ΑΡΜΕΝΙΑ. Η Ρωσσική Πρεσβεία έστειλε σημείωμα στο ΥΠ.ΕΞ. της Αρμενίας λόγω αντιρωσσικών δημοσιευμάτων

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συμμετέχοντες στη δράση για την υποστήριξη της Ρωσίας στην πρεσβεία στο Ερεβάν - RIA Novosti, 1920, 17.08.2022
© Sputnik / Aram Nersesyan Συμμετέχοντες σε συγκέντρωση για υποστήριξη της Ρωσίας κοντά στην πρεσβεία στο Ερεβάν. Φωτογραφία αρχείου
[ … Η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο «Σουρμαλού» συνέβη το απόγευμα της 14ης Αυγούστου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 62 τραυματίστηκαν.
Ο Γενικός Εισαγγελέας άνοιξε δικογραφία για παράβαση των κανόνων αποθήκευσης εύφλεκτων ουσιών και των κανόνων πυρασφάλειας. … ]
ΑΛΦΕΙΟΣ : ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΔΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ … ΜΕΣΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ …
………………………………………………
Η Ρωσική Πρεσβεία έστειλε σημείωμα στο αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω αντιρωσικών δημοσιευμάτων

Η πρεσβεία στο Ερεβάν απέστειλε σημείωμα στο αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω ψευδών κατηγοριών κατά της Ρωσίας

ΕΡΕΒΑΝ, 17 Αυγούστου – RIA Novosti. Η ρωσική πρεσβεία έστειλε νότα διαμαρτυρίας στο αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών λόγω δημοσιεύσεων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης που κατηγορούν τη Μόσχα για εμπλοκή στην έκρηξη στο Ερεβάν.
«Είμαστε εξοργισμένοι με την κυνική δημοσίευση, υπερβολική στον τοπικό χώρο ενημέρωσης, που περιέχει βλάσφημες και ψευδείς κατηγορίες κατά των ρωσικών δομών για εμπλοκή στην τραγωδία που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου στο έδαφος του εμπορικού κέντρου Surmalu», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ρωσική πλευρά τόνισε ότι το θεωρεί ως άμεση πρόκληση από πολιτικές δυνάμεις με στόχο την υπονόμευση των συμμαχικών σχέσεων Ρωσίας-Αρμενίας και αναμένει μέτρα από τις αρμενικές αρχές με στόχο την καταστολή τέτοιων εχθρικών εκδηλώσεων.
.
Οι διπλωμάτες υπενθύμισαν ότι η Ρωσία, εκπροσωπούμενη από το Ρωσοαρμενικό Κέντρο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης, συμμετείχε στην εξάλειψη των συνεπειών της έκρηξης και της πυρκαγιάς από τα πρώτα λεπτά.
Η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο «Σουρμαλού» συνέβη το απόγευμα της 14ης Αυγούστου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 62 τραυματίστηκαν.
Ο Γενικός Εισαγγελέας άνοιξε δικογραφία για παράβαση των κανόνων αποθήκευσης εύφλεκτων ουσιών και των κανόνων πυρασφάλειας.
Επίσημα, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη κατονομαστεί, αλλά το Δημαρχείο του Ερεβάν δήλωσε ότι σημειώθηκε σε αποθήκη πυροτεχνικών υλικών. Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων διευκρίνισε ότι στο έδαφος του εμπορικού κέντρου είχαν αποθηκευτεί περίπου τέσσερις τόνοι πυροτεχνημάτων.
…………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Το Αζερμπαϊτζάν αναλαμβάνει ανεπίσημα την ευθύνη για την επίθεση στο Αρτσάχ, κάνοντας λόγο για την επιχείρηση «Τιμωρία»

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ (ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ) ΣΕ ΡΟΛΟ “ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΥ” !!

ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ “ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ” !!!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΑΡΤΣΑΧ (ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ) ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΙ…

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΤΡΑΜΠ, ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑΓΚΟΡΝΟ-ΚΑΡΑΜΠΑΧ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 1-10-2020

…………………………………………………………………………….