Καναδάς. Ολόκληρο ίδρυμα έχει ο Ουκρανός Nazi SS Hunka κι έκαναν ότι δεν τον ήξεραν !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο βετεράνος της μεραρχίας SS Galicia Yaroslav Hunka (Gunko) κατά την επίσκεψη του Vladimir Zelensky στο Καναδικό Κοινοβούλιο
© CTV News στιγμιότυπο μετάδοσης Ο βετεράνος της μεραρχίας SS “Γαλικία” Yaroslav Hunka (Gunko) κατά την επίσκεψη του Vladimir Zelensky στο Κοινοβούλιο του Καναδά
Στον Καναδά, το ίδρυμα του άνδρα των SS Hunka έκλεισε μετά από έκκληση της ρωσικής πρεσβείας
Το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά αποφάσισε να κλείσει το εκπαιδευτικό ίδρυμα που πήρε το όνομά του από τον Ουκρανό SS Yaroslav Hunka λίγες ώρες μετά την αίτηση της ρωσσικής διπλωματικής αποστολής, δήλωσε στο RIA Novosti ο πρεσβευτής στην Οτάβα Όλεγκ Στεπάνοφ.
.
«Η πρεσβεία ανακάλυψε ως αποτέλεσμα της δουλειάς μας ότι ο Χούνκα και η οικογένειά του έχουν εκπαιδευτικό ταμείο στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, και ακόμη και μετά από αυτό το σκάνδαλο συνέχισε να υφίσταται εντελώς επίσημα. Εμείς, μέσω των κοινωνικών μας δικτύων, επιστήσαμε την προσοχή του πανεπιστημίου διαχείριση αυτής της ιστορίας και ζήτησε σχόλια για το πώς ισχύει αυτό», είπε.
.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει.
.
«Κυριολεκτικά λίγες ώρες αργότερα, σήμερα το πρωί, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε δημόσια ότι έκλεινε το ταμείο, επέστρεφε τα χρήματα και λυπόταν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ταλαιπωρία και θλίψη σε κάποιον. Το έργο της πρεσβείας εδώ αποδείχθηκε επίκαιρο και σωστό. », σημείωσε ο Στεπάνοφ.
.
Την περασμένη εβδομάδα, ξέσπασε σκάνδαλο σχετικά με την πρόσκληση στο καναδικό κοινοβούλιο προς τιμήν της επίσκεψης του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι , του 98χρονου Γιάροσλαβ Χούνκα. Παρουσιάστηκε στο κοινό που καταχειροκροτούσε ως βετεράνος του αγώνα κατά των ΡώσΣων. Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε ότι ήταν πρώην μαχητής στο τμήμα της Γαλικίας των στρατευμάτων των SS, το οποίο στελεχώθηκε από Ουκρανούς εθνικιστές και όχι μόνο πολέμησε τον Κόκκινο Στρατό, αλλά ήταν επίσης γνωστός για φρικαλεότητες εναντίον Εβραίων, Πολωνών, Λευκορώσσων και Σλοβάκων.
.
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό ζήτησε συγγνώμη για ένα τέτοιο «τρομερό λάθος» και ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Άντονι Ρότα, ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε, ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσκληση του Χούνκα.
.
Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι οι καναδικές αρχές είναι υποχρεωμένες να προσαγάγουν οι ίδιες τον άνδρα των SS στη δικαιοσύνη ή να τον εκδώσουν για δίκη σε άλλη χώρα.

……………..

Σχετικά …

Καναδάς. Αμετανόητοι Nazi lover οι αγγλοσάξονες !! (vid) Trudeau : Όποιος λέει ότι δοξάζουμε τους Ναζί, κάνει την εντολή του Πούτιν !!

………………………………………………………………………………………