν 2.170,2 $.
Η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου βρίσκεται σε πυρετό εδώ και πολλούς μήνες. Την άνοιξη του περασμένου έτους, οι τιμές κυμάνθηκαν στα επίπεδα των 250-300 $ ανά χίλια κυβικά μέτρα, μέχρι το τέλος Αυγούστου αυξήθηκαν στα 600 $, τον Οκτώβριο για πρώτη φορά ξεπέρασαν τις χίλιες και τον Δεκέμβριο – δύο χιλιάδες. Στη συνέχεια ακολούθησε κάποια υποχώρηση, αλλά οι τιμές παρέμειναν σταθερά υψηλές, κάτι που δεν παρατηρήθηκε σε ολόκληρη την ιστορία της λειτουργίας των κόμβων φυσικού αερίου στην Ευρώπη .

……………………………………………………………………………

………………………………………………………………………