Bloomberg : Οι BRICS σχεδιάζουν ένα νέο νόμισμα συνδεδεμένο με τον χρυσό

Business News ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

BRICS. Εικονογράφηση: VCG

ΑΛΦΕΙΟΣ : Στην αρχή ήταν η Τράπεζα της Ανατολής με τον χρυσό της, που δήθεν την απορρόφησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος … Μετά ήταν το Bretton Woods … Και μετά … δείτε όλα τα σχετικά για τους BRICS … Όρεξη να έχετε να διαβάζετε …

………….

Οι χώρες BRICS σχεδιάζουν να εισαγάγουν ένα νέο νόμισμα συνδεδεμένο με τον χρυσό

Οι χώρες BRICS σχεδιάζουν να εισαγάγουν ένα νέο νόμισμα συναλλαγών που θα υποστηρίζεται από χρυσό. Το αναφέρει το Bloomberg.

Οι συζητήσεις για την εισαγωγή του νέου νομίσματος θα πρέπει να γίνουν στην επικείμενη συνάντηση στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Αύγουστο.

Η αντίστοιχη απόφαση ελήφθη λόγω του μεγάλου αριθμού χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στους BRICS.

Προηγουμένως, οι υπουργοί Εξωτερικών των BRICS ζήτησαν από ειδικούς της ειδικά δημιουργημένης τράπεζας (Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) να παράσχουν συστάσεις για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα πιθανό νέο κοινό νόμισμα .

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ , μιλώντας για τις προοπτικές για την επέκταση των BRICS, σημείωσε:

«Προτρέπουμε τους εταίρους μας BRICS να προσεγγίσουν αυτό το θέμα όσο πιο ανοιχτά γίνεται. Και μπορώ να πω ότι, κατά τη γνώμη μας, ο αραβικός κόσμος και η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού «ζητούν» ξεκάθαρα BRICS, αφού οι εκπρόσωποί τους δεν είναι σήμερα εκεί. Αλλά θα εξετάσουμε τι ακριβώς μπορεί να προταθεί στους ηγέτες για αυτό το θέμα, για να συμβάλουμε στην απόφαση των ηγετών στη σύνοδο κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ».

Πηγή

……………………

«Τιτάνια μάχη» Δύσης-Ρωσσίας για το μέλλον ολόκληρου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος !!

…………………………………………………………………………