Ισραηλινός υπουργός: Ήρθε η ώρα. Πρέπει να  παρασχεθεί στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ισραηλινός Υπουργός Υποθέσεων Διασποράς Nachman Shai. Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα

Ήρθε η ώρα: ο Ισραηλινός υπουργός είπε ότι πρέπει να  παρασχεθεί στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Το Ισραήλ θα πρέπει να αρχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ. Αυτή τη γνώμη εξέφρασε σήμερα, 16 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός υπουργός για θέματα διασποράς Nachman Shai.

Έκανε τη δήλωσή του αφού η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, δημοσίευσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πιστεύουν ότι το Ιράν μπορεί να προμηθεύσει τη Ρωσία με μια παρτίδα βαλλιστικών πυραύλων.

«Αναφέρθηκε σήμερα το πρωί ότι το Ιράν μεταφέρει βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία σε ποια πλευρά πρέπει να σταθεί το Ισραήλ σε αυτή την αιματηρή σύγκρουση».  έγραψε ο Shai στη σελίδα του στο Twitter.

«Ήρθε η ώρα για την Ουκρανία να λάβει επίσης στρατιωτική βοήθεια [από το Ισραήλ], όπως αυτή παρέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες του ΝΑΤΟ».  πρόσθεσε ο Ισραηλινός υπουργός.

Μέχρι στιγμής, το εβραϊκό κράτος δεν έχει παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και περιορίστηκε στην αποστολή ανθρωπιστικού φορτίου σε αυτή τη χώρα, καθώς και στην παροχή ιατρικής βοήθειας σε Ουκρανούς που υπέφεραν ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών.

Νωρίτερα, η Washington Post έγραψε ότι το Ιράν ετοιμάζεται να προμηθεύσει τη Ρωσία με την πρώτη παρτίδα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Fateh-110 και Zolfaghar, οι οποίοι είναι ικανοί να πλήξουν στόχους σε απόσταση 300 και 700 χιλιομέτρων, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πληροφορίες σχετικά με αυτό είχαν προηγουμένως μεταφερθεί στις ουκρανικές και αμερικανικές αρχές.

ΕΑdaily

………………………………………………………………………………