ZNPP. Οι ΟυκραΝΑΖΙ βομβαρδίζουν το σημείο συνάντησης της αποστολής ΔΟΑΕ και κάνουν απόβαση κατάληψης !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Zaporozhye NPP στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 09/01/2022
© RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky Πυρηνικός σταθμός Zaporozhye στο Energodar. Φωτογραφία αρχείου
Zaporozhye NPP στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 09/01/2022
© RIA Novosti / Konstantin Mikhalchevsky Πυρηνικός σταθμός Zaporozhye στο Energodar. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 1 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti. Το Reuters αναφέρει ότι η αποστολή του ΔΟΑΕ πήγε προς το ZNPP.
«Η αποστολή του ΔΟΑΕ αποστέλλεται στο ZNPP στο Energodar», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.
Zaporozhye NPP στο Energodar - RIA Novosti, 1920, 31/08/2022
.
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η ομάδα 14 ατόμων του ΔΟΑΕ έφτασε στην πόλη Zaporozhye την Τετάρτη περίπου στις 14.00 ώρα Μόσχας.

………………………..

Ο επικεφαλής της Energodar, Alexander Volga, ανακοίνωσε την απόβαση ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή της πόλης

Περίπου στις 6:00 π.μ., Ουκρανοί σαμποτέρ προσπάθησαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε σε δύο ομάδες των έως και 60 ατόμων συνολικά. Με επτά βάρκες έκαναν απόβαση στην ακτή της δεξαμενής Kakhovka, τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του σταθμού. Μετά από αυτό, ελήφθησαν μέτρα για την καταστροφή της δύναμης απόβασης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της στρατιωτικής αεροπορίας.
.
Ο βομβαρδισμός του Energodar πραγματοποιείται την παραμονή της προγραμματισμένης επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye. Τις τελευταίες 24 ώρες, η πόλη έχει δεχθεί περισσότερα από 60 ουκρανικά πλήγματα UAV και πυροβολικού. Τρεις πολίτες έπεσαν θύματα την περασμένη νύχτα, ένας ακόμη τραυματίστηκε. Μία από τις οβίδες εξερράγη περίπου εκατό μέτρα από το νηπιαγωγείο.
Φωτογραφία των συνεπειών του βομβαρδισμού του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, που διανεμήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - RIA Novosti, 1920, 31.08.2022
.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι κατά την άφιξή του στη Ζαπορίζια εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η αποστολή θα μπορούσε να εκτελεστεί με ασφάλεια.
Όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, οι υπάλληλοι του πρακτορείου είχαν ήδη φύγει προς την κατεύθυνση του ZNPP.

νεώτερα … Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών έλεγξαν την επίθεση στο ZNPP από Ουκρανούς σαμποτέρ

Ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το σημείο συνάντησης της αποστολής του ΔΟΑΕ στην περιοχή του ZNPP

.
…………

Με την άφιξη της αποστολής του ΔΟΑΕ: στην περιοχή Energodar, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν την προσγείωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Στην περιοχή Energodar, πραγματοποιήθηκε μια ουκρανική απόβαση και προκλήθηκε πυρκαγιά, δήλωσε σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης του Energodar, Alexander Volga.

«Αυτή τη στιγμή είναι ξαπλωμένοι, ακινητοποιημένοι στην περιοχή του παραθεριστικού χωριού, η αεροπορία εργάζεται πάνω τους. Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί σύντομα».  επισήμανε.

Λίγο αργότερα, σε μια ροή RT, ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας ότι οι Ουκρανοί αλεξιπτωτιστές εκπληρώνουν το καθήκον να αποτρέψουν την επίσκεψη της αποστολής ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορόζιε.

«Αυτή τη στιγμή πληροφορούμαι ότι έγινε προσπάθεια απόβασης ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Energodar. Κολύμπησαν κατά μήκος του Δνείπερου και προσπαθούν να αποκτήσουν βάση στην ακτή. Είναι ένα είδος απόγνωσης όταν συνειδητοποιούν ότι η ΔΟΑΕ δεν θα μπορέσει να μείνει σιωπηλή. Είμαι σίγουρος ότι ανάμεσα στους εκπροσώπους της αντιπροσωπείας υπάρχουν άνθρωποι που θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».  αυτός είπε.

Όπως διευκρίνισε ο Alexander Volga στο κανάλι Telegram της διοίκησης, «αυτή τη στιγμή, οι μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι ακινητοποιημένοι στην περιοχή του παραθεριστικού χωριού».

«Ο εχθρός υφίσταται μια πυρκαγιά»,  αυτός πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η αποστολή του ΔΟΑΕ μετακινήθηκε από την πόλη Zaporozhye στο Energodar.

Στις 31 Αυγούστου, ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ, Ραφαέλ Γκρόσι , χαρακτήρισε «την αποτροπή πυρηνικού ατυχήματος» στόχο της αποστολής του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya. Ο Γκρόσι είπε ότι η αποστολή ήταν τεχνική.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………