Το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ των βιβλίων έτος 2023 σε 451 Φαρενάιτ.

Technology TOP STORIES Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στις 10 Μαϊου 1933 μέλη του Ναζιστικού Κόμματος έκαψαν χιλιάδες βιβλία.

Σήμερα η καύση των βιβλίων δεν είναι πλέον ορατή.

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης

Ο Σον Κιούζακ, μηχανικός λογισμικού στη Microsoft και ερασιτέχνης μελισσοκόμος, έψαχνε να βρει έναν τρόπο για να δει αν στις κυψέλες του έμπαινε κάτι άλλο εκτός από μέλισσες. Έτσι κατασκεύασε ένα μικροσκοπικό φωτογραφικό θάλαμο που έβγαζε φωτογραφίες κάθε φορά που εμφανιζόταν κάτι γύρω του. Αλλά η ταξινόμηση των χιλιάδων πορτραίτων εντόμων αποδείχθηκε κουραστική.

Τότε έμαθε για ένα νέο προϊόν πάνω στο οποίο δούλευε η εταιρεία με την ονομασία Lobe.ai, το οποίο επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εκπαιδεύσει ένα σύστημα υπολογιστικής όρασης να αναγνωρίζει αντικείμενα. Ο Κιούζακ το χρησιμοποίησε για να αναγνωρίζει τις μέλισσές του, αλλά και για να έχει το νου του για την ασιατική φονική σφήκα.

Τι απέγινε όμως ο Σον Κιούζακ; Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης δεν εντόπισε ποτέ μια φονική ασιατική σφήκα…

 Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης βασικά εκτελεί πάντα εντολές του προγραμματιστή ο οποίος πληρώνεται από το εκάστοτε καθεστώς.

Ο ανυποψίαστος χρήστης σπάνια θα ψάξει να βρεί βιβλιογραφία ή τεκμηρίωση (όπως άλλωστε κάνουν και τώρα στην αναζήτηση στο διαδίκτυο) της γνώσης της τεχνητής νοημοσύνης, και έτσι θα είναι πάντα θύμα των εξουσιαστών.

Σύντομα θα έχουμε αύξηση θερμοκρασίας σε 451 Φαρενάιτ που αναφέρεται στην θερμοκρασία (της κλίμακας Φαρενάιτ) αυτανάφλεξης του χαρτιού.

Περισσότερα