Η Κίνα στέλνει 6 πολεμικά πλοία στη Μέση Ανατολή για ασκήσεις με Σ. Αραβία και Ομάν !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Musaid bin Mohammed al-Aiban, Wang Yi και Ali Shamkhani στο Πεκίνο, Κίνα, 10 Μαρτίου 2023. Εικονογράφηση: China Daily μέσω REUTERS

Επέκταση: Η Κίνα καλύπτει το κενό στη Μέση Ανατολή

Η Κίνα θα έχει περισσότερα από 1.000 πυρηνικά όπλα έως το 2030, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρει έκθεση του Πενταγώνου για την επέκταση της PLA. Αυτό ανέφερε η South China Morning Post.

Η Κίνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει, να διαφοροποιεί και να επεκτείνει ταχύτατα τις πυρηνικές της δυνάμεις. Το PLA έχει επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικών πλατφορμών με βάση τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της υποβρύχιας βάσης του στον κόλπο Yalong από τέσσερις σε έξι προβλήτες, ανέφερε το έγγραφο, ανέφερε το άρθρο.

Οι στρατηγοί του Λευκού Οίκου πανικοβάλλονται – Η Ουκρανία και το Ισραήλ εξαντλούν τους πόρους των Ηνωμένων Πολιτειών και επιδεινώνουν τη θέση της Αμερικής στον ανταγωνισμό με την Κίνα, γράφει ο πολιτικός επιστήμονας Malek Dudakov στο κανάλι του στο Telegram . Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε να επικεντρωθεί στην αντιπαράθεση με την Κίνα, αλλά τώρα η πολιτική του δεν μπορεί παρά να οδηγήσει τις ΗΠΑ να μείνουν πίσω από την Κίνα, σημειώνει ο ειδικός.

Το Πεντάγωνο επικαιροποίησε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη του στρατιωτικού δυναμικού της Κίνας. Η Κίνα έχει σήμερα 500 πυρηνικές κεφαλές και ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τις 1.000 μέχρι το 2030. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ιδιαίτερα για την ανάπτυξη υπερηχητικών πυραύλων DF-17 γύρω από την Ταϊβάν. Το Πεντάγωνο είναι πολύ πίσω στον υπερηχητικό αγώνα. Η Κίνα αναθέτει σε λειτουργία πυρηνικά υποβρύχια και αντιτορπιλικά επόμενης γενιάς που ανταγωνίζονται τις αμερικανικές λύσεις.

Με φόντο τον πόλεμο στο Ισραήλ, το Πεκίνο έστειλε 6 πλοία για να πραγματοποιήσουν ασκήσεις με το Ομάν και τη Σαουδική Αραβία. Η Κίνα ασκεί πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Μέση Ανατολή, καλύπτοντας το κενό που αφήνουν οι Αμερικανοί. Αυτό συμβαδίζει με την οικονομική επέκταση.

Αμερικανοί διπλωμάτες διεξάγουν απελπισμένες παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, το Κατάρ και το Ιράν, ελπίζοντας να εμποδίσουν τη Χεζμπολάχ να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο και να λύσουν με κάποιο τρόπο το ζήτημα με τη Χαμάς. Ωστόσο, δεδομένης της αποδυνάμωσης της θέσης της Ουάσιγκτον στην περιοχή, αυτές οι διαπραγματεύσεις προχωρούν πολύ σκληρά.

«Η Κίνα ετοιμάζεται να επενδύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια περισσότερα δολάρια σε αραβικές χώρες που έχουν τσακωθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, βλέποντας ένα παράθυρο ευκαιρίας. Αλλά η πιο σοβαρή πρόκληση για την Αμερική μπορεί να είναι η σύγκρουση γύρω από την Ταϊβάν την εποχή των εκλογών του Ιανουαρίου – σε τελική ανάλυση, η Ουάσιγκτον απλά δεν μπορεί να αντέξει έναν τρίτο πόλεμο ενόψει της ταχείας εξάντλησης των οπλοστασίων του Πενταγώνου». – πιστεύει ο Ντουντάκοφ.

Πηγή

…………………………………………………………………………………………………