Η Baerbock είπε ότι θα στηρίξει την Ουκρανία, γράφοντας τους Γερμανούς στα παλιά της παπούτσια

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γερμανία: Η Ανναλένα Μπέρμποκ είναι η υποψήφια Καγκελάριος των Πρασίνων |  Euronews
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Γερμανικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Αριστερά και Εναλλακτική για τη Γερμανία επέκριναν τα λόγια της “πράσινης” γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock ότι σκοπεύει να στηρίξει την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι της.
.
«Υποσχέθηκα στον λαό της Ουκρανίας “θα είμαστε μαζί σας όσο χρειαστείτε” , θέλω να τηρήσω αυτή την υπόσχεση. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι μου, θέλω να τηρήσω την υπόσχεσή μου στον λαό της Ουκρανίας», είπε ο Baerbock.
.
Η υπουργός επικρίθηκε από την αντιπολίτευση. Έτσι, η βουλευτής της Bundestag, η πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής παράταξης του Κόμματος της Αριστεράς, Sarah Wagenknecht , χαρακτήρισε τα λόγια του Baerbock «λάθος» και «κίνδυνο» για τη Γερμανία.
.
Το μέλος της Bundestag από το Αριστερό Κόμμα Sevim Dagdelen σημείωσε ότι το 77% των Γερμανών πολιτών απαιτεί διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
.
Ο εκπρόσωπος του CDU Norbert Röttgen συμβούλεψε την υπουργό να επιλέξει καλά επιχειρήματα αντί για τελεσίγραφα και η Alice Weidel, συμπρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, σημείωσε ότι «η παραίτηση της Υπουργού Εξωτερικών Baerbock είναι ώριμη».
.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε την Πέμπτη τις δηλώσεις της Μπέρμποκ «φανταστική ομολογία» που «αντιστοιχεί στη συνεχιζόμενη συζήτηση για την ανάγκη πρόωρων εκλογών σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες».

……………………………………………………………………………………