Ρυθμίζει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αρμενία το εμπόριο εντός της EAEU – (Eurasian Economic Union) ;

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ερεβάν. Εικονογράφηση: dialogorg.ru

 Εδώ και μια εβδομάδα απαγορεύεται η αεροπορική εξαγωγή εξαρτημάτων αεροσκαφών (τα λεγόμενα υπό κυρώσεις) και μεμονωμένου εξοπλισμού από την Αρμενία στη Ρωσία, κυρίως τσιπ και αγαθών υψηλής τεχνολογίας. Αυτό ανέφερε η αρμενική έκδοση VERELQ , επικαλούμενη πληροφορίες από το Yerevan.Today .

Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση της Αρμενίας έχει λάβει μια μυστική απόφαση σχετικά με τις εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΑΕU, και σε παγκόσμια έννοια, «μια πολιτική απόφαση κατά της Ρωσίας».

«Στο τελωνείο, οι επιχειρηματίες αρνούνται να δικαιολογήσουν αυτή την απαγόρευση και σε ιδιωτικές συνομιλίες ξεκαθαρίζουν ότι αυτό έχει πολιτική χροιά. Δεν υπάρχει νομική πράξη που να δικαιολογεί αυτήν την απαγόρευση, καθώς αυτοί οι περιορισμοί είναι εντελώς αντίθετοι με τη νομοθεσία και τις θεμελιώδεις αρχές της EAEU. Αντίθετα, υπάρχει μια εσωτερική οδηγία και οι ηγέτες και οι υπάλληλοι της τελωνειακής υπηρεσίας του αεροδρομίου Zvartnots την ακολουθούν ιερά».  λένε αρμενικές πηγές.

Σημειώνεται επίσης ότι η Επιτροπή Κρατικών Εσόδων (SRC) της δημοκρατίας υπαινίσσεται ότι «αυτές οι απαγορεύσεις σχετίζονται με κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας» και «εφαρμόζονται κατ’ εντολή της Πρεσβείας των ΗΠΑ» στο Ερεβάν.

 

Και αν αυτές οι πληροφορίες είναι σωστές, τότε αποδεικνύεται ότι η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αρμενία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του στρατηγικού εταίρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ρυθμίζει τον οικονομικό κύκλο εργασιών των χωρών της ΕΑΕΕ μέσω της κυβέρνησης της Αρμενίας.  – αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Επιτροπή Κρατικών Εσόδων αποφεύγει να κάνει επίσημα σχόλια για αυτό το θέμα τόσο προς τους επιχειρηματίες όσο και προς το Yerevan.Today.

«Πολλοί επιχειρηματίες υπέφεραν από μια τέτοια συμπεριφορά της Επιτροπής Κρατικών Εσόδων, αλλά βρήκαν διέξοδο από το αδιέξοδο – απευθύνθηκαν στη Ρωσική Πρεσβεία στην Αρμενία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο Yerevan.Today, ο πρέσβης ενημερώθηκε για τα τεχνητά εμπόδια που θέτει η τελωνειακή υπηρεσία του αεροδρομίου Zvartnots και τις πολιτικές ίντριγκες των αρμενικών αρχών κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την ελπίδα ότι θα σταματήσουν περαιτέρω βήματα κατά της EAEU και όλοι αυτοί οι τεχνητοί περιορισμοί θα καταργούνταν.

Γεγονός είναι ότι προβλήματα προκύπτουν επίσης κατά την εξαγωγή εμπορευμάτων μέσω ξηράς στο σημείο ελέγχου Αρμενίας-Γεωργίας, καθώς οι τελωνειακές αρχές της Γεωργίας απαγορεύουν επίσης ανεπίσημα την εξαγωγή εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις μέσω της επικράτειάς τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, και η Αρμενία είναι η μόνη χώρα στην ΕΑΕΕ που δεν έχει κοινά σύνορα με τα κράτη μέλη, επομένως, αναγκάζεται να μεταφέρει εμπορεύματα μέσω των γεωργιανών αεροπορικών ή χερσαίων συνόρων».  — αναφέρεται στο υλικό.

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………………………………………..