Ο Ρωσσικός «Sarmat» σε μάχιμη υπηρεσία. Λένε ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τη Γαλλία ή το Τέξας !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον περασμένο Δεκέμβριο 2022, ο Πούτιν σε ομιλία του στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσσίας, είπε: Βάλτε σε μαχητικό καθήκον τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους «Yars», «Avangard» και «Sarmat» !!

Την 1η Σεπτεμβρίου 2023, «Το στρατηγικό συγκρότημα «Sarmat» τέθηκε σε μάχιμη υπηρεσία» !!

Στη Δύση, σκέφτηκαν ότι ένα «Sarmat» θα μπορούσε να καταστρέψει τη Γαλλία ή το Τέξας

Το νέο ρωσσικό πυραυλικό σύστημα Sarmat θα μπορούσε να εξαλείψει μια περιοχή μεγαλύτερη από τη Γαλλία. Αυτό αναφέρει η αμερικανική πύλη Military Watch Magazine.

Ένα “Sarmat” είναι σε θέση να καταστρέψει την περιοχή που υπερβαίνει το μέγεθος της Γαλλίας ή του Τέξας, γράφει ο συγγραφέας του υλικού.

Χάρη στην υιοθέτηση αυτού του πυραυλικού συστήματος, η Ρωσσία έχει ξεπεράσει σημαντικά τις Ηνωμένες Πολιτείες σε στρατιωτικό δυναμικό.

«Η υιοθέτηση της εγκατάστασης Sarmat διεύρυνε περαιτέρω το χάσμα μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών στις δυνατότητες των επίγειων στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεών τους, με το αμερικανικό οπλοστάσιο ICBM μακράν το παλαιότερο και λιγότερο εξελιγμένο στον κόσμο, που αποτελείται από το Minuteman. Πύραυλοι III από τη δεκαετία του 1970, οι οποίοι έχουν υποστεί σχετικά λίγες ενημερώσεις στις δυνατότητές τους. σημειώνει ο παρατηρητής.

Το πλήρωμα του στρατηγικού πυραυλικού συστήματος Sarmat ανέλαβε καθήκοντα μάχης, δήλωσε ο επικεφαλής της Roscosmos Γιούρι Μπορίσοφ την 1η Σεπτεμβρίου .

«Το στρατηγικό συγκρότημα «Sarmat» τέθηκε σε μάχιμη υπηρεσία», – είπε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου “Μοιραστείτε τις γνώσεις σας”, αναφέρει το RIA Novosti.

Το Sarmat είναι ένα στρατηγικό πυραυλικό σύστημα με διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο βαριάς κατηγορίας υγρού καυσίμου, το βάρος ενός τέτοιου πυραύλου ξεπερνά τους 200 τόνους. Το συγκρότημα έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τους πυραύλους Voyevoda στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις.

Το Sarmat ICBM αναπτύχθηκε στο State Rocket Center που πήρε το όνομά του από τον V.P. Makeev, ο κατασκευαστής είναι το εργοστάσιο Krasmash (και οι δύο επιχειρήσεις αποτελούν μέρος της Roskosmos). Η πρώτη εκτόξευση του Sarmat ICBM πραγματοποιήθηκε από το κοσμοδρόμιο Plesetsk στην περιοχή Arkhangelsk στις 20 Απριλίου 2022. Ήταν επιτυχής, τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά επιβεβαιώθηκαν σε όλα τα στάδια της πτήσης του πυραύλου. Το RS-28 Sarmat ICBM είναι ικανό να παραδώσει ένα όχημα πολλαπλής επανεισόδου βάρους έως και 10 τόνων σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, τόσο μέσω του Βόρειου όσο και του Νότιου Πόλου.

Πηγή

………….

Σχετικά …

Τον θυμωμένο «Ποσειδώνα» φοβούνται !! Είναι αόρατος, τρέχει έως 200χλμ/ώρα, με το χτύπημα της “τρίαινας” σηκώνει 500μ τσουνάμι !!!

Ο Πούτιν το ξεκαθάρισε: Δεν υπάρχει μόνο ο “Ποσειδώνας” (ΒΙΝΤΕΟ)

………………………………………………………………………………………….