ΗΠΑ. Οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν έκθεση για τους οικονομικούς δεσμούς των Δημοκρατικών και της Ουκρανίας

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Κτήριο του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον - RIA Novosti, 1920, 18/11/2022
© AP Photo / Susan Walsh Κτήριο του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία αρχείου
 ΑΛΦΕΙΟΣ : Χαμός !! Τη στιγμή που στις ΗΠΑ. Σπάει ρεκόρ το εθνικό χρέος ( > 31 τρις$ ) και ο πληθωρισμός ( > 9,1% ) !! , το American Dream” σβήνει στους δρόμους της καταστρέφοντας ζωές και όνειρα… , ενώ κάποιοι φωνάζουν ότι τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια που έδωσαν στον Ζελένσκι πήγαν σε ακίνητα στην Ελβετία… , τα όπλα που του χορηγούν, όπως λέει η Έκθεση της Europol , πωλούνται στο λαθρεμπόριο όπλων από τους “καλούς νεοναζί” λαθρέμπορους του OffshoreΖελένσκι , έρχονται τώρα οι Ρεπουμπλικάνοι και ζητούν να μάθουν … “που πάνε τα λεφτά;”

 ➡ Σύμφωνα με το RIA Novosti Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ζήτησαν έλεγχο των κονδυλίων για τη στήριξη της Ουκρανίας

Μια ομάδα Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απαιτώντας έλεγχο της βοήθειας που χορηγήθηκε στο Κίεβο, αντίγραφο του εγγράφου βρίσκεται στη διάθεση του RIA Novosti.
.

«Μάθαμε ότι δισεκατομμύρια δολάρια των φορολογουμένων που αποστέλλονται στην Ουκρανία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του πολέμου θα μπορούσαν ενδεχομένως να επενδυθούν στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων FTX, το οποίο στη συνέχεια έκανε τεράστιες δωρεές στους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ κατά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022», αναφέρει η επιστολή.

Το έγγραφο αναφέρει ότι τον Μάρτιο, η ουκρανική κυβέρνηση, σε συνεργασία με το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης FTX, ξεκίνησε έναν ιστότοπο για τη συλλογή δωρεών. Έρχεται λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Κίεβο .
.
Οι Ρεπουμπλικάνοι φοβούνται ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να επενδύσει μερικά από τα διατεθέντα κεφάλαια στο FTX και να τα χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει το Δημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει την πλειοψηφία στο Κογκρέσο.
.
Οι νομοθέτες ζήτησαν από τον Blinken να αναφέρει εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ερευνά πιθανές επενδύσεις στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης…
………
Ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα kommersant-ruΜια ομάδα Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής το μέλος της Κάτω Βουλής της Τζόρτζια, Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, παρουσίασε ένα νομοσχέδιο για τον έλεγχο των κονδυλίων που διατίθενται για τη βοήθεια στην Ουκρανία. Η κυρία Γκριν το ανακοίνωσε στο Twitter.

«Καλώ για επαλήθευση των κεφαλαίων που εισέρχονται στην Ουκρανία, καθώς και για τη χρηματοδότηση και την ασφάλεια των συνόρων μας», έγραψε ο Αμερικανός πολιτικός στο κοινωνικό δίκτυο. Εκτός από αυτήν, το νομοσχέδιο υποστήριξαν 10 κομματικά της μέλη.

Νωρίτερα, η Marjorie Taylor Green έχει επανειλημμένα ζητήσει την παραπομπή του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στις 15 Νοεμβρίου, η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο 37,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετα κεφάλαια για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 21,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την άμυνα και 14,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της ουκρανικής κυβέρνησης και την ανθρωπιστική βοήθεια.

………………………………………………………………………………………………..