Αρμενία. Η δήλωση της Εθνοσυνέλευσης σχετικά με την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και η έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 13 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 00:05, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, χρησιμοποιώντας πυροβολικό, όλμους και αντιαεροπορικά πυρά, άνοιξαν έντονο πυρ εναντίον των αρμενικών θέσεων που βρίσκονται σε πολλά σημεία των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα, βομβαρδίστηκαν οι θέσεις που βρίσκονται στην κατεύθυνση Σοτκ, Βαρδένης, Γκόρις, Καπάν, Αρτάνις και Ισχανασάρ. Τόσο η στρατιωτική όσο και η πολιτική υποδομή πλήττονται.

Σε ορισμένες κατευθύνσεις οι μονάδες του Αζερμπαϊτζάν έχουν προβεί σε ενέργειες προέλασης θέσης. Στην παρούσα κατάσταση, εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στις Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Αρμενίας στο ιερό έργο της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αρμενίας. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλους τους συμπατριώτες μας, ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων, να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να ενωθούν γύρω από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η πατρίδα όλων μας χρειάζεται ενωμένη και ισχυρή προστασία. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει σθεναρά και άμεσα την επίθεση που εξαπέλυσε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, τις κατάφωρες παραβιάσεις της αρχής της απαγόρευσης της χρήσης βίας και της απειλής βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας που ορίζει ο ΟΗΕ Ναύλωση. Αναμένουμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μια άμεση συζήτηση της δημιουργηθείσας κατάστασης και υλοποίηση των ενεργειών που προκύπτουν από την κατάσταση.

Απαιτούμε από τον CSTO να εφαρμόσει άμεσα μέτρα που απορρέουν από τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας με στόχο τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Καλούμε τη Ρωσική Ομοσπονδία να εφαρμόσει το συντομότερο δυνατό τις υποχρεώσεις που ορίζονται στις αντίστοιχες συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Δημοκρατίας της Αρμενίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

ΠΗΓΗ

…………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε πόλεμο κατά της Αρμενίας !! Η Δύση θα κάνει την πάπια όπως και το 1915, το 2020, το 2021, το 2022;; !!

Το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να χτυπάει σε χωριά. Η Αρμενία στράφηκε στη Ρωσία, το Σ.Α. του ΟΗΕ και τον CSTO. (+βίντεο)

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν τείνουν σε κατάπαυση του πυρός στα σύνορα – ΜΜΕ

Ο CSTO εγκαινιάζει μηχανισμό αντίδρασης μετά την έκκληση της Αρμενίας 

………………………………………………………………………………….