«Σπυράκη-gate»! Άρση ασυλίας ζήτησε η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας

News Politics ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Το “σάπιο μήλο” της Εύας (Καϊλή) δεν είναι το μοναδικό !! Πολλά τα σάπια μήλα που ως γνωστόν έχουν και σπυριά !! Άσε που και το χαβιάρι μοιάζει με μπάλα από σπυράκια !!!

Να ακόμα ένα σπυρί-(Σπυράκη) που βγήκε στην επιφάνεια !! Τελικά, μήπως είναι καιρός να πεταχτούν όλα τα σάπια μήλα στη χωματερή;;

Παρεμπιπτόντως, ενώ έχει περάσει καιρός που έχει σκάσει το πιο μεγάλο “σπυρί” , αυτό της Ούρσουλας και του συζύγου της Αλμπερτ Μπουρλά… η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας ακόμα ποιεί την νύσσαν για την απάτη 70+ δισεκατομμυρίων εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. !! (δείτε στο τέλος γιατί σκάνε τα μικρά σπυριά… )

…………………………….

«Σπυράκη-gate»! Άρση ασυλίας ζήτησε η γενική εισαγγελέας

Στο ίδιο κάδρο με τη συλληφθείσα για το «Κατάρ-gate» Εύα Καϊλή βάζει την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας, ζητώντας την άρση ασυλίας και των δύο για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. , γράφει η εφημερίδα “δημοκρατία” .

Η είδηση για την κυρία Σπυράκη, που έσκασε σαν βόμβα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν και δεν έχει σχέση με το «Κατάρ-γκέιτ», δημιουργεί τεράστιο πολιτικό και ηθικό θέμα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, που μόλις πριν από μερικές μέρες τη δέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και με πανηγυρικό τρόπο την έχρισε επισήμως υποψήφια βουλευτή Θεσσαλονίκης στις εθνικές εκλογές.

Η κυρία Σπυράκη -η «πράσινη Μαρία», όπως είναι γνωστή, λόγω του ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά έγινε «γαλάζια» όταν ως δημοσιογράφος κάλυπτε για χρόνια το ρεπορτάζ της Ν.Δ.- είχε διατελέσει και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές, γεγονός που επιβεβαιώνει τη μεγάλη εμπιστοσύνη που της είχε.

Η πολιτική ζημιά για την κυβέρνηση είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί η ευρωβουλευτής ερευνάται για απάτη, τη στιγμή που στην ελληνική πολιτική σκηνή συνεχίζει να καίει η φωτιά που άναψε η σύλληψη της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή για το «Κατάρ-gate» – θέμα που η κυβέρνηση προσπαθεί από την ημέρα που βγήκε στον αέρα να αξιοποιήσει εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά της να το διεμβολίσει.

Το αίτημα για άρση ασυλίας της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη από την Ευρωπαία γενική εισαγγελέα έγινε ύστερα από έκθεση της OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης) που αφήνει υπόνοιες περί απάτης. Συγκεκριμένα, η εντολή για άρση της ασυλίας των Σπυράκη και Καϊλή δόθηκε καθώς υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών – υποψίες που προέκυψαν βάσει της ερευνητικής έκθεσης της OLAF.

Η ανακοίνωση της γενικού εισαγγελέως αναφέρει: «Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Δίκαιο της Ενωσης, ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κυρίας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και της κυρίας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκλεγμένης με τη Νέα Δημοκρατία.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. Σύμφωνα με το εφαρμοστέο Εθνικό Δίκαιο, η κυρία Καϊλή και η κυρία Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας».

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. με δήλωσή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζει ότι αποδέχεται την άρση της ασυλίας της, δεν έχει καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωκοινοβούλιο, και δεν έχει καμία σχέση με το Κατάρ-gate.

Στις δηλώσεις της λέει ότι δεν φταίει και ρίχνει τις ευθύνες σε συνεργάτη της και στον υπεύθυνο προσωπικού, αναφέροντας ότι «πρώην συνεργάτης μου έχει λάβει ποσό επιδόματος αλλοδαπής, που δεν του αναλογούσε, ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι συγκεκριμένες μέρες στις Βρυξέλλες.

Αυτό το ποσό δεν έχει καμία σχέση με εμένα. Δεν έχω καμία σχέση με χρήματα, δεν έχω λάβει ποτέ, ούτε έχω σχέση με άλλα σκάνδαλα. Είμαι υπεύθυνη, καθώς τον επιβλέπω και του έδωσα προσωπική άδεια. Τέτοιες διαδικασίες αφορούν τον προσωπικό υπεύθυνο».

Η κυρία Σπυράκη, που διανύει τη δεύτερη θητεία της ως ευρωβουλευτής της Ν.Δ. (εκλέχτηκε το 2014 επί Α. Σαμαρά), είχε προκαλέσει μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομά της όταν ομολόγησε δημοσίως πριν από μερικά χρόνια ότι ως δημοσιογράφος γνώριζε, αλλά ποτέ δεν μετέδωσε -γιατί το… έκρυψε στο μαξιλάρι της- ότι το 2012, που η Ελλάδα είχε bank run ανάμεσα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, έφευγε αεροπλάνο από την Ελευσίνα, πήγαινε στην Ιταλία και επέστρεφε με μετρητά που πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος και μοιράζονταν στις τράπεζες. «Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ. Δεν είχαμε και δικαίωμα να το πούμε ποτέ» είχε πει…

………………………………

Λέγαμε… Ευρω-Κατάρ-ατη διαφθορά για μια χούφτα ευρώ και για μια Αζερο-χούφτα χαβιάρι !! Ναι !! Για μια χούφτα ευρώ και χαβιάρι !! Το επιβεβαίωσαν σε ανύποπτο χρόνο κάποιοι … αγανακτισμένοι ευρωβουλευτές: «Πουλάμε τον εαυτό μας στον Αλίεφ για φυσικό αέριο» !! Μέχρι στιγμής, όλοι ποιούν την νύσσαν, για το … χαβιάρι… !!

Επίσης, λέγαμε, … Δεν σας φαίνεται περίεργο, με το που έσκασε το … Wirecard: ξεκίνησε η δίκη για το μεγαλύτερο μεταπολεμικό πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της Γερμανίας , αμέσως και για να στρίψουν την προσοχή των Ευρωπαίων πολιτών, έσκασαν το σκάνδαλο της Ευρω-Κατάρ-ατης διαφθοράς, που είναι ψίχουλα μπροστά στα δισεκατομμύρια που είναι αγνώστου καταλήξεως;

( ύπνος βαρύς κι ασήκωτος, κοιμίζει τους Ευρωπαίους … που ούτε σαν εφιάλτης στον ύπνο τους δεν φτάνει να τους ταράξει το ότι… Καταδικάστηκε ο “Mister Cum-Ex”! … O Σόλτς δεν θυμάται, και ο άλλος δεν μιλάει… ενώ κανείς Ευρωπαίος δεν ξυπνάει !! )

Παρεμπιπτόντως, ξαναρωτάμε … ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΦΠΑ; … και μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ που “σακουλεύονται” καθημερινά τα λαμόγια της φάρας που κατοικοεδρεύει στην “Ευρωπαϊκή Επιτροπή” !! Για παράδειγμα, οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να μαντέψουν πόση «ευρωφούσκα» κέρδισαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC) Ursula von der Leyen και ο σύζυγός της, διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Burla, από την αγορά ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό. !!

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έγραψε στο κανάλι του στο Telegram, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι η επικεφαλής της ΕΚ «αγόρασε από τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer 4,6 (!) δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του Covid για 71 (!) δισεκατομμύρια ευρώ, και μέχρι στιγμής δεν έχει διαψευσθεί από τους φωτογραφιζόμενους !!!

Πάντως … Η Βασίλισσα της απάτης (ΔΕΝ είναι η Καϊλή). , ενώ μάθαμε ότι… Της Εύας το κάγκελο… είναι βιώσιμο “χωριό” !! , που μάλιστα λέγεται… “ΑΡΕΝ” !!

Φυσικά Παύθηκε η Εύα Καϊλή από τις εξουσίες της αντιπροέδρου του Ε.Κ. … μετά βέβαια, από τις αποκαλύψεις και τις καταιγιστικές εξελίξεις !! Κάνουν όλοι πως δεν ήξεραν … αλλά όλοι τρέμουν !!

…………………………………………………………………………………………………