Το FBI επιβεβαίωσε την παρουσία εγγράφων για πιθανή δωροδοκία στον Μπάιντεν

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν - RIA Novosti, 1920, 06/01/2023

Το FBI επιβεβαίωσε την παρουσία εγγράφων για πιθανή δωροδοκία στον Μπάιντεν ως αντιπρόεδρο

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) επιβεβαίωσε την ύπαρξη εγγράφων που ζητήθηκαν από το Κογκρέσο των ΗΠΑ στο πλαίσιο έρευνας για υποτιθέμενη δωροδοκία στον Τζο Μπάιντεν κατά τη θητεία του ως αντιπρόεδρος της χώρας, δήλωσε ο Τζέιμς Κόμερ, επικεφαλής της Βουλής. Επιτροπή.
«Σήμερα, ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι επιβεβαίωσε την ύπαρξη του εντύπου FD-1023 που ισχυριζόταν τη συμμετοχή του τότε αντιπροέδρου Μπάιντεν σε ένα εγκληματικό πρόγραμμα δωροδοκίας ξένων», ανέφερε ο Κόμερ σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter, όπως αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti .
.
Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι το FBI αρνήθηκε να παράσχει έγγραφα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, κάτι που απαιτείται από τους βουλευτές. Αντίθετα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών πρότεινε να επιτραπεί στους νομοθέτες να εξοικειωθούν προσωπικά με τα έγγραφα στα κεντρικά γραφεία του FBI.
.
Ο Κόμερ τόνισε ότι επιμένει να παρέχει έγγραφα στο επιμελητήριο, απειλώντας, διαφορετικά, να ασκήσει κατηγορίες κατά του FBI για περιφρόνηση του Κογκρέσου.
Στις αρχές Μαΐου, μέλη του Κογκρέσου ζήτησαν στοιχεία από το FBI σε σχέση με υποτιθέμενη δωροδοκία ξένου στον Μπάιντεν ως αντιπρόεδρο. Σχετικά αιτήματα στάλθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland και στον διευθυντή του FBI Christopher Ray. Σύμφωνα με τους νομοθέτες, το γραφείο «έχει πολύτιμες και επαληθεύσιμες πληροφορίες» που «δεν έχει αποκαλύψει στον αμερικανικό λαό».
.
Οι συντάκτες της έκκλησης επέμειναν ότι αυτές οι πληροφορίες υποτίθεται ότι περιλαμβάνουν ακριβή περιγραφή του τρόπου λειτουργίας του εγκληματικού σχεδίου, καθώς και των στόχων του. Τονίστηκε, ωστόσο, ότι δεν είναι σαφές εάν έχουν ληφθεί μέτρα για τη διερεύνηση του θέματος.

……………………………………………………………………………………………………………