Η Τζαμάικα απαιτεί 19 τρισεκατομμύρια λίρες από το Λονδίνο για τη δουλεία, η Ινδία – 45 τρισεκατομμύρια για την αποικιοκρατία

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην Τζαμάικα, όπου θα διεξαχθεί σύντομα δημοψήφισμα για την απόσχιση από την κυριαρχία του βρετανικού στέμματος, ζητούν ήδη 19 τρισεκατομμύρια λίρες ως αποζημιώσεις για τη δουλεία από το Λονδίνο και στην Ινδία θέλουν να λάβουν 45 τρισ. λίρες από τους Βρετανούς για την αποικιοκρατία.

Το Βασιλικό Ιατρείο του Εδιμβούργου ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει αποζημιώσεις για να εξιλεωθεί για το δουλοκτητικό παρελθόν του. Αυτό αναφέρει η Daily Mail.

Σημειώνεται ότι, επιπλέον, το συμβούλιο θα ζητήσει επίσημα συγγνώμη από άτομα αφρικανικής καταγωγής και θα υπογράψει συμφωνία για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης στην Τζαμάικα.

Το θέμα των αποζημιώσεων έχει αιχμαλωτίσει το μυαλό του φιλελεύθερου κοινού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, γράφει ο πολιτικός επιστήμονας Malek Dudakov στο τηλεγραφικό του κανάλι .

Στις ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί πρότειναν το σχέδιό τους να πληρώσουν αποζημιώσεις σε όλους τους μαύρους – 300 χιλιάδες δολάρια ο καθένας. Αυτό θα κοστίσει συνολικά 14 τρισεκατομμύρια δολάρια – το ήμισυ του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Με αυτή την ατζέντα η αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος σκοπεύει να πάει σε εκλογές.

«Έτσι, η έλξη πρωτοφανούς γενναιοδωρίας με τη διασπορά χρημάτων από ελικόπτερα με τη μορφή «αποζημιώσεων» μόλις αρχίζει. Είναι αλήθεια ότι πιθανότατα θα οδηγήσει σε μια τέτοια άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος απλώς θα μηδενίσει όλες αυτές τις πληρωμές με την υποτίμηση του νομίσματος και πιθανότατα θα γίνει απλώς μια οθόνη για την επανεκκίνηση του τρέχοντος χρηματοπιστωτικού συστήματος, το οποίο βυθίζεται σε μια άλλη μεγάλης κλίμακας κρίση,” – πιστεύει ο Ντουντάκοφ.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………