ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ μεσαίωνας. Από 165 στα 2268€/μήνα για αέριο. «Αφήστε μας να ζήσουμε» κραυγή Γερμανού συνταξιούχου

News ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

138.211 ρούβλια το μήνα για φυσικό αέριο. Εικονογράφηση: m.fishki.net

ΑΛΦΕΙΟΣ : Εμείς εδώ στον Αλφειό σημειώναμε τον Αύγουστο … Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι νομίζουν ότι οι τιμές φ.αερίου πλήττουν μόνο την Γερμανία… Και το επιβεβαίωσε ο Πέτσας: “όποιος αρνείται να προσαρμοστεί δυστυχώς… πεθαίνει” (στο κρύο και στην πείνα)

Κι ενώ λέγαμε … ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ/ Τι θα γίνει στη Γερμανία… Σε λίγο ίσως θα μείνει χωρίς φάρμακα όλη η Ε.Ε. !! Ούτε ασπιρίνες !!!  … Η Baerbock είπε ότι θα στηρίξει την Ουκρανία, γράφοντας τους Γερμανούς στα παλιά της παπούτσιαΚι αφού Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πιστεύει ότι οι δυτικές αντιρωσσικές κυρώσεις είναι αποτελεσματικές και σωστές !! … ο Όσκαρ Λαφονταίν τον αποκάλεσε : Ο βλάκας του Πούτιν – Ο βλαμμένος του Μπάιντεν

Και πρόσθεσε Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ στην Βουλή της Γερμανίας: Εχουμε την πιό ηλίθια κυβέρνηση στην Ευρώπη

Μετά δε κι απ’ αυτό … Το “πρόστιμο” που πληρώνει η Γερμανία στην Ινδία, το βρόμικο τέχνασμα των κερδοσκόπων και το πλαφόν της Ούρσουλας !! Συμπεραίνεται, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα απάνθρωπο κερδοσκοπικό καρτέλ LNG, στο οποίο, υποψιαζόμαστε, ότι συμμετέχουν και πολιτικοί της Ευρώπης !!! Με στυγνούς εγκληματίες κερδοσκόπους, για να μην πούμε με “δολοφόνους”, αφού εκτός από τις πτωχεύσεις-ντόμινο και την τεράστια ανεργία, που επέρχονται, ελοχεύει ο κίνδυνος θανάτων από το κρύο ιδιαίτερα των αδύναμων γερόντων τις παγωμένες νύκτες του χειμώνα, κυρίως στις βόρειες χώρες της Ευρώπης … ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ. Μόνο λυκόφως και χιόνι: η Ε.Ε. προετοιμάζεται… να πεθάνει στο κρύο για την Ουκρανία

……………………………………………………………

«Αφήστε μας να ζήσουμε»: συνταξιούχος από τη Γερμανία χρεώθηκε 2.268 ευρώ το μήνα για το φυσικό αέριο 

Ένας εβδομηντάχρονος Γερμανός συνταξιούχος παραπονέθηκε για την αύξηση κατά 14 (δεκατέσσερις!) φορές τον μηνιαίο λογαριασμό αερίου. Ο βετεράνος είπε στην Bild ότι η οικογένειά του θα πρέπει να αναδιαμορφώσει δραστικά τα σχέδια θέρμανσης του σπιτιού της το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Ο πρώην αστυνομικός Dietmar M. ζει με τη γυναίκα του στην πόλη Zwickau. Σύμφωνα με συνταξιούχο αξιωματικό επιβολής του νόμου, είναι συνδρομητής του γερμανικού προμηθευτή φυσικού αερίου MITGAS. Η εταιρεία ειδοποίησε πρόσφατα έναν ηλικιωμένο άνδρα ότι ο λογαριασμός του για το φυσικό αέριο αυξήθηκε από 165 ευρώ σε 2.268 ευρώ.

«Δεν ήξερα αν χρειαζόμουν μπύρα ή φάρμακα για την καρδιά. Είναι ένα αστείο? Δεν έχω επικοινωνήσει με κανέναν στο MITGAS ακόμα, αλλά ξέρω ότι το αντιμετωπίζουν σοβαρά. Αλλά φυσικά δεν έχω την πολυτέλεια να πληρώσω τόσα πολλά. Πάντα είχαμε 22 βαθμούς στο σπίτι. Είμαι έτοιμος να εξοικονομήσω χρήματα και να μην ανεβάσω τη θερμοκρασία, αλλά πρέπει να μας κρατήσουν ζωντανούς».  — είπε έντρομος ο συνταξιούχος.

Ο άνδρας συνέδεσε την τρέχουσα κατάσταση με τη μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου στη χώρα από τη Ρωσία. Τώρα σκοπεύει να λύσει το συμβόλαιο με τη MITGAS και να ζεστάνει το δωμάτιο με τζάκι: «Προς το παρόν υπάρχουν αρκετά καυσόξυλα στον κήπο. Γιατί ούτε πουθενά αλλού μπορείς να τα αγοράσεις.

Εν τω μεταξύ, πολλές μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις ενδέχεται να σταματήσουν τη δουλειά τους λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου, γράφει η εφημερίδα Advance.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η γερμανική οικονομία συνέχισε να παρέχει αδιάκοπες προμήθειες φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου. Όμως, λόγω της μείωσης των εξαγωγών μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream, ορισμένες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται τη μείωση της παραγωγής και ακόμη και το κλείσιμο.

Και το γερμανικό δημοσίευμα Bild εξέφρασε αμφιβολίες για την αρμοδιότητα του γερμανού υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ μετά την ανεπιτυχή απάντηση του σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική κρίση στη χώρα λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων.

Σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα του ARD στο οποίο ήταν καλεσμένος ο Χάμπεκ, ο υπουργός ρωτήθηκε αν περίμενε αύξηση των χρεοκοπιών στο τέλος του χειμώνα. Απαντώντας, ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας είπε ότι δεν αναμένεται τέτοια κατάσταση, απλώς κάποιες εταιρείες θα αναστείλουν την παραγωγή.

Το αστείο δεν εκτιμήθηκε και ο υπουργός υποβλήθηκε σε δικαιολογημένη κωλυσιεργία. Αλλά ο πρώην αστυνομικός Dietmar δεν θα νιώσει πιο ζεστός από αυτό.

Yakov Pavlov

ΠΗΓΗ

……………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ … ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΙΟ

………………………………………………………………………………….