Μ. Βρετανία. Ο Ινδός Rishi Sunak γίνεται πρωθυπουργός των εγγλέζων !

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρίσι Σουνάκ. Εικονογράφηση: euronews.com

Ο Ρίσι Σουνάκ, 42 ετών, αναμένεται να αναλάβει πρωθυπουργός αύριο και θα γίνει ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός στη βρετανική ιστορία, μετά την αποχώρηση και της Πένυ Μορντάντ, επικεφαλής της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων. Έτσι, ο Ρίσι Σουνάκ θα γίνει ο νέος επικεφαλής του κόμματος και της βρετανικής κυβέρνησης. Αυτό ανακοίνωσε στο Twitter η ίδια η Mordaunt.

«Οι συνάδελφοι πιστεύουν ότι σήμερα χρειαζόμαστε βεβαιότητα. Ως αποτέλεσμα, επιλέξαμε τον επόμενο πρωθυπουργό μας», είπε ο Μορντόν. Αυτή η απόφαση είναι ιστορική και καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη διαφορετικότητα και το ταλέντο του κόμματός μας. Υποστηρίζω πλήρως τον Ρίσι».

Στην Downing Street, θα διαδεχθεί τη Liz Truss , η οποία ανακοίνωσε την παραίτησή της στις 20 Οκτωβρίου μετά την αποτυχία των οικονομικών της πολιτικών. Συνολικά, πέρασε 44 ημέρες ως πρωθυπουργός, σημειώνοντας αντιρεκόρ και κερδίζοντας τη φήμη της απόλυτης ανόητης. Ο Τρας ανέλαβε την κυβέρνηση μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Μπόρις Τζόνσον , ο οποίος παραιτήθηκε τον Ιούλιο εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων.

Οι Βρετανοί Φιλελεύθεροι Δημοκράτες σχολιάζουν ήδη αυτή την είδηση. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός τους, ο Sir Ed Davy , είπε ότι οι Τόρις είχαν εγκαταστήσει «άλλο έναν πρωθυπουργό χωρίς επαφή με τον κόσμο».

«Το Συντηρητικό Κόμμα συνέτριψε τη βρετανική οικονομία, ώθησε τις τοπικές υπηρεσίες υγείας στο χείλος του γκρεμού και πρόσθεσε εκατοντάδες λίρες στις μηνιαίες πληρωμές στεγαστικών δανείων χωρίς να δώσει ούτε λέξη στον βρετανικό λαό. Ο Rishi Sunak πάντα έδειχνε ότι δεν κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχές οικογένειες και οι συνταξιούχοι, είτε πληρώνουν τους λογαριασμούς θέρμανσης αυτό το χειμώνα είτε περιμένουν εβδομάδες για να δουν έναν γιατρό ή οδοντίατρο. Τώρα θα δούμε μια ακόμη χειρότερη κατάσταση καθώς οι Συντηρητικοί βουλευτές βάζουν τα χέρια τους σε τσακωμούς μεταξύ τους αδιαφορώντας πλήρως για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί το χάος είναι με γενικές εκλογές τώρα».

ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………….