ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ. Αν σε ενδιαφέρει η αλήθεια πίσω από την κατάσβεση της φωτιάς…

ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Αν σε ενδιαφέρει η αλήθεια πίσω από την κατάσβεση της φωτιάς τότε, άκουσε την πλευρά που έζησε τα γεγονότα ….

“Εγώ θα σας πω τι είδα με τα μάτια μου.
Είμαι 6 μέρες στην φωτιά 6-8 ώρες κάθε μέρα. Έκοψα το σασί απο το φορτηγάκι μου με 2 τόνους νερό πάνω και έπαθα ένα χιλιάρικο ζημιά, επειδή εγω και άλλοι 10 που καναμε το ίδιο, κόβαμε (οσο μπορούσαμε) μαζί με 4 ελικόπτερα την φωτιά προς καματριάδες επειδή θα καιγόντουσαν και τα Λουτρά.
Και με άριστη συνεργασία κιόλας χωρίς να έχουμε κανενα άχρηστο βαθμοφόρο αρχίδι να κατευθύνει οτιδήποτε. Το ελικόπτερο σφύριζε απο μακριά όταν σβηναμε για να παραμερίσουμε, κάναμε στην άκρη και έριχνε, και μόλις έφευγε πλακώναμε εμείς με τα πιεστικά και χαιρετιόμασταν με τους πιλότους μέχρι να ξαναγίνει το ίδιο.
Κάθε μέρα στην φωτιά ήταν εκεί ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης και έλεγαν πράγματα και θαύματα μπροστά μας. Έμπαιναν οι ίδιοι στην φωτιά και έσβηναν όταν κατάλαβαν και οι ίδιοι την ανοησία της εκκένωσης και της γελοιότητας της στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πρώτα κάηκαν χωρίς λόγο οι Ροβιές και η Κοκκινομηλιά. Οι Ροβιότες χτυπάνε το κεφάλι τους σήμερα που έφυγαν απο το χωριό.
Τα εναέρια στην αρχή τα έφερναν για 2 ώρες και μετά εξαφανιζόντουσαν. Τις τελευταίες 2 μερες όντως τα άφησαν να επιχειρούν αρκετά, αλλά η φωτια ήδη είχε φτάσει θάλασσα. Εδώ στην αρχή μπορώ να δώσω ενα δίκιο, γιατί ταυτόχρονα καιγόταν η Αττική και εκει μπορεί να είχαμε θύματα.
Η επίγεια πυρόσβεση, ήταν ότι πιο άχρηστο απο πλευράς συντονισμού έχουν δεί τα μάτια μας.
Απίστευτες καταστάσεις,, πυροσβέστες να κάθονται ακίνητοι ενώ η φωτιά έκαιγε στα 50 μέτρα επειδή είχαν πάρει εντολή να μην επέμβουν, ρεζερβέ πυροσβεστικά κρυμμένα προληπτικά σε ιδιωτικό χώρο με βίσμα.
Καμία γεωγραφική γνώση της περιοχής και μάλιστα να βρίζονται και να κοντεύουν να φάνε ξύλο μερικοί προιστάμενοι για να ακούσουν τους ντόπιους που τους έλεγαν τα περάσματα απο το δάσος, ντόπιοι πυροσβέστες να παίρνουν ρεπό ενώ καιγόταν το σύμπαν και ο κόσμος ήταν άυπνος 5-6 μερες στην φωτιά,
πυροσβεστικά που πήγαιναν να σβήσουν στο Πευκί και δεν είχαν νερό στην δεξαμενη, πήγαιναν οχήματα να σβήσουν μπροστα απο καθαρισμένα χωράφια με ελιές ενώ δίπλα έπαιρναν τα πεύκα, ένα χάος ατελείωτο.
Ξέρουμε τί έγινε στον πόλεμο, γιατί πόλεμος ήταν, ήμασταν παρόντες. Εδω δεν καταλαβαίνουν ντόπιοι τι έγινε εκεί πάνω επειδή δεν πηγαν ποτε στην φωτιά, θα καταλάβουν κάποιοι απο την Αθηνα ή την Λάρισα τί έγινε;
Δεν μπορεί κανένας Χαρδαλιάς να μας πείσει για αέρηδες που δεν υπήρχαν, για επιχειρησιακά σχέδια που κατέρρευσαν και κάηκαν 1/2 μυριο στρέμματα, και για μηνύματα εκκένωσης που ταχα βοήθησαν ενώ σκοπίμως κρύβουν στις δηλωσεις τους οτι οι κάτοικοι και τα εναέρια έσωσαν ότι απέμεινε. Θα δείτε εκατονταδες βιντεο. Σε όλα υπάρχουν 20 κατοικοι και 1 ή κανένας πυροσβέστης.
Δεν έχουν τα καν τα ούμπαλα να πουνε οτι θα το εξετάσουν ξανά το θέμα του 112 και πως να το βελτιώσουν αντί να το χρησιμοποιούν δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία.
Εν ολίγοις. Και οι τυφλοί είδαν οτι καήκαμε απο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ επίγειας πυρόσβεσης. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Σας ειπα τα εναέρια το συζηταμε. Και απορώ πού σε μερικούς φαίνεται περίεργο οτι διοικούν ΑΝΙΚΑΝΟΙ στην πυροσβεστική. Λες και άλλοι τομείς διοικούνται απο ικανούς. Κλασσική περίπτωση Ελληνικής βλάβης.
Φωτιά να σβήνει απο θάλασσα σε θάλασσα, θέλουν κρέμασμα. Εννοείται οτι οι δικαιολογίες Χαρδαλιά για μικροκλίματα και αέρηδες θα πείσουν τους νεοδημοκράτες που δεν θέλουνε να ακούσουν, όπως έπεισαν τους Ζαίους που θέλουνε να ακούσουν, οι αντίστοιχες δικαολογίες του 2018.
Για μια 5ετία τελειώσαμε. Και τωρα κάνουμε πλάκα αλλα παμε στα χωριά και μας πιάνουν κρίσεις με κλάματα.
Επειδη το σπιτι μας εμας δεν κάηκε, αλλα καταστραφηκαν φίλοι, πελάτες, γνωστοί κτλ. Συν η φύση μας που ήταν σπάνια και δεν ξερω αν θα προλαβουμε να την ξαναδουμε.
Μπορει τα πεύκα σε λιγα χρονια να πρασινίσουν ξανά, αλλά το τοπίο που υπήρχε τελείωσε. Μετα τον κορονοιό και τα lockdown ήρθε και το φετινό χαμένο τι τον χειμώνα δεν θα υπάρχουν τοπικά εισοδήματα πουθενά πλεόν στην περιοχή.
Δεν ξερω τι έχουν στο μυαλό τους, αλλα θα προτιμούσα μια επιτροπή απο εξωτερικό σε συνεργασία απο ντόπιους παράγοντες να χαράξουν το μέλλον, παρά επιτροπές απο Έλληνες. Θα φάνε και τα δισέγγονα τους από τα λεφτά που θα πέσουν εδώ.”
Παναγιώτης Βάγιας 12/08/2021
M.Sc. Optimization George Washington University
Καματριάδες Ευβοίας
[αναπαραγωγή απο το twitter του ιδίου]

…………………………………………………………..

Βροχή στην Εύβοια !! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ … ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΟΥΛΕΣ …

…………………………………………………………..

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

16 .0 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
16.1. Ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πολύ σημαντικός στην φύση και στο περιβάλλον του Ελλαδικού χώρου. Η μορφολογία του εδάφους απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να υπάρχει δράση σε όλα τα μέρη. Ο ρόλος του σώματος είναι να προφυλάσσει και βοηθάει τους ανθρώπους σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.
16.2. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει στην προφύλαξη της χλωρίδας της χώρας μας.
16.3. Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες σε όλη την επικράτεια, θα αναβαθμιστούν όλα τα κέντρα πυρόσβεσης με τα πιο σύγχρονα και άρτια τεχνολογικά μέσα, όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενες μονάδες , παρακολούθηση μέσω ελληνικών δορυφόρων κλπ.
16.4. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών θα είναι άρτια με τα πιο σύγχρονα μέσα και αυτοί θα καλύπτονται μισθολογικά και ασφαλιστικά από την Πολιτεία ώστε να παράσχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

…………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

………………………………………………………………..