Η Μόσχα ζήτησε από το Παρίσι να ζητήσει συγγνώμη επειδή δεν επέτρεψε στους δημοσιογράφους να δουν τον Μακρόν

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία - RIA Novosti, 1920, 09/10/2023
© AP Photo/Manish Swarup Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδία

Η Μόσχα ζητά από το Παρίσι να ζητήσει συγγνώμη επειδή δεν επέτρεψε σε Ρώσσους δημοσιογράφους να παρευρεθούν στη συνέντευξη Τύπου του Εμανουέλ Μακρόν στο Νέο Δελχί, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι Telegram .

«Μια τέτοια πολιτική, εμποτισμένη με ψεύδος, αλαζονεία και ένα σύμπλεγμα αποκλειστικότητας, θα λειτουργήσει τελικά εναντίον των υποστηρικτών της. Θεωρούμε επίσης αυτό που συνέβη ως κραυγαλέα εκδήλωση ρατσισμού και επιθετικού εθνικισμού, καθώς το περιστατικό βασίζεται σε πράξη διάκρισης που βασίζεται σε Απαιτούμε συγγνώμη από το Μέγαρο των Ηλυσίων κατά του εκπροσώπου των μέσων ενημέρωσης», έγραψε.

Σύμφωνα με την διπλωμάτη, η Ρωσσία δεν σκοπεύει να αγνοήσει το γεγονός ότι οι δυτικές χώρες δίνουν και πάλι παράδειγμα φυλετικών διακρίσεων και παραβιάσεων των δημοκρατικών αρχών.

«Το Παρίσι, εκτός από το ότι ανοίγει ένα κυνήγι μαγισσών στον χώρο πληροφοριών του και εξοντώνει τους Ρώσσους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς στη δημόσια σφαίρα του, εξάγει τώρα την περιφρόνησή του για τον πλουραλισμό των απόψεων και τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης πέρα ​​από τη συλλογική Δύση», τόνισε η Ζαχάροβα.

Υπενθύμισε επίσης ότι εκπρόσωποι 11 γαλλικών ΜΜΕ είναι πλέον διαπιστευμένοι στη Ρωσσία και όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Παρεμπιπτόντως, κανείς δεν εμπόδισε έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου με εικονολήπτη να παραστεί στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Βικτόροβιτς Λαβρόφ μετά τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της G20», συνόψισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα την Κυριακή αναφέρθηκε ότι οι ανταποκριτές του RIA Novosti και η Ρωσσίδα δημοσιογράφος Ekaterina Nadolskaya δεν επετράπη να συμμετάσχουν στη συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 . Αξιωματούχοι ασφαλείας είπαν ότι η αίθουσα ήταν υπερπλήρης και μόνο τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επιτρεπόταν να εισέλθουν.

Την ίδια στιγμή, η Nadolskaya είπε ότι η εκδήλωση επετράπη να επισκεφθεί όλα τα μέλη του Τύπου – Ινδούς, Ευρωπαίους, Αμερικανούς, αλλά όχι Ρώσσους. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, όταν προσπάθησε να μπει στην αίθουσα, την απώθησαν αγενώς οι Γάλλοι φρουροί και εκπρόσωποι της υπηρεσίας Τύπου του Μακρόν.

……………………………………………………………………………………………………