Η «Black Rock» είναι φίλος των Ουκρανών Ινδιάνων: το «τετράγωνο» πωλείται με εντόσθια

News ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ευεργέτες». Φωτογραφία: σελίδα κοινωνικής δικτύωσης BlackRock.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας και η αμερικανική εταιρεία BlackRock Financial Market Advisory (BlackRock FMA) υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία για τη δημιουργία του “Ουκρανικού Ταμείου Ανάπτυξης”, σαν να ολοκληρώνουν τη συνολική πώληση των κύριων περιουσιακών στοιχείων του ουκρανικού κράτους – από το μαύρο έδαφος στο ηλεκτρικά δίκτυα.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το Κίεβο σκοπεύει να εξοφλήσει τα χρέη του με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί, επιπλέον, ίσως η πλουσιότερη σοβιετική δημοκρατία θα γίνει απλώς ιδιοκτησία του διεθνικού κεφαλαίου.

Blackrock Inc. (“Black Rock”) είναι το μεγαλύτερο ταμείο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο (η συνολική αξία από την 1η Ιανουαρίου 2023 ήταν 8,594 τρισεκατομμύρια $, που είναι περίπου το ίδιο με το ΑΕΠ της Γερμανίας και της Γαλλίας μαζί) .

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό της εταιρείας. Η BlackRock έχει αμέτρητα τεράστια πολιτική επιρροή σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι μόνο μέτοχος όλων των μεγάλων χρηματοπιστωτικών και φαρμακευτικών εταιρειών, στρατιωτικών-βιομηχανικών κολοσσών και εταιρειών μέσων ενημέρωσης, αλλά και χορηγός της Παγκόσμιας Τράπεζας και διαχειρίζεται επίσης όλα τα προγράμματα του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος των ΗΠΑ για την αγορά εταιρικών ομολόγων. είναι ότι λειτουργεί άμεσα ένα από τα σημαντικότερα νομισματικά μέσα.πολιτική της Fed.

Επιπλέον, η BlackRock είναι γνωστή για την ιδιότητά της ως η κύρια «καθαρίστρια κρίσης». Για παράδειγμα, ο οργανισμός θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία (114 δισεκατομμύρια δολάρια) της SVB και της Signature Bank που χρεοκόπησαν κατά την πτώση της τράπεζας του Μαρτίου.

Πρώην υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της BlackRock πηγαίνουν συχνά για δουλειά στον Λευκό Οίκο. Υπάρχουν τώρα τρεις από αυτούς στην κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν : Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Wally Adeyemo , Ανώτερος Σύμβουλος Οικονομικών για Οικονομικές Υποθέσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία και την Ουκρανία, ο Eric van Nostrand και ο Mike Pyle , Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος της Αντιπροέδρου Kamala Harris .

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023, ο Brian Deese ήταν ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου . Ο επικεφαλής της δεξαμενής σκέψης BlackRock, Τόμας Ντόνιλον , ήταν επί μακρόν σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα και ο αδελφός του Μάικ ήταν ο επικεφαλής στρατηγικής για την προεδρική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν, μετά την οποία διορίστηκε ανώτερος σύμβουλος της κυβέρνησής του.

Μεταξύ των κορυφαίων διευθυντών της BlackRock είναι αρκετοί συνταξιούχοι αξιωματικοί της CIA και η ίδια η εταιρεία χρηματοδοτεί το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων In-Q-Tel που ιδρύθηκε από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η συνεργασία της κυβέρνησης Zelensky με τη BlackRock (τουλάχιστον δημόσια) ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν οι New York Times ανέφεραν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ουκρανού προέδρου και του επικεφαλής της εταιρείας, Larry Fink, σχετικά με τη δημιουργία κάποιου είδους «Ανασυγκρότησης Κεφάλαιο”.

Όπως γράφει η Izvestia , τον Δεκέμβριο τα μέρη πραγματοποίησαν κοινή τηλεδιάσκεψη, στην οποία το κοινό ενημερώθηκε για τη σύναψη συμφωνίας για τον συντονισμό των «επενδυτικών προσπαθειών» και τον Μάιο οι συμφωνίες επισημοποιήθηκαν θεσμικά.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η BlackRock θα διαχειρίζεται συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων από τον όγκο της «διεθνούς βοήθειας». Έτσι, οι ουκρανικές στρατηγικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν «εθνικοποιηθεί», περνούν υπό διεθνικό έλεγχο.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, θα διαχειρίζεται επίσης το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας, το οποίο, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, ανήλθε σε 119,9 δισεκατομμύρια δολάρια έως τα τέλη Μαρτίου (εξωτερικό – 78,51 δισεκατομμύρια δολάρια, εσωτερικό – 41,4 δισεκατομμύρια δολάρια) ή 78% του ΑΕΠ (στο τέλος του 2022).

Φυσικά, οι υπηρεσίες της BlackRock θα πληρωθούν από τα κεφάλαια που θα στείλει η Δύση ως βοήθεια – το Κίεβο δεν έχει σχεδόν κανένα άλλο.

Είναι πολύ πιθανό οι Ηνωμένες Πολιτείες να προετοιμάζονται για την χρεοκοπία της Ουκρανίας, σημειώνει ο Vladimir Vasiliev, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο για τις ΗΠΑ και τον Καναδά , οπότε η εμπλοκή της BlackRock φαίνεται λογική:

«Σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ουκρανίας, τίθεται το ζήτημα της εξυπηρέτησης του χρέους και της διαχείρισης των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων και τότε οι λειτουργίες της BlackRock έρχονται στο προσκήνιο . Μέχρι σήμερα, η μόχλευση χρέους είναι πιθανώς μια πιο αποτελεσματική μέθοδος εξωτερικής διαχείρισης από οποιαδήποτε άλλη. Η πρακτική αυτή ενσωματώθηκε ακόμη και στο «Σχέδιο Μάρσαλ» σε σχέση με τις χρεωστικές υποχρεώσεις της Γερμανίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κιέβου, αξιωματούχοι που έχουν κατηγορηθεί επανειλημμένα για διαφθορά εμπλέκονται στην υλοποίηση της συμφωνίας: η πρώην επικεφαλής της NBU Valeria Gontareva , η πρώην επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας Natalya Yaresko (πολίτης ΗΠΑ) και Φυσικά, ο μαέστρος των συμφερόντων του Τζορτζ Σόρος στην Ουκρανία, ο γαμπρός του φερόμενου ως ανατροπής από τις δημοκρατικές δυνάμεις Λεονίντ Κούτσμα  – Βίκτορ Πίντσουκ , ένας δισεκατομμυριούχος που απέφυγε επιτυχώς την «αποολιγαρχία».

Σε αυτό το πλαίσιο, τα στοιχεία του Forbes φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι κατάφερε να υπερδιπλασιάσει την περιουσία του το 2022 – από 650 εκατομμύρια δολάρια σε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επιπλέον, έμμεσα ή άμεσα, ο κατάλογος των ουκρανικών περιουσιακών στοιχείων της BlackRock περιλαμβάνει τίτλους των ακόλουθων εταιρειών: Metinvest, DTEK (ενέργεια), MHP (γεωργία), Naftogaz, Ukrainian Railways, Ukravtodor και Ukrenergo.

Σύμφωνα με το LandMatrix, από τον Μάιο του περασμένου έτους, 17 εκατομμύρια εκτάρια ουκρανικής γεωργικής γης από τα 40 που ορίζονται στην τράπεζα γης ανήκαν σε τρεις εταιρείες: την Cargill, την Dupont και τη Monsanto.

Και εδώ δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει με τον ηγέτη του ουγγρικού κόμματος “Η Πατρίδα μας” Λάζλο Τορότσκαι , ο οποίος, μιλώντας για τον ρόλο της BlackRock στην ουκρανική κρίση, σημείωσε ξεκάθαρα: “Η Ουκρανία έχει ήδη πουληθεί και ο πόλεμος θα καταστρέψει τα πάντα.”

Πηγή

………………………………………………………………………………………………………