Κρεμλίνο: Στην Οδησσό διαπράχθηκαν εγκλήματα. Η χούντα του Κιέβου και όσοι τη νομιμοποίησαν είναι συνένοχοι

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

10252152_517891978333045_340032586429311925_n

Ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και για τον τρόπο που αυτές ερμηνεύονται από την παγκόσμια κοινότητα είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο προεδρικός εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι ο Πούτιν ενημερωνόταν για τα τεκταινόμενα στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου: «Η Υπηρεσία Πληροφοριών και παρόμοιοι φορείς του έδιναν συνεχώς αναφορά». 

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα βαθιά του συλληπητήρια στις οικογένειες των νεκρών της Οδησσού, υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη για το έγκλημα βαραίνει τις Αρχές του Κιέβου, οι οποίες εκ των πραγμάτων είναι συνένοχοι. Το Κρεμλίνο εκφράζει τη λύπη του για την έγκριση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, ενώ θεωρεί ότι οι δηλώσεις της Κάθριν Άστον σχετικά με το μονοπώλιο από πλευράς Κιέβου στη χρήση βίας είναι ακατανόητες για τον ανθρώπινο νου. «Εκείνοι που χαρακτηρίζουν νόμιμη τη χούντα του Κιέβου είναι επίσης συνένοχοι των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στην Οδησσό», τόνισε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους για την έναρξη διαλόγου στο θέμα της Ουκρανίας, όμως δεν μπορεί να είναι η μόνη που προσπαθεί.

«Η Ρωσία είναι και θα παραμείνει η χώρα που επιδιώκει τον διάλογο, επιλέγοντας μόνο τον δρόμο των συνομιλιών για την ειρηνική διευθέτηση του ουκρανικού», είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.«Αντιλαμβανόμαστε ότι χωρίς διάλογο με τους Ευρωπαίους εταίρους μας κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί. Δεν μπορούμε να επιδιώκουμε διάλογο μόνοι μας», συμπλήρωσε.

Ο προεδρικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει παράλογα τα σχέδια για διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία εν μέσω αιματοχυσιών. «Είναι προφανές ότι στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος και υπό συνθήκες στρατιωτικών επιχειρήσεων και μαζικών φόνων, είναι τουλάχιστον παράλογο να συζητάμε για εκλογές». Τέλος, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι «ο πρόεδρος Πούτιν και η Ρωσία θα συνεχίσουν την πολιτική που στόχο έχει την αποκλιμάκωση της κρίσης. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να φτάσουμε σε μια ειρηνική διευθέτηση βήμα με βήμα».

http://gr.rbth.com/news/2014/05/03/kremlino_stin_odisso_diapraxthikan_egklimata_i_xoynta_toy_kieboy_kai_oso_30189.html

Αφήστε μια απάντηση