Η τράπεζα FRB ήταν ο μεγαλύτερος σε κατάρρευση δανειολήπτης στις ΗΠΑ μετά το 2008

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρώτο υποκατάστημα της Republic Bank στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ - RIA Novosti, 1920, 05/01/2023
Η αμερικανική τράπεζα First Republic Bank (FRB) έχει γίνει ο μεγαλύτερος σε κατάρρευση δανειολήπτης στις ΗΠΑ από το 2008, αναφέρει το NBC News .
«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος δανειολήπτης που έχει καταρρεύσει από την οικονομική κρίση του 2008», αναφέρει το δημοσίευμα.
.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο δανεισμός της FRB ξεπέρασε ακόμη και την Silicon Valley Bank , η οποία έκλεισε αναγκαστικά τον Μάρτιο του 2023, και αυτή η κατάρρευση ήταν ήδη η τρίτη στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ τους τελευταίους δύο μήνες.
Νωρίτερα σήμερα, το Τμήμα Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια (DFPI) μεταβίβασε την First Republic Bank στην Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), η οποία ταυτόχρονα αποδέχτηκε την προσφορά της JPMorgan Chase να αγοράσει τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας. Η FRB είχε 229,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και 103,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις.
.
Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν κατακόρυφα σε τιμή τον Μάρτιο λόγω ανησυχιών για τον τραπεζικό τομέα: στις 13 Μαρτίου, υποχώρησαν 61,83 τοις εκατό στα 31,21 δολάρια. Στο τελευταίο κλείσιμο, άξιζαν $81,76. Στα τέλη Μαρτίου, η τιμή μιας μετοχής έπεσε κάτω από τα 15 δολάρια και από τις 26 Απριλίου έχει πέσει κάτω από τα 10 δολάρια. Ταυτόχρονα, από τα τέλη Φεβρουαρίου, κόστιζε περίπου 123 δολάρια.

………………………………………………………………………………….