Γερμανία. Δημιουργία κόμματος που υποστηρίζει την «ειρήνη με τη Ρωσσία με οποιοδήποτε κόστος».

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, με τον σύζυγο της Όσκαρ Λαφοντέν

σ.σ. : Τον περασμένο Φεβρουάριο, Η Ζάρα Βάγκενκνεχτ- Sahra Wagenknecht- και η συγγραφέας- δημοσιογράφος Alice Sophie Schwarzer ζητούσαν σε ανοικτή επιστολή, (μέχρι τότε είχαν υπογράψει περισσότερα από 438.095! άτομα) , την παύση του υπερβολικού εξοπλισμού της Ουκρανίας, έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Σχεδόν όλα τα γερμανικά ΜΜΕ στράφηκαν εναντίον αυτής της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας.

Τον Σεπτέμβριο 2022, αρκετοί της Αριστεράς-Die Linke– στην Γερμανία ζητούσαν μετά από την ομιλία της στην Γερμανική Βουλή να φύγει η  Ζάρα Βάγκενκνεχτ από το κόμμα !!

Σε δημοσκόπηση, τον Οκτώβριο 2022, η  Ζάρα Βάγκενκνεχτ ερχόταν 2η (από την 6η στην 2η θέση) !!

Όταν πέρυσι,το 2022, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς πίστευε ότι οι δυτικές αντιρωσσικές κυρώσεις είναι αποτελεσματικές και σωστές, ο Όσκαρ Λαφονταίν τον αποκάλεσε : Ο βλάκας του Πούτιν – Ο βλαμμένος του Μπάιντεν … ενώ η Ζάρα Βάγκενκνεχτ πρόσθεσε στην Βουλή της Γερμανίας: Εχουμε την πιό ηλίθια κυβέρνηση στην Ευρώπη

Τώρα, η βουλευτής της Bundestag από το κόμμα της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ, η οποία υποστηρίζει την άρση των κυρώσεων και την επανάληψη των εποικοδομητικών σχέσεων με τη Ρωσσία, θα δημιουργήσει το δικό της κόμμα, αναφέρει η δημοσίευση Focus σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΑdaily

Σύμφωνα με την Wagenknecht, το πρόγραμμα του κόμματός της θα βασίζεται σε τέσσερις βασικές αρχές:

  1. Ορθολογική οικονομική πολιτική.
  2. Κοινωνική δικαιοσύνη.
  3. Κόσμος.
  4. Ελευθερία.

Όπως τόνισε η βουλευτής, σκοπεύει να «βάλει τέλος στην τρελή κοινωνικοοικονομική πολιτική του κυβερνώντος συνασπισμού» του οποίου ηγείται ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς . Σύμφωνα με αυτήν, η κυβέρνηση αδυνατεί να αναπτύξει μέτρα που θα τονώσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τον πληθυσμό και θα συμβάλουν στη μείωση της ανεργίας.

Με τον όρο «κοινωνική δικαιοσύνη», η Wagenknecht εννοεί την αύξηση των μισθών, την έναρξη μέτρων για τη στήριξη των φτωχών και την ικανότητα των κρατικών υπηρεσιών να θέτουν ανώτατα όρια τιμών για βασικά αγαθά. Για να διατηρηθεί ένας ισορροπημένος ομοσπονδιακός προϋπολογισμός, η Βάγκενκνεχτ ζητά επίσης τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Η αντίληψη της εξωτερικής πολιτικής του κόμματος θα επικεντρωθεί στην «ολοκληρωτική χρήση διπλωματικών εργαλείων». Σύμφωνα με τον βουλευτή, αυτή η προσέγγιση συνεπάγεται το απαράδεκτο μιας περαιτέρω αύξησης του στρατιωτικού προϋπολογισμού της Γερμανίας, καθώς και «την σύναψη ειρήνης με τη Ρωσσία με κάθε κόστος». Ο πολιτικός εξηγεί τη σημασία της εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Μόσχα, μεταξύ άλλων, από τις καταστροφικές συνέπειες της τρέχουσας πορείας, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων, για τη γερμανική οικονομία. Τέλος, η Wagenknecht δεσμεύεται να «τερματίσει την κουλτούρα ακύρωσης».

«Οι άνθρωποι αποκλείονται από την κοινωνία όταν εκφράζουν εναλλακτικές, αντιδημοφιλείς απόψεις», – είπε.

Αναλογιζόμενη το δυνητικό εκλογικό σώμα του κόμματος, η βουλευτής είπε ότι η πολιτική δύναμη που δημιουργεί πρέπει να γίνει «το φερέφωνο των ανθρώπων που ψηφίζουν από απελπισία την Εναλλακτική για τη Γερμανία».

«Πολλοί μου γράφουν: αν δεν κάνεις τίποτα, τότε από απελπισία θα ψηφίσω την Εναλλακτική για τη Γερμανία. Αυτοί δεν είναι πολίτες με δεξιές ή ριζοσπαστικές απόψεις». – είπε.

Παράλληλα, η πολιτικός δεν διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα εμφάνισης μιας νέας πολιτικής δύναμης. Στο παρελθόν, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η απόφαση για τη δημιουργία ενός κόμματος θα ληφθεί «μέχρι το τέλος του έτους». Σύμφωνα με εκπροσώπους του κύκλου της Βάγκενκνεχτ, η νωρίτερη ημερομηνία είναι τα μέσα Οκτωβρίου, μετά τις τοπικές εκλογές στη Βαυαρία και την Έσση.

…………………………………………………………………………………………………