Η πρώτη αμερικανική τράπεζα που πτωχεύει το 2024

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρώτο υποκατάστημα της Republic Bank στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 27/04/2024
© AP Photo/Jeff Chiu Πρώτο υποκατάστημα της Republic Bank στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ. Φωτογραφία αρχείου

σ.σ. : Στις 11 Μαρτίου 2024, δημοσιεύτηκε ότι, Η Fed έκλεισε σήμερα το πρόγραμμα (BTFP) δανεισμού τραπεζών; Στο μηδέν νέα δάνεια; Και μετά…;

Στις 13 Μαρτίου 2023 Έκλεισε και η New York Signature Bank. Κάτι συμβαίνει με την First Republic Bank.

Στις 26 Απριλίου 2023 Η First Republic, μαζί με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, αναζητά τρόπους σταθεροποίησης των επιχειρήσεων

…………

Οι αμερικανικές αρχές ανέλαβαν τον έλεγχο της First Republic Bank και την έκλεισαν

Οι αρχές των ΗΠΑ ανέλαβαν τον έλεγχο της αμερικανικής τράπεζας First Republic Bank, την έκλεισαν και διόρισαν την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) ως διάδοχό της, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν η πρώτη κατάρρευση ενός πιστωτικού ιδρύματος στη χώρα το 2024, ανέφερε η FDIC. μία δήλωση.

«Η Republic First Bank, που δραστηριοποιείται ως Republic Bank, έκλεισε σήμερα από το Τμήμα Τραπεζών και Κινητών Αξιών της Πενσυλβάνια , το οποίο όρισε την Federal Deposit Insurance Corporation ως διάδοχό της», ανέφερε η FDIC.

Ταυτόχρονα, όπως διευκρινίζεται, για την προστασία των καταθετών, το FDIC έχει ήδη συνάψει συμφωνία με ένα άλλο πιστωτικό ίδρυμα, τη Fulton Bank, να δεχτεί τις περισσότερες καταθέσεις και να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας που κατέρρευσε.
.
Τέλος του δρόμου. Η Saxo Bank κάνει σοκαριστικές προβλέψεις για το 2024

«Τα υποκαταστήματα της Republic Bank στο Νιου Τζέρσεϊ , την Πενσυλβάνια και τη Νέα Υόρκη θα ανοίξουν ξανά ως υποκαταστήματα της Fulton Bank το Σάββατο ή τη Δευτέρα κατά τις κανονικές εργάσιμες ώρες», πρόσθεσε η εταιρεία.
.
Η FDIC εξήγησε ότι η πτώση της Republic Bank ήταν η πρώτη μεταξύ των τραπεζών των ΗΠΑ φέτος μετά την προηγούμενη κατάρρευση της Citizens Bank στην Αϊόβα τον Νοέμβριο του 2023.
.
Οι δυσκολίες στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ επιδεινώθηκαν τον Μάρτιο του 2023 αφού οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια έκλεισαν τη Silicon Valley Bank, η οποία ήταν μία από τις 20 μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες στις ΗΠΑ . Η κατάρρευση της SVB συνδέθηκε με την αύξηση του βασικού επιτοκίου του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος των ΗΠΑ, η οποία οδήγησε σε υποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων στους ισολογισμούς πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επίσης, στις 8 Μαρτίου, ανακοινώθηκε το κλείσιμο της τράπεζας Silvergate με προσανατολισμό κρυπτογράφησης, και στις 12 Μαρτίου, η παρόμοια Signature Bank με έδρα τη Νέα Υόρκη.
.
Τον Μάιο του 2023, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια (DFPI) μεταβίβασε την First Republic Bank , της οποίας το όνομα είναι παρόμοιο με την πλέον αποτυχημένη Republic First Bank, στην Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), η οποία ταυτόχρονα αποδέχτηκε την JPMorgan Η προσφορά του Chase για αγορά τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων. Το FRB είχε σχεδόν 230 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις.
……………….
Σχετικά …

……………………………………………………………………………………………………..