Ζελένσκι 1+1=?

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα κι ένα κάνουν δύο λένε μες το καφενείο. Ένα κι ένα κάνουν δύο λένε μέσα στο κουρείο. Ένα κι ένα κάνουν δύο λένε στο μηχανουργείο….

Αν και η Γερμανία  πρίν μέρες παρέδωσε το πρώτο από τα τέσσερα συστήματα αεράμυνας IRIS-T SLM στην Ουκρανία, το κόστος μίας και μόνο  βολής του ανέρχεται σε περίπου 80.000 ευρώ. Συνολικά οι Ουκρανοί έχουν μόνο ένα σύστημα τέτοιο και αυτό με περιορισμένα βλήματα.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε την κατηγορία του Κιέβου ότι η Ρωσσία κάνει επιθέσεις κυρίως με ιρανικού σχεδιασμού Καμικάζι UAVs (drones) κάτι που αποτελεί “πιστοποιητικό πτώχευσης” της Ρωσσικής Πολεμικής Βιομηχανίας είπε. Βέβαια, τα λέει αυτά στα ΜΜΕ αν και ό ίδιος δεν θα έπρεπε να μιλάει για πτώχευση …Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Tα ιρανικής κατασκευής drones “kamikaze“, όπως το Shahed-136 ή το  Arash-2,έχουν κόστος στην καλύτερη περίπτωση 12.000 ευρώ, αφάνταστα χαμηλότερο κόστος από τα ρωσσικά UAVs. Για κάντε έναν λογαριασμό, 80.000-12.000 και δείτε μόνοι σας το αποτέλεσμα κόστους -όφελους, μόνο από οικονομικής πλευράς, και μετά για την στρατηγική σημασία τα ξαναλέμε…

Σχετικό θέμα:

Πούτιν: Καμικάζι αγάπη μου…