Βροχή στην Εύβοια !! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΔΑΣΗ … ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΟΥΛΕΣ …

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ … ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΟΥΛΕΣ …

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ: “ΜΑΓΝΗΤΗΣ” ΤΟ ΤΑΤΟΪ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!! ΕΥΒΟΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ…

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ… Στις άρτι καμμένες εκτάσεις δεν μπαίνουν δια ροπάλου οι εξής δύο: 1) Αναδασωτές και 2) Κατσίκια

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3040305189586105&id=100008199612916

ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

ΑΠΘ: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

[ … Όπως εξήγησε στη Voria.gr η καθηγήτρια του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Θέκλα Τσιτσώνη, η αναγέννηση του οικοσυστήματος είναι ένα ζήτημα πολύπλοκο με πολλές παραμέτρους που θα πρέπει να εξεταστούν, ώστε να καταρτιστεί σωστό σχέδιο αναδάσωσης με τα κατάλληλα είδη στα κατάλληλα σημεία…

… «Μετά τις πυρκαγιές μας προβληματίζουν αφενός οι πλημμύρες, αφετέρου η διατάραξη της βιοποικιλότητας, κάτι δεν το συζητάμε ιδιαίτερα. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, όμως είχαμε απώλειες ζώων που ζουν μέσα στο δάσος και επίσης φυτών, μερικά από τα οποία είναι σπάνια. Πρέπει να επιληφθούμε και αυτού του θέματος μέσα σε όλα τα άλλα. Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές, όμως και το περιβάλλον πρέπει να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση για να είναι ένα υγιές περιβάλλον. Όλα τα οικοσυστήματα έχουν μηχανισμούς ανάδρασης. Εάν η καταστροφή φτάνει μέχρι ενός σημείου, μπορούν να επανέλθουν μόνα τους.
Είναι γνωστό ότι το πεύκο που θεωρούνται πιο επικίνδυνα λόγω της ρητίνης, έχει μηχανισμούς επιβίωσης. Είναι το δέντρο αυτής της ζώνης, το οποίο επανέρχεται με φυσική αναγέννηση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δούμε τη φυσική αναγέννηση, κάτι που θα αρχίσει να διαφαίνεται από τον Σεπτέμβριο. Αυτό, όμως, δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Όταν έχουμε μεγάλες κλίσεις, πάνω από 50%, δεν μπορούμε να έχουμε φυσική αναγέννηση, γιατί με το νερό της βροχής κυλούν και οι σπόροι. Επίσης, αν έχουν καεί νεαρές συστάδες, δηλαδή κάτω των 20 χρόνων, δεν θα έχουν ώριμους σπόρους. Εκεί πρέπει να επέμβουμε με αναδασώσεις, με ένα σχέδιο από τη δασική υπηρεσία.

Αυτό είναι το πιο βασικό. Ακούμε για αναδασώσεις από σχολεία κλπ. Όμως δεν πρέπει να γίνει με προχειρότητα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι κάτω από την επιτήρηση της δασικής υπηρεσίας», τόνισε η κ. Τσιτσώνη, σημειώνοντας ότι το δάσος θα χρειαστεί 25 με 30 χρόνια για να φτάσει στη μορφή που ήταν, διάστημα που όμως θεωρείται μικρό σε σχέση με άλλα είδη, όπως οι δρύες και τα σφενδάμια, που χρειάζονται πάνω από 100 χρόνια να δημιουργήσουν το οικοσύστημα.

Το αντιπαράδειγμα του Σέιχ Σου

Σύμφωνα με την καθηγήτρια το πρώτο μέλημα είναι να γίνουν έργα για την προστασία των καμένων εκτάσεων από διαβρωτικά και πλημμυρικά φαινόμενα, με κλαδοπλέγματα και ξύλινα φράγματα. Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις για την αναγέννηση του οικοσυστήματος, εφόσον κρίνεται αναγκαίο και με προσεκτική επιλογή, ώστε να μην επαναληφθεί η αποτυχία της αναδάσωσης του Σέιχ Σου μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 1997. «Για το ζήτημα αυτό αναπτύχθηκε μία επιστήμη ολόκληρη. Στις αναδασώσεις που θα γίνουν στις θέσεις που δεν θα αναγεννηθούν τα μεσογειακά πεύκα πρέπει να εξετάσουμε τι φυτάρια θα πάρουμε, πώς θα είναι καλλιεργημένα, αν θα είναι υγιή και αν θα έχουν τις ειδικές διαστάσεις. Δεν παίρνω ένα φυτάριο και το φυτεύουν τα παιδιά του σχολείου. Στο Σέιχ Σου γιατί δεν είχαμε επιτυχία με τις αναδασώσεις; Θέλαμε μετά την πυρκαγιά να το μετατρέψουμε σε μικτό δάσος με πλατύφυλλα, δρύες κλπ. Δεν πέτυχαν όμως όλα αυτά και ήρθε η αναγέννηση μόνο της πεύκης. Γιατί δεν περιμέναμε να δούμε πού θα πάει η πεύκη από την αρχή και μετά να βρούμε τις σωστές θέσεις για τις φυτεύσεις. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα για να φανεί ότι γίνεται κάποιο έργο και το αποτέλεσμα ήταν το δάσος να ξαναγίνει με τραχεία πεύκη και ελάχιστα πλατύφυλλα να επιβιώσουν. Ενώ ήταν μία ευκαιρία, αφού υποστήκαμε αυτήν την καταστροφή, να το μετατατρέψουμε σε ένα μικτό δάσος κωνοφόρων και πλατύφυλλων», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Τσιτσώνη σημείωσε πως ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες ανάκαμψης παρουσιάζουν οικοσυστήματα σε προστατευόμενες περιοχές, τα οποία έχουν σπάνια χλωρίδα. «Η Πάρνηθα, για παράδειγμα, που είναι εθνικός δρυμός, κάηκε σε μεγάλο βαθμό το 2007. Η ελάτη όμως δεν μπορεί να αναγεννηθεί, γιατί δεν βρίσκεται σε ζώνη ώστε να έχει αναπτύξει μηχανισμούς επιβίωσης από πυρκαγιά, ενώ είχαμε πολύ λίγα φυτώρια ή βοτανικούς κήπους για να μας δώσουν το υλικό που υπήρχε στον δρυμό. Γιατί μπορεί να λέμε ότι όλα είναι έλατα, αλλά τα έλατα αυτά εμφανίζουν διάφορο υβριδισμό. Και χρειάζονται τα ίδια υβρίδια για να μην αλλάξουμε τη βιοποικιλότητα. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Και όσο ανεβαίνουν υψομετρικά οι ζώνες εξάπλωσης θα αντιμετωπίσουμε εντονότερα προβλήματα», ανέφερε.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε η κ. Τσιτσώνη, μεγάλη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη, ώστε οι δασικές πυρκαγιές που δεν μπορούν να εξαλειφθούν, τουλάχιστον να μην λαμβάνουν τόσο μεγάλη έκταση. «Δεδομένου ότι τα πρώτα πέντε με δέκα λεπτά είναι κρίσιμα για την εξάπλωση της φωτιάς, πρέπει να υπάρχει συντηρημένο και καλό δασικό δίκτυο, ώστε να φτάσουν έγκαιρα τα οχήματα, να υπάρχουν πολλά οχήματα και πολλές υδατοδεξαμενές κοντά σε κάθε σημείο. Επίσης, πρέπει να υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, που πλέον μπορούν να τις κάνουν σκεπασμένες, για να μην είναι άσχημη η εικόνα τους. Επιπλέον, η δασοπυρόσβεση πρέπει να γίνεται σε συνεργασία. Ούτε μόνο από την πυροσβεστική, ούτε μόνο από τη δασική υπηρεσία, η οποία γνωρίζει κάθε σπιθαμή του δάσους. Επίσης πολύ μεγάλης σημασίας να στελεχωθούν οι δασικές υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα, με δασολόγους, δασοπόνους, με δασοφύλακες, δασοπυροσβέστες. Όλοι στη βαθμίδα διοίκησης είναι σημαντικοί. Οι πυρκαγιές είναι απόρροια της καλλιέργειας των δασών. Αν αυτά τα δάση είχαν καλλιεργηθεί, είχε φύγει από μέσα η βιομάζα και τα ξερά χόρτα, είχαν γίνει οι αραιώσεις σε κάθε στάδιο εξέλιξης, δεν θα είχαν γίνει όλα αυτά», υπογράμμισε.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/apth-me-megali-prosochi-i-anadasosi–na-min-epanalavoume-to-lathos-tou-seich-sou

………………………………….

ANADASOSI.pdf

………………………………….

ΔΕΙΤΕ KAI ΤΟΥΤΟ …

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10226042188618608&set=a.10216283277731935

……………………………………………..

Βροχή στην Εύβοια: Ήρθε τελικά η βροχή που περίμεναν τόσες ημέρες οι κάτοικοι της Εύβοιας.

Μάλιστα, πρόκειται για καταρρακτώδης βροχή, ενώ σύμφωνα με χρήστες στα social media, οι κάτοικοι χωριών όπως το Πευκί την υποδέχθηκαν με πανηγυρισμούς.

Βροχή στην Εύβοια: Ήρθε επιτέλους η βροχή

«Άνοιξαν» οι ουρανοί σε πολλά μέρη της Βόρειας Εύβοιας. Οι βροχές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ, είναι έντονες και σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας. Όπως ανέφεραν χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοικοι χωριών όπως το Πευκί υποδέχθηκαν την βροχή με πανηγυρισμούς.

Ακολουθεί βίντεο από το eviathema.gr με την βροχή:

ΠΗΓΗ

………………………………………………………………

Το Αστεροσκοπείο διαψεύδει τον Χαρδαχάλια για δήθεν ανέμους 6 μποφόρ στο Τατόι

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ Π/Σ ΟΧΗΜΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ !!

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !! ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ !!! ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ !!!

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ TYFONAS-TYPHOON. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΟΥ !!!

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ;;; ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ;;;

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ! ΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ ΤΟΥ “ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟ 2007 !!!

τ.ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ Π.Σ. Βασιλειάδης: Με στήσανε χωρίς εναέρια μέσα σε δύο πυρκαγιές – Ο Τόσκας τα ήξερε όλα !!!

ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ. ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ: “εμείς στον Σχίνο δεν γνωρίζουμε κανέναν 90χρονο” “Αλλά, αφού τον ξέρει ο Χαρδαλιάς και δεν τον έχουμε δει ποτέ εμείς, φτάνει και περισσεύει…”

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Π.Σ. !!! ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ !!!

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΦΑΚΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ “ΤΥΡΙ” ΟΠΩΣ ΤΟ 2007 Η ΜΑΦΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΑ 3ΧΙΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ “ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ”

………………………………………………………………

ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”

16 .0 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
16.1. Ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πολύ σημαντικός στην φύση και στο περιβάλλον του Ελλαδικού χώρου. Η μορφολογία του εδάφους απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να υπάρχει δράση σε όλα τα μέρη. Ο ρόλος του σώματος είναι να προφυλάσσει και βοηθάει τους ανθρώπους σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.
16.2. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει στην προφύλαξη της χλωρίδας της χώρας μας.
16.3. Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες σε όλη την επικράτεια, θα αναβαθμιστούν όλα τα κέντρα πυρόσβεσης με τα πιο σύγχρονα και άρτια τεχνολογικά μέσα, όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενες μονάδες , παρακολούθηση μέσω ελληνικών δορυφόρων κλπ.
16.4. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών θα είναι άρτια με τα πιο σύγχρονα μέσα και αυτοί θα καλύπτονται μισθολογικά και ασφαλιστικά από την Πολιτεία ώστε να παράσχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

…………………………………………………………………

ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ… ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΜΕΛΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

………………………………………………………………..