Η Πολωνία υπέβαλε τελεσίγραφο στον Ζελένσκι

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Vladimir Zelensky - RIA Novosti, 1920, 10/07/2023
© AP Photo/Fermin Rodriguez
Ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας Telus ζήτησε την απόσυρση της καταγγελίας του Κιέβου στον ΠΟΕ
.
Ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας Ρόμπερτ Τέλους χαρακτήρισε παράλογη την καταγγελία της Ουκρανίας στον ΠΟΕ και ζήτησε να μην την αναστείλει, αλλά να την αποσύρει, τα λόγια του παρατίθενται από το RMF24 .
.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Taras Kachka δήλωσε ότι η Ουκρανία ανέστειλε την εξέταση των καταγγελιών κατά της Πολωνίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
.
“Δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει αναστολή εξέτασης της καταγγελίας. Απαιτούμε να αποσυρθεί η καταγγελία γιατί είναι αβάσιμη και παράλογη”, είπε ο Τέλους, σχολιάζοντας τα λόγια του Ουκρανού αξιωματούχου.
.
Εξέφρασε επίσης αμηχανία για τις καταγγελίες του Κιέβου για την επιθυμία της Βαρσοβίας να «βοηθήσει τον Πολωνό αγρότη» και εξέδωσε τελεσίγραφο, συνδέοντας τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών με την απόσυρση των αξιώσεων της Ουκρανίας.
.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επεκτείνει τους περιορισμούς στις εισαγωγές τεσσάρων τύπων ουκρανικών γεωργικών προϊόντων σε πολλές συνοριακές χώρες της ΕΕ , αλλά υποχρέωσε το Κίεβο να θεσπίσει μέτρα ελέγχου των εξαγωγών. Μετά από αυτό, οι αρχές στη Σλοβακία , την Ουγγαρία και την Πολωνία ανακοίνωσαν ότι επέκτειναν την απαγόρευση μονομερώς. Ως προς αυτό, η Ουκρανία υπέβαλε καταγγελία στον ΠΟΕ . Σε απάντηση, τρεις χώρες της ΕΕ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μποϊκοτάρουν τις συναντήσεις της πλατφόρμας συντονισμού για τα ουκρανικά σιτηρά.

……………..

Σχετικά …

«Ουκρανο-Πολωνικός αγροτικός πόλεμος» Η Πολωνία παρατείνει την απαγόρευση σιτηρών !!

Η Σλοβακία χαρακτήρισε τις τελευταίες ενέργειες της Ουκρανίας ως το ύψος της αναίδειας

……………………………………………………………………………………….