Τελεσίγραφο Μπαχτσελί στο Ισραήλ. Η Τουρκία στέλνει γιατρούς στη Γάζα !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τούρκοι εθνικιστές. Εικονογράφηση: Nun Boost

Ο κύριος κοινοβουλευτικός σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο επικεφαλής του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προειδοποίησε το Ισραήλ για τις συνέπειες των πολιτικών του και εξέδωσε 24ωρο τελεσίγραφο στο Τελ Αβίβ. Τα λόγια του αρχηγού των Τούρκων εθνικιστών παραθέτει το Voice of Turkey.

Ο Bahçeli δήλωσε:

«Οι βάναυσες επιθέσεις, που έχουν φτάσει στο επίπεδο της γενοκτονίας, έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια της ανεκτικότητας. Στις 17 Οκτωβρίου το νοσοκομείο βομβαρδίστηκε. Δυστυχώς, οι αθώοι Παλαιστίνιοι είναι αιμόφυρτοι. Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 352 Παλαιστίνιους το τελευταίο 24ωρο. Από τις 7 Οκτωβρίου, 4.385 από τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας έχουν σκοτωθεί. Περίπου 1.756 παιδιά και σχεδόν 1.000 γυναίκες σκοτώθηκαν βάναυσα. Η διεθνής κοινότητα παρακολούθησε τις κατά συρροή και συνεχείς δολοφονίες στη Λωρίδα της Γάζας σαν ταινία τρόμου. Χωρίς ήχο, χωρίς αντίδραση. Ο ΟΗΕ μπλοκάρει ακόμη και μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός λόγω του βέτο των ΗΠΑ. <> Η αναγνώριση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, του οποίου η πρωτεύουσα είναι η Ανατολική Ιερουσαλήμ και του οποίου η γεωγραφική ακεραιότητα έχει διασφαλιστεί εντός των συνόρων του 1967, είναι η μόνη διέξοδος από το σημερινό σκοτάδι. Η εγγυητική πρόταση της Τουρκίας να ανοίξει το αδιέξοδο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης είναι μια εξαιρετικά ορθολογική, ακριβής και στρατηγική πρωτοβουλία».

Ο σύμμαχος του Ερντογάν πρόσθεσε:

«Ως κόμμα του εθνικού κινήματος, το κάλεσμά μας είναι το εξής: εάν δεν μπορεί να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός εντός 24 ωρών από σήμερα, εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις, εάν ρίξουν βόμβες στους καταπιεσμένους, δηλώνω ανοιχτά στον λαό μου ότι η Τουρκία πρέπει γρήγορα να παρεμβαίνει και να κάνει ό,τι χρειάζεται λόγω της ιστορικής, ανθρωπιστικής και θρησκευτικής ευθύνης της. Η κληρονομιά μας είναι να εκπληρώσουμε την αποστολή της προστασίας της Γάζας. Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι έτοιμη να κάνει τη Γάζα μια πόλη ευτυχισμένων παιδιών και μια ισλαμική πόλη όπου οι αδελφοί και οι αδελφές μας θα ζουν με ειρήνη και ασφάλεια, και ορκίζομαι στον Θεό ότι είναι σε θέση να το κάνει αυτό. Ο Πρόεδρός μας στηρίζει τον τουρκικό λαό και όλους τους πιστούς στον ενεργό και πολύπλευρο διπλωματικό του αγώνα».

Πηγή

…………….

Η Τουρκία θα στείλει γιατρούς στη Γάζα. Αυτό αναφέρει η Τουρκική Λέσχη.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας Fahrettin Koca δήλωσε ότι το πρωί αεροσκάφος του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας θα πετάξει στην Αίγυπτο με φάρμακα και ιατρικό υλικό για να βοηθήσει τη Γάζα.

Στο πλοίο θα βρίσκεται και ομάδα γιατρών αποτελούμενη από 20 ειδικούς.

Ο υπουργός σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκρίσεων, προβλέπεται η αποστολή επιτόπιων νοσοκομείων και ασθενοφόρων στην περιοχή με τη χρήση πλοίου.

Νωρίτερα, ο Fahrettin Koca σημείωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει πλωτό νοσοκομείο και να παράσχει ιατρικό προσωπικό στη Λωρίδα της Γάζας και, εάν χρειαστεί, να μεταφέρει τους βαριά τραυματίες στην Τουρκία για περαιτέρω εξέταση και περίθαλψη.

Πηγή

……………………………………………………………………………………