«Ουκρανο-Πολωνικός αγροτικός πόλεμος» Η Πολωνία παρατείνει την απαγόρευση σιτηρών !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξηρό φορτηγό πλοίο Razoni στο λιμάνι της Οδησσού - RIA Novosti, 1920, 14/09/2023
© RIA Novosti / Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας Πλοίο ξηρού φορτίου Razoni στο λιμάνι της Οδησσού. Φωτογραφία αρχείου

σ.σ. : Λέγαμε προχθές ότι … Έχει να γίνει της Ουκρανίας το κάγκελο για τα σιτηρά της !! Ενώ ο Ζελένσκι απειλεί την ΕΕ με δικαστήριο για την απαγόρευση εισαγωγής σιτηρών στην Ευρώπη !!

Vesti.ua: Η Ουκρανία και η Πολωνία ξεκίνησαν έναν αγροτικό πόλεμο για μια συμφωνία σιτηρών

Η Ουκρανία και η Πολωνία ξεκίνησαν έναν «αγροτικό πόλεμο» λόγω της πιθανής απαγόρευσης της Βαρσοβίας στην εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών. Αυτό αναφέρθηκε από την πύλη Vesti.ua .
«Η Πολωνία και η Ουκρανία ξεκίνησαν έναν «αγροτικό πόλεμο». <…> Το έπος γύρω από τα ουκρανικά σιτηρά μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας συνεχίζεται για περισσότερο από έξι μήνες», αναφέρει το υλικό.
Ο συγγραφέας εξήγησε ότι ο «σπόρος της διχόνοιας» χρονολογείται από την άνοιξη του 2023, όταν οι Πολωνοί αγρότες προχώρησαν σε απεργία λόγω της πτώσης των τιμών των σιτηρών σχεδόν στο μισό. Προκλήθηκε από την εισαγωγή φθηνότερων σιτηρών από την Ουκρανία στη χώρα. Επιπλέον, την παραμονή των πρόωρων εκλογών, οι Πολωνοί πολιτικοί κάνουν συχνά ηχηρές δηλώσεις για τη σχέση τους με την Ουκρανία στον αγροτικό τομέα.
.
Την προηγούμενη μέρα αναφέρθηκε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της Πολωνίας, με ψήφισμά του, απαγόρευσε την εισαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, ανεξάρτητα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki είπε ότι έστειλε τελεσίγραφο στην ΕΚ για το θέμα της παράτασης της απαγόρευσης εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών.
Νωρίτερα, ο υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ρόμπερτ Τέλους δήλωσε ότι η Πολωνία, η Σλοβακία , η Βουλγαρία , η Ουγγαρία και η Ρουμανία θα προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρατείνει την απαγόρευση εισαγωγών σιτηρών από τη μετασοβιετική χώρα μέχρι το τέλος του έτους. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι το Κίεβο διαφωνεί κατηγορηματικά με τέτοια σχέδια· οι αρχές της χώρας κάλεσαν την ηγεσία της ΕΕ να βρει μια «ισορροπημένη λύση».

…………………………………………………………………………………………………………