Αρμενία. Ο Πασινιάν δήλωσε ότι η Αρμενία πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσσία και να πάει στη Δύση

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι η Αρμενία πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τη Μόσχα και να προσπαθήσει να είναι πιο κοντά στη Δύση…

Ταυτόχρονα, η Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας, το επίσημο όργανο της αρμενικής κυβέρνησης, γράφει: “Στα κανάλια του «Telegram» διαδόθηκαν πληροφορίες ότι φέρεται να έχει έρθει στην Αρμενία μεγάλος αριθμός μαχητών της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Wagner» και ετοιμάζονται να πολεμήσουν εναντίον της κυβέρνησης με την υποστήριξη τοπικών δυνάμεων.” !!

Και προσθέτει ότι, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αρμενίας επαληθεύει τις δημοσιεύσεις σχετικά με την άφιξη μεγάλου αριθμού μαχητών του Wagner στην Αρμενία.

Ναι, αλλά στις 9 Σεπτεμβρίου 2023, εδώ στον Αλφειό δημοσιεύσαμε, ότι υπάρχουν πληροφορίες για άφιξη ρωσσικών ειδικών δυνάμεων στην Αρμενία. Τα ρωσσικά κανάλια τηλεγραφήματος το αναφέρουν. Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, δήλωνε: “Η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ τεταμένη. Είμαστε έτοιμοι για όλα, αυτός ο πόλεμος θα είναι διαφορετικός.” Το Ιράν συλλέγει εξοπλισμό στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, κατά μήκος του ποταμού Αράξ. Και συμπληρώναμε ότι, άλλες πληροφορίες αναφέρουν για κάθοδο στην Αρμενία, περίπου 2000 – 3000 μαχητές της Wagner !!

Πάνω σε αυτό το θέμα, ο Πασινιάν, ένα όργανο του Σόρος, που το έστησε στην Αρμενία για να την διαλύσει, αφού πρόδωσε το Αρτσάχ – Ναγκόρνο Καραμπάχ και το παρέδωσε στον Αλίεφ, κάνει κινήσεις όπως κοινές ασκήσεις με τις ΗΠΑ στο έδαφος της Αρμενίας, όπου εδρεύει Ρωσσική στρατιωτική βάση, ενώ το ΝΑΤΟ καλεί την Αρμενία να γίνει μέλος του και παρά το γεγονός ότι τα σύνορα της τα φυλάει ο Ρωσσικός Στρατός από την εποχή της ΕΣΣΔ και μέχρι σήμερα. Και παρά το γεγονός ότι, η εκδοχή της Ουάσιγκτον της συνθήκης ειρήνης προβλέπει την αναγνώριση της κυριαρχίας του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ…

Έτσι τώρα, άρπαξε την ευκαιρία να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, διαψεύδοντας εμμέσως και το δικό του υπουργείο άμυνας που δήλωνε ότι η κατάσταση είναι τεταμένη, μια δήλωση που ίσως υπονοούσε ότι οι μετακινήσεις των Ρώσσων και των μαχητών της Wagner είχαν σχέση με την τεταμένη κατάσταση !!

Σύμφωνα με το Armenpress , που αναδημοσιεύει Δημόσια Ραδιοφωνία της Αρμενίας , ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν το δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωταπαντήσεων με την κυβέρνηση στην Εθνοσυνέλευση, αναφερόμενος στην ερώτηση της Αγκνέσα Χαμογιάν, βουλευτή της φατρίας «Αρμενία».

Η βουλευτής σημείωσε ότι διαδίδονται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Δημοκρατίας της Αρμενίας αναζητεί μαχητές του Wagner.

«Τα όργανα επιβολής του νόμου της Δημοκρατίας της Αρμενίας είναι υποχρεωμένα να ανταποκριθούν στις δημοσιεύσεις που αναφέρονται στον Τύπο. Από όσο γνωρίζω, έχει υπάρξει μια τέτοια δημοσίευση στα κανάλια του Telegram. Η ΥΕΑ επαληθεύει τις δημοσιευμένες πληροφορίες εντός της δικαιοδοσίας της. Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο ούτε εκεί», είπε ο Πασινιάν.

Αναφερόμενος στην ερώτηση της βουλευτή εάν φοβάται ότι η Ρωσσική Ομοσπονδία μπορεί να κάνει επανάσταση στην Αρμενία, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι μόνο ο λαός της Αρμενίας μπορεί να κάνει επανάσταση στην Αρμενία και ο λαός της Αρμενίας έχει ήδη κάνει αυτή την επανάσταση.

……………………………………………………………………………………………………….