Μακρόν: «Η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και ο Νίγηρας υπάρχουν μόνο χάρη στη Γαλλία…» Θα υπήρχε η Γαλλία αν δεν λήστευε την Αφρική;

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι και ο Νίγηρας υπάρχουν μόνο χάρη στη Γαλλία και δεν θα τα παραδώσουμε», είπε ο Μακρόν…

ΑΛΦΕΙΟΣ : ναι, και η Γαλλία όπως και οι άλλοι αποικιοκράτες δεν θα υπήρχαν σήμερα πλούσιοι και δυνατοί στρατοκράτες, αν δεν έκοβαν την Αφρική σε φέτες στη Διάσκεψη του Βερολίνου το 1884-1885, γνωστή και ως Διάσκεψη του Κονγκό ή Διάσκεψη Δυτικής Αφρικής (εκεί δημιουργήθηκε η ECOWAS) και δεν λήστευαν τον τεράστιο πλούτο της !!

σ.σ. : Ναι βρε, μη το βρίζετε το παιδί !! Τη Γαλλική Επανάσταση υπερασπίζεται και τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη !!

[ ➡ «Οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και παραμένουν ελεύθεροι και έχουν ίσα δικαιώματα. Οι κοινωνικές διακρίσεις μόνο στο κοινό συμφέρον μπορούν να βασίζονται».

➡ «Σκοπός κάθε πολιτικής οργάνωσης είναι η διαφύλαξη των φυσικών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα δικαιώματα αυτά είναι η ελευθερία, η ιδιοκτησία, η ασφάλεια και η αντίσταση στην καταπίεση».

➡ «Πηγή κάθε εξουσίας είναι αποκλειστικά το έθνος. Κανένα σώμα, κανένα άτομο δεν μπορεί να ασκήσει εξουσία που δεν απορρέει από το έθνος» … ]

https://twitter.com/djuric_zlatko/status/1685593097952989184

Ο αφρικανικός ρινόκερος σηκώνει το κεφάλι !!

………………………………………………………………………………………………………