Annalena Baerbock και οι άλλοι πολιτικοί μας, πέστε μας τι πληρώνουν οι ΟΥΚΡΑΝΟΙ ολιγάρχες.

Politics Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΗΜΑ

«Υποσχέθηκα στον λαό της Ουκρανίας “θα είμαστε μαζί σας όσο χρειαστείτε” , θέλω να τηρήσω αυτή την υπόσχεση. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι μου, θέλω να τηρήσω την υπόσχεσή μου στον λαό της Ουκρανίας», είπε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock

Και όχι μόνο η αντιπολίτευση, αλλά και ο λαός ζητάει την παραίτηση της:

 

 

 

 

#BaerbockRuecktritt.

Σε μια ετήσια έκθεση που δημοσίευσε η Novoye Vremya το 2019, εντοπίστηκαν οι 100 πρώτοι πλουσιότεροι επιχειρηματίες στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την έκθεση, ο συνολικός πλούτος των κορυφαίων 100 αντιπροσώπευε το 23% του Ουκρανικού ΑΕΠ. Η έκθεση διαπίστωσε ότι εκατοντάδες πλούσιοι Ουκρανοί ελέγχουν περίπου κεφάλαια 34,8 δισεκατομμύρια δολαρίων, μειωμένα κατά 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2018, εκ των οποίων τα 30,6 δισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται στους 50 πλουσιότερους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ουκρανίας, 13% του ΑΕΠ της Ουκρανίας είναι ο πλούτος δέκα ουκρανών ολιγαρχών, την στιγμή που στις Η.Π.Α το ποσοστό των πλουσιότερων αμερικανών ολιγαρχών αυτό είναι μόλις 3%.

Ας μη ξεχνάμε ότι ο

Αχμέτοφ, είναι ο πρόεδρος του πολέμου!

Ο αρχιμαφιόζος και πρώην πρόεδρος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ακχάτ Μπραγκίν, πέθανε από έκρηξη βόμβας στο γήπεδο της ομάδας του στις 10 Οκτωβρίου του 1995 και η θέση του, αλλα και το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας του, πέρασαν στα χέρια του παιδικού του φίλου, Ρινάτ Αχμέτοφ, που μάλιστα οι φήμες τον ήθελαν να είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του προκατόχου του.

Γεννημένος στις 21 Σεπτεμβρίου 1966, γιος ανθρακωρύχου, ο Ρινάτ ξεκίνησε τις επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενος τις ιδιωτικοποιήσεις μετά την εξαφάνιση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας (1991) για να αγοράσει περιουσιακά στοιχεία ορυχείων.

Από τότε διαμορφώθηκε ο όμιλος Metinvest, του οποίου είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και που ελέγχει μεγάλο μέρος της εθνικής αγοράς ορυκτών, αν και η αυτοκρατορία του δεν τελειώνει εκεί. Επενδύει στην αιολική ενέργεια μέσω της DTEK Renewables, κατέχει τηλεπικοινωνιών, μηχανικών, χρηματοοικονομικών, ακινήτων, μεταφορών ή εμπορίου… και τα επιβλέπει όλα μέσω της εταιρείας συμμετοχών System Capital Management.

Έτσι, έγινε ένας ισχυρός οικονομικός, πολιτικός, κοινωνικός και ποδοσφαιρικός παράγοντας, που άπλωσε τα πλοκάμια του σε κάθε πτυχή της ουκρανικής κοινωνίας και πολιτικής.

Θέλει και πολεμική αποζημίωση…

Στη Μαριούπολη ο Αχμέτοφ έχασε τα χαλυβουργεία Azovstal και Ilych, και δεκάδες άλλες εγκαταστάσεις στο Ντονέτσκ. Λέγεται ότι τα δύο εργοστάσια της Μαριούπολης είχαν αξία περί τα 20 δισ. δολάρια, και το …φτωχαδάκι Αχμέτοφ άσκησε αγωγή κατά της Ρωσσίας στα διεθνή δικαστήρια ζητώντας «δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια».