Ισραηλινός Πρέσβης στο Κίεβο: «Καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα έθετε σε κίνδυνο το συμφέρον (του Ισραήλ) για χάρη κανενός…»

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Ο Volodymyr Zelensky, ο Εβραίος κωμικός που εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος της Ουκρανίας… ( έγραφε ο Άντριου Χίγκινς στις 24 Απριλίου 2019 στους NY Times )

Μιχαήλ Μπρόντσκι. Εικονογράφηση: ukrinform.com

Όταν χθες, , ο Ισραηλινός πρέσβης στο Κίεβο είπε ότι γνώριζε τη δυσαρέσκεια ορισμένων Ουκρανών Εβραίων με τη θέση του Ισραήλ σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, τον Zelensky εννοούσε κατά κύριο λόγο.

«Καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα έθετε σε κίνδυνο το συμφέρον (του Ισραήλ) για χάρη κανενός, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών» , είπε ο Μπρόντσκι.

Οι δεσμοί του Ισραήλ με τη Ρωσία στον τομέα της ασφάλειας του εβραϊκού κράτους είναι πιο σημαντικοί από τα συμφέροντα της Ουκρανίας ανέφερε στις 18 Δεκεμβρίου, η Washington Post, επικαλούμενη δήλωση του Ισραηλινού πρέσβη Μιχαήλ Μπρόντσκι, σύμφωνα με τη δημοσίευση της ΕΑdaily , που σημειώνει ότι, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Washington Post, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennet προειδοποίησε τον Volodymyr Zelensky για τις αρνητικές συνέπειες εάν το Κίεβο προσπαθήσει να του ασκήσει πίεση.

Ο πρέσβης σημείωσε ότι γνώριζε τη δυσαρέσκεια ορισμένων Ουκρανών Εβραίων με τη θέση του Ισραήλ σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι δεσμοί ασφαλείας του Ισραήλ με τη Ρωσία δημιουργούν όρια που δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Ειδικότερα, το Κρεμλίνο επιτρέπει στα ισραηλινά αεροσκάφη να χτυπούν ιρανικές διαδρομές προμήθειας όπλων πάνω από τον ρωσικό έλεγχο του εναέριου χώρου στη Συρία, τον οποίο το Ισραήλ θεωρεί κρίσιμο για την εθνική του άμυνα.

«Καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα έθετε σε κίνδυνο αυτό το συμφέρον για χάρη κανενός, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών», ανέφερε ο Μπρόντσκι σύμφωνα με την εφημερίδα ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Ισραήλ είναι «εύθραυστη». Διότι, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, τόνισε ο Μπρόντσκι, το Ισραήλ δεν είναι μέρος του ΝΑΤΟ.

Προηγουμένως, τον Οκτώβριο 2022, ο Ισραηλινός Υπουργός Υποθέσεων Διασποράς Nachman Shai είπε ότι πρέπει να  παρασχεθεί στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ αμέσως μετά, ο Υπουργός Άμυνας Gantz διευκρίνισε ότι, το Ισραήλ δεν προμήθευσε την Ουκρανία με όπλα, περιοριζόμενος μόνο στην ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια, κάνοντας τον πρέσβη της Ουκρανίας Korniychuk να χάσει την ψυχραιμία του λόγω της άρνησης του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ να διαπραγματευτεί.

Αργότερα, πάλι μέσα στον Οκτώβριο 2022, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Yair Lapid ανακοίνωσε: Δεν θα μεταφέρουμε κανένα «Θόλο» στο Κίεβο, τα συμφέροντα του Ισραήλ είναι πιο σημαντικά , η μεταφορά ισραηλινών συστημάτων αεράμυνας στο καθεστώς του Κιέβου θα είναι «συνοριακή διέλευση», επομένως, παρά τα επίμονα αιτήματα του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, κανένας «Θόλος» δεν θα μεταφερθεί στο Κίεβο.

Επιμένοντας ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, πάλι μέσα στον Οκτώβριο 2022, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μέσω βιντεοσύνδεσης σε διάσκεψη στο Ισραήλ, ζήτησε από το εβραϊκό κράτος να βοηθήσει την Ουκρανία…

«Καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα έθετε σε κίνδυνο το συμφέρον (του Ισραήλ) για χάρη κανενός…» , είπε ο Ισραηλινός πρέσβης στο Κίεβο, Μιχαήλ Μπρόντσκι… κι αυτό έχει πολλούς αποδέκτες !!

…………………………………………………………………………………………….