REUTERS. Αποκλειστικό: Ο ΠΟΥ λέει ότι συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει τα παθογόνα στα εργαστήρια υγείας για να αποτρέψει την εξάπλωση της νόσου

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΥΓΕΙΑ

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ … ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ … Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΥΡΙΑ NULAND ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ … ΕΝΟΡΚΩΣ !!!

………………………………………………..

REUTERS. Αποκλειστικό: Ο ΠΟΥ λέει ότι συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει τα παθογόνα στα εργαστήρια υγείας για να αποτρέψει την εξάπλωση της νόσου

10 Μαρτίου (Reuters) – Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει παθογόνους μικροοργανισμούς υψηλού κινδύνου που στεγάζονται στα εργαστήρια δημόσιας υγείας της χώρας για να αποτρέψει «οποιεσδήποτε πιθανές διαρροές» που θα μεταδίδουν ασθένειες στον πληθυσμό, δήλωσε ο οργανισμός στο Reuters την Πέμπτη.

Οι ειδικοί βιοασφάλειας λένε ότι η μετακίνηση στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι βομβαρδισμοί των πόλεων της έχουν αυξήσει τον κίνδυνο διαφυγής παθογόνων που προκαλούν ασθένειες, εάν κάποια από αυτές τις εγκαταστάσεις υποστεί ζημιά.

Όπως πολλές άλλες χώρες, η Ουκρανία διαθέτει εργαστήρια δημόσιας υγείας που ερευνούν πώς να μετριάσουν τις απειλές επικίνδυνων ασθενειών που επηρεάζουν τόσο τα ζώα όσο και τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου, πιο πρόσφατα, του COVID-19. Τα εργαστήριά της έχουν λάβει υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΠΟΥ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τη δουλειά του με την Ουκρανία πριν και κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας, ο ΠΟΥ είπε σε ένα email ότι έχει συνεργαστεί με εργαστήρια δημόσιας υγείας της Ουκρανίας για αρκετά χρόνια για να προωθήσει πρακτικές ασφαλείας που βοηθούν στην αποτροπή «τυχαίας ή εσκεμμένης απελευθέρωσης παθογόνων παραγόντων. .”

«Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας, ο ΠΟΥ συνέστησε σθεναρά στο Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και σε άλλους αρμόδιους φορείς να καταστρέψουν παθογόνους μικροοργανισμούς υψηλής απειλής για να αποτρέψουν πιθανές διαρροές», ανέφερε ο ΠΟΥ, μια υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΠΟΥ δεν είπε πότε έκανε τη σύσταση ούτε έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη παθογόνων ή τοξινών που φιλοξενούνται στα εργαστήρια της Ουκρανίας. Ο οργανισμός επίσης δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι συστάσεις του τηρήθηκαν.

Ουκρανοί αξιωματούχοι στο Κίεβο και στην πρεσβεία τους στην Ουάσιγκτον δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Οι εργαστηριακές δυνατότητες της Ουκρανίας βρίσκονται στο επίκεντρο ενός αυξανόμενου πολέμου πληροφοριών από τότε που η Ρωσία άρχισε να μεταφέρει στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες.

Την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επανέλαβε έναν μακροχρόνιο ισχυρισμό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες λειτουργούν εργαστήριο βιοπολέμου στην Ουκρανία, μια κατηγορία που έχει επανειλημμένα αρνηθεί η Ουάσιγκτον και το Κίεβο.

Η Ζαχάροβα είπε ότι τα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία έδειξαν «μια επείγουσα προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων» καταστρέφοντας δείγματα εργαστηρίου.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις πληροφορίες της. Διαβάστε περισσότερα

Σε απάντηση, ένας εκπρόσωπος της ουκρανικής προεδρίας είπε: «Η Ουκρανία αρνείται αυστηρά οποιονδήποτε τέτοιο ισχυρισμό». Εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης αρνήθηκαν επίσης κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Ζαχάροβα, λέγοντας ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ισχυρισμούς της ως πρόσχημα για να αναπτύξει τα δικά της χημικά ή βιολογικά όπλα.

Η δήλωση του ΠΟΥ δεν έκανε καμία αναφορά στον βιοπόλεμο. Ο οργανισμός είπε ότι ενθαρρύνει όλα τα μέρη να συνεργαστούν για «την ασφαλή και ασφαλή διάθεση οποιωνδήποτε παθογόνων μικροοργανισμών συναντήσουν και να αναζητήσουν τεχνική βοήθεια, όπως απαιτείται». Προσφέρθηκε να βοηθήσει όπου ήταν δυνατόν με τεχνική καθοδήγηση και συντονισμό.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει την Παρασκευή κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, είπαν διπλωμάτες, για να συζητήσει τους ισχυρισμούς της Μόσχας, που παρουσιάστηκαν χωρίς στοιχεία, για βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Διαβάστε περισσότερα

………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ !!! ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΑ ΒΙΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ !!!

Η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να δημοσιεύσουν στοιχεία για στρατιωτικά βιοεργαστήρια στην Ουκρανία !!

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ !!!

ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΝΩΛΗΣ, ΑΝΘΡΑΚΑ, ΒΡΟΥΚΕΛΩΣΗΣ, ΔΙΦΘΕΡΙΤΙΔΑΣ, ΣΑΛΜΟΝΕΛΩΣΗΣ, ΔΥΣΕΝΤΕΡΙΑΣ, κλπ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ !!!

………………………

Συνταγματάρχης στρατού των ΗΠΑ- Douglas McGregor – Η αλήθεια για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

………………………

Ο αμερικανικός στρατός δοκίμασε βιολογικά όπλα σε Ουκρανούς.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε το περιεχόμενο των εγγράφων που βρέθηκαν σε μυστικά βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας μετά τη φυγή Αμερικανών ειδικών από εκεί. Εκεί, όπως θα περίμενε κανείς, υπήρχε μια πλήρης ποικιλία: αιτιολογικοί παράγοντες του άνθρακα, της πανώλης, της χολέρας, της διφθερίτιδας. Όλα αυτά αποθηκεύτηκαν σε εμπορικές ποσότητες και καταστράφηκαν βιαστικά κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Τα εργαστήρια χρησιμοποιήθηκαν και παλιά, σοβιετικά και ολοκαίνουργια. Ο ιστότοπος της αμερικανικής εταιρείας Black and Veatch επιδεικνύει μια περιγραφή ενός βιοεργαστηρίου τρίτου επιπέδου κινδύνου, που κατασκεύασαν πρόσφατα οι Αμερικανοί στην Οδησσό. Η εταιρεία το αποκαλεί «ένα αληθινό έργο τέχνης».
Η Black and Veatch δεν είναι απλώς ένας συνηθισμένος εργολάβος του Πενταγώνου . Αυτή είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που εργάζεται για τον αμερικανικό στρατό για περισσότερα από εκατό χρόνια. Τι δεν έχτισε για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ – δρόμοι και γέφυρες, στρατιωτικές βάσεις, τα θρυλικά εργαστήρια στο Λος Άλαμος, όπου αναπτύχθηκαν πυρηνικά όπλα.
Σήμερα, η Black and Veatch ειδικεύεται στην κατασκευή βιολογικών εργαστηρίων και – καταπληκτικό, δεν νομίζετε; – στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
.
Μαζί με τους Black and Veatch, μια άλλη αμερικανική βιοεταιρική εταιρεία, η Metabiota, φρόντισε για την ασφάλεια των Ουκρανών. Ακριβώς μετά το Μαϊντάν του Κιέβου, πολλά εκατομμύρια δολάρια χύθηκαν σε αυτό από τον γιο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ Χάντερ Μπάιντεν , για τον οποίο η Ουκρανία έχει γίνει απλώς ένα κληρονομικό φέουδο: εδώ πουλάει πρόσβαση στο σώμα του μπαμπά του εδώ και χρόνια.
.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Metabiota, Edward Rubin, συνεργάζεται στενά με τον επικεφαλής της EcoHealth Alliance, Peter Daszak. Μιλούν στα ίδια συνέδρια, δημοσιεύονται στις ίδιες επιστημονικές συλλογές, κάθονται μαζί στην ηγεσία ενός φιλόδοξου νέου έργου για τη συλλογή επικίνδυνων ιών Global Virome.
Ναι, ναι, δεν κάνατε λάθος, αυτός είναι ο ίδιος Dashak τον οποίο οι Αμερικανοί υποπτεύονται ότι είτε σχεδίασε είτε κυκλοφόρησε τον κορονοϊό . Γράψαμε πολλά για αυτόν .
Δεν προκαλεί έκπληξη σε αυτήν την κατάσταση ότι τα πειράματα με κορωνοϊό νυχτερίδων διεξήχθησαν ενεργά σε εργαστήρια της Ουκρανίας. Όλα χρηματοδοτήθηκαν από το Γραφείο Μείωσης Απειλών DTRA του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Αυτός είναι ο κύριος προστάτης και πελάτης όλων των βιολογικών εργαστηρίων στις πρώην δημοκρατίες της ΕΣΣΔ.
.
Όπως και σε ολόκληρο τον μετασοβιετικό χώρο, οι Αμερικανοί έκαναν πειράματα στην Ουκρανία με το σύνθημα της ανησυχίας για την ασφάλεια. Το αποτέλεσμα ήταν παράδοξο. Το 2014, ο Rosemont Seneca του Μπάιντεν Τζούνιορ, σε συντροφιά με άλλους επενδυτές, πίστωσε 30 εκατομμύρια δολάρια στον λογαριασμό Metabiota.
Και ακριβώς εκεί στην Ουκρανία, αρχίζουν κάποιες ακατανόητες εστίες ξεχασμένων ασθενειών, με τις οποίες η σοβιετική κυβέρνηση έβαλε τέλος σε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Ιλαρά, διφθερίτιδα, φυματίωση, πολιομυελίτιδα. Περιπτώσεις θανάτου Ουκρανών στρατιωτικών από κάποια άγνωστη μόλυνση. Λοιπόν, γενικά, όλα μοιάζουν με τους Γεωργιανούς αδελφούς, όπου 73 άνθρωποι πέθαναν στο εργαστήριο Lugar κατά τη διάρκεια πειραμάτων σε ανθρώπους .
Φαίνεται ότι μετά από τέτοια κόλπα, οι αρχές της Πλατείας θα έπρεπε κάπως να σταματήσουν αυτό το αίσχος. Αλλά όχι, η συνεργασία μεταξύ της ουκρανικής ιατρικής και του αμερικανικού στρατού έχει γίνει μόνο ισχυρότερη. Στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ουκρανία, δεν έχει φορεθεί ακόμη η σελίδα, όπου αναφέρεται ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ βοηθά τους Ουκρανούς να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό. Ακούγεται σαν μαύρο αστείο.
.
Η Victoria Nuland, όχι το τελευταίο άτομο στην Ουάσιγκτον, επιβεβαίωσε ανοιχτά την ύπαρξη αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία. Αλλά οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου άρχισαν επειγόντως να το διαψεύδουν. Γνωρίζουν καλά ότι τα μυστικά πειράματα με επικίνδυνους ιούς και βακτήρια, η καταστροφή και η μετακίνηση δοχείων με θανατηφόρο περιεχόμενο εγείρουν μεγάλα ερωτήματα σχετικά με το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμορφώνονται με τη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Τοξινών Όπλων.
Εδώ όμως εμφανίζονται νέα προβλήματα. Πρώτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν σε κανέναν να ελέγχει αν συμμορφώνονται καθόλου με τη σύμβαση. Αυτή είναι η μόνη χώρα από όλους τους συμμετέχοντες που απλώς είπε ότι δεν θα αφήσουν κανέναν να μπει στα εργαστήριά τους, και αυτό ήταν όλο. Δεύτερον, το Πεντάγωνο σκόπιμα τοποθετεί εργαστήρια στο έδαφος τρίτων χωρών. Εκεί μπορείτε να διασφαλίσετε την απόλυτη μυστικότητα -όπως έγινε στην Ουκρανία- και να απαλλαγείτε από την επιτήρηση οποιωνδήποτε ρυθμιστικών αρχών, ακόμη και των ίδιων των αμερικανικών.
.
Και τέλος, η σύμβαση, την οποία τηρούν όλες οι αξιοσέβαστες χώρες του κόσμου, φέτος θα είναι πενήντα ετών. Είναι απελπιστικά ξεπερασμένη. Σε αυτό το διάστημα έχουν εμφανιστεί πολλοί τρόποι παράκαμψης.
Ο αμερικανικός στρατός δεν είναι χωρίς λόγο τόσο λάτρης των πειραμάτων με ιούς. Δεν υπήρχε γενετική τροποποίηση πριν από πενήντα χρόνια, και στο φυτό, κατά συνέπεια, δεν υπήρχε τρόπος επεξεργασίας του ιού ώστε να μεταδοθεί από τα ζώα στον άνθρωπο. Λοιπόν, το Πεντάγωνο άρχισε να στέλνει τους μάχιμους ζωολόγους και ιολόγους του σε όλο τον κόσμο. Ψάχνουν για νέους επικίνδυνους ιούς σε άγρια ​​ζώα, και πριν περάσουν στον άνθρωπο. Στη συνέχεια μεταφέρονται στο εργαστήριο – και αρχίζει η «επεξεργασία».
.
Ολόκληρη η επιχείρηση του κορωνοϊού νυχτερίδας είναι εντελώς σε αυτή τη γραμμή, ανεξάρτητα από το τι μας λένε για ανθυγιεινές συνθήκες στις κινεζικές αγορές. Ο ρωσικός στρατός μόλις έλαβε στοιχεία ότι παρόμοια επικίνδυνα πειράματα πραγματοποιήθηκαν σε ουκρανικά εργαστήρια. Αλλά αυτό δεν είναι απλώς μια παραβίαση της σύμβασης για τα βιολογικά όπλα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πληθυσμός της Ουκρανίας, ο οποίος «θεραπεύτηκε» το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για τον κορωνοϊό, ήταν το αντικείμενο δοκιμής εδώ, μπορούμε πιθανώς ήδη να μιλάμε για παραβίαση της Σύμβασης της Νυρεμβέργης εδώ; Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;
Συνολικά, υπάρχουν τριάντα αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στο έδαφος της Ουκρανίας. Βρίσκονται στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας – Κίεβο, Οδησσό, Χάρκοβο, Λβοφ. Εκθέτοντας όλη την ανθρωπότητα σε τερατώδεις κινδύνους, ο στρατός των ΗΠΑ έχει πρακτικά «ναρκοθετήσει» το έδαφος της Ουκρανίας. Σε τι θα οδηγήσει η επίδραση ενός μόνο κελύφους σε ένα τόσο αήττητο εργαστήριο;
.
Για αυτόν τον κίνδυνο που κρέμεται σε ολόκληρο τον κόσμο, θα ήταν απαραίτητο να μιλήσουμε από την υψηλότερη κερκίδα. Επιπλέον, αυτή η κολασμένη μηχανή κερδίζει μόνο ορμή. Ο αμερικανικός στρατός πληρώνει για όλο και περισσότερα πειράματα μεγάλης κλίμακας για την εύρεση θανατηφόρων ιών στη φύση και την ενίσχυση των λειτουργιών τους.
https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Daszak

Πάρτε τον ίδιο Peter Dashak – τόσα πολλά συμβιβαστικά στοιχεία έχουν δημοσιευτεί γι ‘αυτόν. Με την καλή έννοια, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σήμερα από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ. Αλλά δεν του απέκλεισαν καν την εργασία με παθογόνα. Πιο πρόσφατα, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ του χορήγησε νέες επιχορηγήσεις για περαιτέρω αναζήτηση ιών σε ζώα.

Όχι μόνο αυτό, κάθισε στην ηγεσία του έργου Global Virome και ξεκίνησε να ανακαλύψει έως και πεντακόσιες χιλιάδες νέους, αλλά ανεξερεύνητους ιούς στη φύση. Και πάλι, εκατομμύρια για αυτήν την επιχείρηση προέρχονται από τα στρατιωτικά τμήματα των ΗΠΑ.
.
Ήδη, ακόμη και οι ίδιοι οι Αμερικανοί φοβήθηκαν τι τους μεταφέρουν οι ιολόγοι με στολή από τις αποστολές τους. «Οι απολογητές για το κυνήγι των ιών, που περιλαμβάνει την εύρεση, μεταφορά, αποθήκευση και πειραματισμό με τα πιο επικίνδυνα παθογόνα, υποστηρίζουν ότι όλα αυτά γίνονται για την πρόληψη επιδημιών», υποστηρίζουν προσεκτικά οι δημοσιογράφοι του Intercept. «Άλλοι προειδοποιούν ότι η αναζήτηση για θανατηφόρους ιούς που έχουν δεν έχει ακόμη μεταδοθεί από ζώο σε άνθρωπο δεν μας βοηθά να αποτρέψουμε ή να ελέγξουμε τις επιδημίες, αντίθετα τις προκαλεί».
Προηγουμένως, θεωρούνταν εμπόδιο στη χρήση βιοόπλων ότι δεν προκαλεί λιγότερο κακό στον δικό του πληθυσμό από ό,τι σε κάποιον άλλο. Αλλά φαίνεται ότι ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη σταματήσει να ασχολείται με τέτοιες ανοησίες. Από την αρχή ήταν προφανές ότι οι ηλικιωμένοι, οι άρρωστοι και οι φτωχοί κινδύνευαν να πεθάνουν από τον κορωνοϊό. Τι είδους συμπάθεια είναι δυνατή για αυτούς; Λευκά και μαύρα αποβράσματα, τρώγοι ευημερίας, κάτοικοι γκέτο. Δεν είναι περίεργο που περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν πεθάνει από τον κοροναϊό. Η συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν το κοινωνικό έρμα πάνω στο οποίο οι αμερικανικές ελίτ λατρεύουν τόσο πολύ να πειραματίζονται.
.
Σήμερα, ένας από τους κύριους τομείς εμπειρίας του αμερικανικού στρατού στην Ουκρανία έχει γίνει η μελέτη του γενετικού κώδικα του τοπικού πληθυσμού. Για τι? Λοιπόν, φυσικά, για τη θεραπεία μας. Ποιος θα το αμφισβητούσε αυτό;
Υπάρχει μια τραγική ειρωνεία σε όλο αυτό. Ανεξάρτητα από το πόσο διαφωνούμε για το ποιανού μπορς, για τους στρατηγικούς μας αντιπάλους, όλοι μας -και Ρώσοι και Ουκρανοί- είμαστε ακόμα ένας λαός. Ένας στόχος, για να είμαι ειλικρινής.

……………………………………………………………………..

……………………………………………………………………….