Ο CSTO εγκαινιάζει μηχανισμό αντίδρασης μετά την έκκληση της Αρμενίας 

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: jscsto.org 

Ο Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας θεωρεί απαράδεκτη τη χρήση βίας στα σύνορα μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. Την ανάγκη χρήσης πολιτικών και διπλωματικών μεθόδων και των συμφωνιών που επετεύχθησαν επεσήμανε και ο CSTO σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου. Τη θέση της στρατιωτικοπολιτικής οργάνωσης παρουσίασε ο γραμματέας Τύπου της Βλαντιμίρ Ζαϊνετντίνοφ, σύμφωνα με το EAdaily

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη χρήση βίας. Για την επίλυση των αντιφάσεων, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά πολιτικές και διπλωματικές μέθοδοι και συμφωνίες, που κατοχυρώνονται στις δηλώσεις των ηγετών του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Ρωσίας με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2020, 11 Ιανουαρίου και 26 Νοεμβρίου 2021».  – σημειώνεται στο CSTO.

Η οργάνωση εξέφρασε επίσης βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ο CSTO επιβεβαίωσε τη λήψη της έκκλησης της Αρμενίας. Έχουν οργανωθεί εργασίες για την ενεργοποίηση των μηχανισμών του οργανισμού για την επίλυση της κατάστασης.

«Σε σχέση με την έκκληση της αρμενικής πλευράς στο Συμβούλιο Συλλογικής Ασφάλειας του CSTO για παροχή βοήθειας στη Δημοκρατία της Αρμενίας, η Γραμματεία του CSTO, μαζί με το Κοινό Επιτελείο, εργάζεται για να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του οργανισμού για την επίλυση της κατάστασης».  είπε ο Zainetdinov.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις μεσολαβητικές προσπάθειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την κατάπαυση του πυρός στη γραμμή επαφής από τις 09.00 της 13ης Σεπτεμβρίου».  – πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του CSTO.

Η Αρμενία συγκάλεσε συνάντηση του CSTO σε σχέση με την κλιμάκωση στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν , μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη στο κοινοβούλιο της δημοκρατίας.

………………………………………..

……………………………………………………………………………………..