Μεντβέντεφ – Η ΕΕ θα πληρώσει σύντομα διπλά για το φυσικό αέριο. (2000€/χίλια κ.μ. αερίου). Η ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΗ Ε.Ε. ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ !!!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΕ θα πληρώσει σύντομα διπλά για το φυσικό αέριο – Μεντβέντεφ

ΑΛΦΕΙΟΣ : ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ( ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΚΑΝΕ …”ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ” ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ !!! ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ … “ΑΥΤΟΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ” !!! ΚΙ ΑΝ Η ΡΩΣΙΑ ΚΟΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ;;; ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “Ε.Ε.” ;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ … ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ … ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΟΜΩΣ Η Ε.Ε. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!! ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΝΤΟΙΟΤΡΟΠΩΣ …

…………………………………..

Η ΕΕ θα πληρώσει σύντομα διπλά για το φυσικό αέριο – Μεντβέντεφ

Η προειδοποίηση έρχεται αφότου η Γερμανία ανέστειλε την πιστοποίηση του αγωγού Nord Stream 2

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει σύντομα να πληρώσουν 2.000 ευρώ ανά χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, έγραψε την Τρίτη στο Twitter ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η προειδοποίηση έρχεται αφότου η Γερμανία διέταξε τη διακοπή της πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς διέταξε να σταματήσει η πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Λοιπόν, καλώς ήρθατε στον νέο κόσμο, στον οποίο οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν σύντομα 2.000 ευρώ για κάθε χίλια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου! », έγραψε ο Μεντβέντεφ σε μια ημιειρωνική ανάρτηση στο Twitter.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο καγκελάριος Scholz είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση σταματά τη διαδικασία πιστοποίησης του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία έργου του αγωγού Nord Stream 2 υπό το φως της τρέχουσας αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τις περιοχές του Ντονμπάς.

Αργά τη Δευτέρα, η Ρωσία αναγνώρισε επίσημα τις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ της αποσχισθείσας περιοχής, προκαλώντας επικρίσεις από δυτικές χώρες και ισχυρισμούς ότι η Ρωσία επιχειρεί να εισβάλει παράνομα στην Ουκρανία.

Ο καγκελάριος Scholz είπε ότι ζήτησε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας να βεβαιωθεί ότι η πιστοποίηση του αγωγού δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή τη στιγμή.

« Ακούγεται τεχνικό, αλλά είναι το απαραίτητο διοικητικό βήμα, ώστε να μην υπάρχει πιστοποίηση του αγωγού και χωρίς αυτήν την πιστοποίηση, ο Nord Stream 2 δεν μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του», δήλωσε η καγκελάριος.

Ο αγωγός 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος ανήκει κατά πλειοψηφία στον κρατικό ενεργειακό γίγαντα της Ρωσίας Gazprom, είναι ικανός να μεταφέρει 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από τη Ρωσία στη Γερμανία. Ο αγωγός θα μπορούσε να ήταν η απάντηση στην τρέχουσα ενεργειακή κρίση της Ευρώπης και να βοηθήσει στην αναπλήρωση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου της ηπείρου, στις οποίες είχε απομείνει λιγότερο από το 5% του φυσικού αερίου σε αυτές την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, ενώ ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του περασμένου έτους, ο αγωγός έκτοτε χτύπησε το τείχος της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας και δεν έχει παραδώσει ούτε ένα κυβικό μέτρο ακόμη που εκκρεμεί η πιστοποίηση. Οι ΗΠΑ και η Ουκρανία, καθώς και πολλά άλλα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, έχουν εκφράσει διαμαρτυρίες κατά της έναρξης του αγωγού, υποστηρίζοντας ότι θα επιτρέψει στη Μόσχα να ασκήσει πολιτική μόχλευση στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα, η Γερμανία είχε επανειλημμένα επιμείνει να συνεχίσει το έργο.

ΠΗΓΗ : https://www-rt-com.translate.goog/business/550254-europe-gas-price-double/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ :

DONBAS. ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ BIDEN ;; ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΕΜΜΕΣΩΣ “ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ” ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !!

………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………