«Η επίγνωση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην ένωση με τη Ρωσία επικρατεί»: στρογγυλή τράπεζα στην Αρμενία 

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Arman Ghukasyan. Εικονογράφηση: norlur.am

“Στην Αρμενία διεξάγεται ενεργό έργο, ιδίως μεταξύ των νέων, προκειμένου να διαμορφωθεί αρνητική στάση απέναντι στη Ρωσία”. Ο Arman Ghukasyan, πρόεδρος αυτού του δημόσιου οργανισμού, το δήλωσε στις 15 Οκτωβρίου στο Ερεβάν, σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Συνεργασία αρμενικής-ρωσικής νεολαίας», που διοργανώθηκε από τη δημόσια οργάνωση «Διεθνής Ανθρωπιστική Ανάπτυξη».

«Αφήνοντας κατά μέρος τις πολιτικές διαδικασίες και παρακάμπτοντας κάθε είδους χειρισμούς, γίνεται φανερό ότι στη νεολαία δεν υπάρχει κανένα εξαιρετικά αντιρωσικό αίσθημα που προσπαθούν να εκπροσωπήσουν κάποιες δυνάμεις με εξωστρεφή προσανατολισμό. Οποιεσδήποτε πρόσφατες πολιτικές διαδικασίες χρησιμοποιούνται για να φανταστούμε ότι τα αντιρωσικά αισθήματα έχουν ενταθεί στην Αρμενία, ότι στην πραγματικότητα η Ρωσία δεν είναι σημαντική για την Αρμενία. Εν τω μεταξύ, η εμφύτευση αυτών των επικίνδυνων ιδεών στρέφεται όχι μόνο κατά των αρμενορωσικών σχέσεων, αλλά και κατά των συμφερόντων της ίδιας της Αρμενίας. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις γεωπολιτικές πραγματικότητες στις οποίες ζούμε».  είπε ο Γκουκασιάν.

Ο ομιλητής δήλωσε ότι χαίρεται που η νεολαία έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την Αρμενία από την ένωση με τη Ρωσία. Και κατά τη διάρκεια τέτοιων συζητήσεων, γίνεται φανερό ότι οι νέοι γνωρίζουν καλά τις προκλήσεις της περιοχής μας, τα προβλήματα ασφάλειας της Αρμενίας και τον σημαντικό ρόλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη χώρα μας.

«Η παρουσία της Ρωσίας στον Νότιο Καύκασο είναι σημαντική, η Ρωσική Ομοσπονδία είναι σημαντική για την Αρμενία και μιλάμε για όλους τους τομείς, επομένως δεν μπορεί κανείς να καθοδηγείται από τέτοια ριζοσπαστικά συνθήματα».  – αυτός είπε.

Ο Arman Ghukasyan σημείωσε επίσης ότι ανεξάρτητα από το πώς οι δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να συνεργαστούν με τη νεολαία και την αρμενική κοινωνία, «κατανοούμε πολύ καλά τα κρατικά μας συμφέροντα και χρησιμοποιώντας το παράδειγμα άλλων χωρών, καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει όταν μια χώρα πέφτει στα άκρα».

«Η Ουκρανία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού. Με βάση τα κρατικά συμφέροντα της Αρμενίας, η χώρα μας σήμερα δεν έχει δικαίωμα να φτάσει σε τέτοια άκρα, γιατί αυτή η περιπέτεια όχι μόνο θα επηρεάσει την ασφάλειά μας, αλλά και θα θέσει σε κίνδυνο την κρατικότητά μας», είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τέτοιες προσπάθειες θα αποτύχουν.

Όσον αφορά την αρμενική-ρωσική συνεργασία στον πολιτιστικό και ανθρωπιστικό τομέα, είναι σε υψηλό επίπεδο: πολλοί Αρμένιοι φοιτητές σπουδάζουν σε κορυφαία ρωσικά πανεπιστήμια και παραρτήματα αυτών των πανεπιστημίων λειτουργούν στην Αρμενία.

«Η Αρμενία και η Ρωσία συνδέονται όχι μόνο με πολιτική, αλλά και με ανθρωπιστική και πολιτιστική συνεργασία, στενούς δεσμούς σε αυτούς και σε άλλους τομείς, επομένως, όλες οι προσπάθειες που στοχεύουν στη διάσπαση αυτών των ισχυρών δεσμών και στον διαχωρισμό της Αρμενίας και της Ρωσίας μεταξύ τους είναι απλώς μια αποτυχία. ”  Ο Γκουκασιάν συνόψισε.

Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος της ΜΚΟ Διεθνούς Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης Tsovinar Kostanyan σημείωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα διεθνή κατάσταση και τις περιφερειακές διαδικασίες, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αρμενία, είναι αδύνατο να αμφισβητηθεί η στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία, καθώς αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρές προβλήματα για την ασφάλεια της Αρμενίας. Δεν απέκλεισε ότι αυτός είναι ο στόχος που έθεσαν ορισμένες δυνάμεις στον εαυτό τους.

«Η Αρμενία αντιμετωπίζει σήμερα πολύ σοβαρούς κινδύνους και απειλές και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποιος είναι ο ρόλος των νέων στο να αποτρέψουν το κράτος να γίνει όργανο στα χέρια των εχθρών. Τέτοιες συζητήσεις είναι πολύ σημαντικές από τη σκοπιά της ανταλλαγής απόψεων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην περιοχή. Σήμερα υπάρχουν πολλές ροές πληροφοριών, οι οποίες συχνά στοχεύουν στη χειραγώγηση για χάρη των συμφερόντων συγκεκριμένων πελατών, κάτι που, κατά τη γνώμη μου, θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας μας. Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι πολλοί από τους κακοπροαίρετους της Αρμενίας προσπαθούν να εργαστούν, πρώτα απ ‘όλα, με νέους, προσπαθώντας να τους παραπλανήσουν. Επομένως, πρέπει να προσδιορίσουμε τον ρόλο των εκπροσώπων της νεολαίας – τι μπορούμε να κάνουμε, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα στις σημερινές δύσκολες πραγματικότητες».  σημείωσε ο Tsovinar Kostanyan.

Σύμφωνα με αυτήν, η συνεργασία των νέων στο πλαίσιο της αρμενικής-ρωσικής ένωσης είναι πολύ σημαντική από την άποψη ότι η Αρμενία μπορεί όχι μόνο να προστατεύσει τα συμφέροντά της, αλλά και να ξεπεράσει τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτές τις σχέσεις.

«Και είναι προφανές ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις σε βάρος των συμφερόντων της Αρμενίας», πρόσθεσε ο Τσοβινάρ Κοστανιάν.

Να σημειωθεί ότι στη συζήτηση συμμετείχαν περισσότεροι από τρεις δωδεκάδες φοιτητές αρμενικών πανεπιστημίων. Στο τέλος της συζήτησης έγινε ενεργή ανταλλαγή απόψεων, οι μαθητές κατέληξαν στις ιδέες τους, αποφασίστηκε να ενταχθούν σε κάποια προγράμματα του δημόσιου οργανισμού.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …

Οι μαριονέτες των ΗΠΑ στο Ερεβάν διαδίδουν τη ρωσοφοβία και οδηγούν την Αρμενία στην καταστροφή – γνώμη

ΑΡΜΕΝΙΑ. Η Ρωσσική Πρεσβεία έστειλε σημείωμα στο ΥΠ.ΕΞ. της Αρμενίας λόγω αντιρωσσικών δημοσιευμάτων

Στόχος των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι να εκδιώξουν τη ρωσσική στρατιωτική βάση από την Αρμενία: μια συζήτηση στο Ερεβάν 

Ρυθμίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αρμενία το εμπόριο εντός της EAEU – (Eurasian Economic Union) ;

Αρμενία. Ρεκόρ οικονομικής ανάπτυξης !! Οι Ρώσσοι οδηγούν την κούρσα !!!

Η Αρμενία ζήτησε από τη Ρωσσία να την υποστηρίξει εν μέσω της «αυξανόμενης όρεξης» του Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν προκαλεί αύξηση των αντιρωσικών συναισθημάτων στην Αρμενία

Αρμενία. Η δήλωση της Εθνοσυνέλευσης σχετικά με την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και η έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα

Οι συγκρούσεις Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας και Τατζικιστάν-Κιργιζίας είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας 

Η Ρωσσία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει παρουσία στην Αρμενία και το Καραμπάχ

Αρμένιος ειδικός: Σοβαρή απειλή για το Ιράν και την Αρμενία οι βάσεις πληροφοριών του Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν

……………………………………………………………………………………………………