Οι G7 βάζουν πλαφόν τιμής στο ρωσσικό πετρέλαιο !! Αυτοκαταργούν το δόγμα της “ελεύθερης αγοράς” του καπιταλισμού !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεξαμενές στο λιμάνι πετρελαίου - RIA Novosti, 1920, 09/02/2022
© RIA Novosti / Svetlana Mayorova Βυτία τραίνου σε σταθμό φόρτωσης πετρελαίου

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ “ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ” ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ … ΤΗΣ “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ” … ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ “ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ” !! ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ “ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ” !!! ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ …

………………………………………………..

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να εισαγάγουν ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Οι επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών της G7 αποφάσισαν ομόφωνα να θεσπίσουν ανώτατες τιμές για τις προμήθειες πετρελαίου από τη Ρωσία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, μεταδίδει το RIA Novosti
.
«Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να ορίσουν ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
.
Οι χώρες της G7 συμφώνησαν επίσης, εάν χρειαστεί, να εξετάσουν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα του ανώτατου ορίου τιμών για τις προμήθειες από τη Ρωσία.
.
Επιπλέον, τα υπουργεία Οικονομικών της G7 επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν τη θαλάσσια μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου ρωσικής προέλευσης σε όλο τον κόσμο, εκτός εάν αγοράζονται σε οριακή τιμή ή φθηνότερα.
.
Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι εκτός από τους περιορισμούς στο πετρέλαιο, θα αναπτυχθούν μηχανισμοί που θα επιτρέψουν στις ευάλωτες χώρες να διατηρήσουν την πρόσβαση στις αγορές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής.
Η G7 κάλεσε επίσης όλα τα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου προκειμένου να μειωθεί η αστάθεια στις αγορές ενέργειας.
.
«Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρετίζουμε την πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή εν μέσω αυστηρών συνθηκών προσφοράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
.
Οι δυτικές χώρες, με φόντο μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, συνεχίζουν να κάνουν προσπάθειες να περιορίσουν τα εισοδήματα της Ρωσίας από τις εξαγωγές ενέργειας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υιοθετήσει έξι πακέτα κυρώσεων, συμπεριλαμβανομένου του εμπάργκο στις προμήθειες άνθρακα και πετρελαίου.
.
Ταυτόχρονα, η διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού οδήγησε σε απότομη αύξηση των τιμών των καυσίμων και των τροφίμων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την προηγούμενη μέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα προμηθεύσει πετρέλαιο σε εκείνα τα κράτη που θα υποστήριζαν την εισαγωγή ορίου στις τιμές των καυσίμων από τη Ρωσία.
.
Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, με την εισαγωγή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, τα καύσιμα θα αποστέλλονται σε χώρες που λειτουργούν με τους όρους της αγοράς.
.
Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τις δυτικές χώρες και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Σημείωσε ότι ο βασικός στόχος της Δύσης είναι να επιδεινώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Σε ποιον πουλάει πετρέλαιο η Ρωσία;

Το 2021, η Ρωσία εξήγαγε σχεδόν 230 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου σε 36 κράτη. Η Κίνα έχει γίνει ο κύριος αγοραστής μαύρου χρυσού. Η Ρωσία παρέδωσε 70,1 εκατομμύρια τόνους στην Κίνα. Στην Ολλανδία, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή, η Ρωσία πούλησε δύο φορές λιγότερο – 37,4 εκατομμύρια τόνους. Δείτε το infographic του Ria.ru για να δείτε ποιος άλλος εισάγει το λάδι μας και πώς χρησιμοποιείται συνήθως αυτό το είδος καυσίμου.
……………………………………………
ΣΧΕΤΙΚΑ …

Novak: Η άρνηση του ρωσικού πετρελαίου θα οδηγήσει σε καταστροφή για την παγκόσμια αγορά !! «Η άνοδος των τιμών θα είναι απρόβλεπτη – περισσότερα από 300 δολάρια το βαρέλι» !!!

Η Ρωσία θα πάψει να πουλάει πετρέλαιο με ζημία, αν επιβληθεί τιμή χαμηλότερη από το κόστος παραγωγής

Η Σαουδική Αραβία διπλασιάζει τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία

Άρθρο ανάλυσης: Η Ρωσσία λυγίζει αναπόφευκτα «όλο τον πολιτισμένο κόσμο»

Σφαδάζουν πανικόβλητοι στην Ε.Ε. Κρεμάστηκαν μόνοι τους στη θηλιά των ηλίθιων κυρώσεων κατά της Ρωσσίας

«Έρχεται η καταστροφή». Τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ευρώπης έκλεισαν μαζικά

Τι μας χρωστάει η Ρωσσία;

………………………………………………………………………………………