Νταβούτογλου προς Ερντογάν: Πρέπει να φύγεις, είναι δική σου ευθύνη

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου. Εικονογράφηση: Fast Voice Media

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι όλοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο παραίτησης. Αυτό ανέφερε ο δημοσιογράφος Yashar Niyazbaev.

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, κάποτε το έκανε αυτό, αποχωρώντας από το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν: ο πολιτικός δεν συμφωνούσε με την πορεία της χώρας.

Επίσης, κατά τη γνώμη του, στην Τουρκία όλα γίνονται με την άδεια του προέδρου και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη:

«Ακόμη και οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά και λένε: «Το κάναμε μετά από αίτημα του Προέδρου. Επομένως, δεν τους περνάει από το μυαλό να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάποτε πρότεινα να ψηφιστεί ένας νόμος για τις κατασκευές, αλλά ο πρόεδρος μου είπε ότι δεν θα μπορέσω να έχω την υποστήριξη ούτε ενός ατόμου. Τώρα πρέπει να αφήσει τη θέση του. Γιατί είναι δική του ευθύνη».

Όπως ανέφερε προηγουμένως η EADaily , ένας από τους ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης, η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ , μιλώντας στην παράταξή της στο κοινοβούλιο, επιτέθηκε στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Κύριε Ερντογάν, εσείς και μόνο εσείς φταίτε για όλα όσα έγιναν στην Τουρκία. Ελλείψει επαγγελματικού προσωπικού στο έδαφος, φταίτε εσείς και μόνο εσείς. Στην κατασκευή σπιτιών έκτακτης ανάγκης για δωροδοκίες, φταίτε εσείς και μόνο εσείς. Όλη η ευθύνη για αυτό που συνέβη είναι μόνο δικό σου λάθος. Εκτός από τον λαό και το κράτος, θα απαντάτε ακόμα στον Αλλάχ!

……………

ΑΛΦΕΙΟΣ : Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τον ακούσει κανένας στο υπερπέραν, σίγουρα όμως, ακούει ο Ερντογάν ακούει τους εξάψαλμους που εκσφενδονίζονται από τους σεισμόπληκτους Τούρκους πολίτες !! Και είναι πολλά εκατομμύρια …

…………………………………………………………………………………………..