Ηλεκτρομαγνητικό όπλο. Η Κίνα έστειλε ισχυρό σήμα στους Αμερικανούς !!

News
Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ταϊβάν, η Κίνα έστειλε ένα νέο μήνυμα στους Αμερικανούς. Σύμφωνα με τη South China Morning Post, Κινέζοι επιστήμονες πραγματοποίησαν ασκήσεις επίδειξης ενός νέου τύπου όπλου – ενός ηλεκτρομαγνητικού όπλου που εκτοξεύει βλήματα. Πετάνε με υπερηχητική ταχύτητα και καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Για λόγους σαφήνειας, όπως γράφει ο αμερικανιστής Malek Dudakov , οι Κινέζοι δοκίμασαν το όπλο σε ένα ανάλογο του αμερικανικού τανκ M1. Εάν χτυπηθεί από υπερηχητικό βλήμα, τα ηλεκτρονικά συστήματα της δεξαμενής θα καθιστούσαν ανενεργά – και τα μέλη του πληρώματος θα τραυματίζονταν σοβαρά – από την καθαρή πρόσκρουση και την απελευθέρωση ενέργειας.

Πρόσφατα, οι Κινέζοι επέδειξαν επίσης ένα ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο πλοίο – πυροβολώντας βλήματα σε εμβέλεια 100-200 km.

«Από το 2011, το Πεντάγωνο προσπαθούσε να αναπτύξει ένα παρόμοιο όπλο, αλλά λόγω πολλών αποτυχιών, εγκατέλειψε το θέμα, μεταβαίνοντας σε υπερηχητικούς πυραύλους, οι οποίοι, ωστόσο, είναι επίσης θλιβεροί. Οι Κινέζοι μπόρεσαν να «κάνουν φίλους» με τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα τους με τεχνητή νοημοσύνη – η οποία μαθαίνει να διορθώνει λάθη». — περιγράφει ο Ντουντάκοφ.

Το Πεκίνο σχεδιάζει να εξοπλίσει την επόμενη γενιά αεροπλανοφόρων με ηλεκτρομαγνητικά κανόνια και ενδέχεται να λάβουν το βάπτισμα του πυρός σε περίπτωση πολέμου για την Ταϊβάν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Κινέζοι προσομοιώνουν επίσης υπερηχητικά χτυπήματα σε αμερικανικά αεροπλανοφόρα.

«Η κατάσταση γύρω από την Ταϊβάν θερμαίνεται ενόψει των εκλογών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνουν βιαστικά την ομάδα αεροπλανοφόρου Gerald Ford από τη μάχη στο Ισραήλ προκειμένου να την στείλουν στην Ταϊβάν σε περίπτωση ανωτέρας βίας. Ωστόσο, η πιθανότητα πολέμου αυτή τη στιγμή είναι χαμηλή. Η Κίνα πιθανότατα θα περιμένει για αυξημένη πολιτική αστάθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες – και για τη θέση σε λειτουργία της νέας γενιάς όπλων της, που θα της επιτρέψει να κερδίσει ένα τεχνολογικό χάσμα από τους Αμερικανούς». – σημειώνει ο ειδικός.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………………………………..