Αλβανία και Τουρκία «σχεδίασαν μαζί» πώς θα καθαρίσουν την Ελλάδα στα Βαλκάνια

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αλβανία κατέστρωσε κοινούς σχεδιασμούς με την Τουρκία για τα Βαλκάνια. Πρόκειται για επιθετική ενέργεια κατά της Ελλάδας και ευθεία υπονόμευση του ηγετικού ρόλου της χώρας μας στην περιοχή. Ο Έντι Ράμα πρέπει να υποστεί βαριές συνέπειες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε την Αλβανία ως παράδειγμα για να τονίσει ότι η Τουρκία βοηθά τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε μια τελετή, ο Σοϊλού τόνισε ότι οι Τούρκοι δεν τυφλώθηκαν από τον πλούτο που έχουν (η Τουρκία τελεί σε οικονομική κατάρρευση), αλλά βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα βρισκόταν στην Άγκυρα.

Η Τουρκία έδειξε πώς μπορεί να βοηθήσει έναν «αδελφικό λαό όπως ο αλβανικός».

«Σχεδιάσαμε μαζί»

Είπε επίσης ότι έκαναν κοινά σχέδια με τον Ράμα για τα Βαλκάνια.

«Πιστέψτε με, δεν είμαστε μοναχικοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο.

»Υπάρχουν άνθρωποι σε διάφορα μέρη του πλανήτη που προσεύχονται για εμάς γιατί τους έχουμε απλώσει ένα χέρι βοήθειας.

»Εάν είχαμε θαμπωθεί από την περιουσία μας και δεν τους βοηθούσαμε, δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε τη δοκιμασία από τον Θεό. Ο πλούτος δεν μας χάλασε».

Τέλος, «ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ήταν στην Τουρκία και μαζί συζητήσαμε για το πώς η Τουρκία βοηθά τους Αλβανούς αδελφούς μας εκεί».

«Σχεδιάσαμε μαζί τι θα κάνουμε στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Σοϊλού, μεταξύ των άλλων, όπως σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα της Koha Jone.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΦΕΙΟΥ:

Η Αλβανία επέβαλε στρατιωτικό νόμο και μεταφέρει ταυτόχρονα χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες στην Β.Ήπειρο

ΑΛΒΑΝΙΑ. Προκλητικό ντοκιμαντέρ εναντίον του Ελληνικού Μειονοτικού χωριού Δερβιτσάνη (Βίντεο)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ… “ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ” ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ! ΜΑΣ ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕ…

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ…

Βόρεια Ήπειρος Ο όρος Βόρειος Ήπειρος χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στις 17 Μαΐου 1914 με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, προσδιορίζοντας το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην περιοχή. Παρόλο που το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας δεν αναιρέθηκε ποτέ από κάποια μεταγενέστερη συνθήκη, μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

……………….

ΝΗΣΟΣ ΣΑΣΩΝ Το 1864 παραχωρήθηκε τυπικά στην Ελλάδα ως παράρτημα των Ιονίων νήσων και ενός από τα Διαπόντια νησιά, όμως η Ελλάδα δεν άσκησε κυριαρχικά δικαιώματα. Η προσάρτηση του νησιού έγινε το 1912 κατά τον Α´ Βαλκανικό πόλεμο από άγημα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Εκκενώθηκε από την Ελλάδα ωστόσο το 1914 κατόπιν πιέσεων της Ιταλίας και της Αυστροουγγαρίας και παραχωρήθηκε στην Αλβανία με τον Νόμο 272/1914 (ΦΕΚ 151/Α΄/7-6-1914) ο οποίος ήταν απόρροια του πρωτοκόλλου της Φλωρεντίας. Η Αλβανία τελικά παραχώρησε τη Σάσωνα στην Ιταλία στις 2 Σεπτεμβρίου 1920, η οποία εγκατέστησε ναυτική βάση στο νησί το 1939, ενώ η αλβανική κυριαρχία επί της Σάσωνας αποκαταστάθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1947, στα πλαίσια των μεθοριακών μεταβολών μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Για αρκετά χρόνια έπειτα, η Σάσων αποτέλεσε σοβιετική στρατιωτική βάση στη Μεσόγειο, μετά από συμφωνία της αλβανικής κομμουνιστικής κυβέρνησης με τη Σοβιετική Ένωση.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ…

………………………………………………………………………………………