Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ Aidar ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΣΕΡΚΑΣΙ ΚΑΙ ΟΔΗΣΣΟΥ !!

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

…………………….

“STRANA.ua”: Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τους επικεφαλής των περιοχών Τσερκάσι και Οδησσού

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντικατέστησε τους επικεφαλής των περιοχών Τσερκάσι και Οδησσού, σύμφωνα με το δημοσίευμα «STRANA.ua».

«Η περιοχή Τσερκάσι είχε επικεφαλής τον Ιγκόρ Ταμπουρέτς (προσκοπικός) και η περιοχή της Οδησσού επικεφαλής του Μαξίμ Μαρτσένκο (στρατιωτικός)», αναφέρει η δημοσίευση της ηλεκτρονικής εφημερίδας στο Telegram .

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Marchenko υπηρέτησε ως διοικητής του 24ου ξεχωριστού τάγματος επίθεσης “Aidar”.

Το 2020, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Anton Gerashchenko ανακοίνωσε ότι ένα δικαστήριο στην Ελλάδα άφησε ελεύθερο τον Serhiy Melnichuk, πρώην διοικητή του τάγματος Aidar, από την κράτηση.

………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΑ …

2 ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 2 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

Καταστράφηκε η πρώην βάση του τάγματος Azov στο Shirokino (βίντεο). Η Χερσώνα στα χέρια των Ρώσων. ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ashkenazi ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 1919 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΑ ΖΟΦΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΗΛΙΘΙΕΣ ή ΕΣΚΕΜΜΕΝΕΣ(;) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η Ουκρανία «εξαφάνισε» την ελληνική γηγενή μειονότητα, με νόμο του Ζελένσκι το καλοκαίρι του 2021 !

ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ !!!

ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Η Ε.Ε. ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ !!! ( ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ !!! )

………………………………………………………………..

Ο πρώην διοικητής του τάγματος Aidar, πρώην βουλευτής Serhiy Melnychuk συνελήφθη στην Ελλάδα μετά από ένταλμα της Ρωσίας

2.3.2020 Ο πρώην διοικητής του τάγματος Aidar, Serhiy Melnychuk , ο οποίος αργότερα υπηρέτησε ως βουλευτής της προηγούμενης σύγκλησης, Serhiy Melnychuk, κρατήθηκε την Κυριακή 1 Μαρτίου στα ελληνικά σύνορα βάσει εντάλματος Interpol που υπέβαλε η Ρωσία.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η UNIAN, ο βετεράνος του πολέμου του Ντονμπάς, ο οποίος τώρα απασχολείται στη Γραμματεία του Διαμεσολαβητή, Ihor Mazur, είχε τεθεί υπό κράτηση από Πολωνούς συνοριοφύλακες κατόπιν εντάλματος της Interpol, καθώς περνούσε στην Πολωνία για επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Υποδιοικητή του Sejm (κάτω σπίτι του πολωνικού κοινοβουλίου) Beata Mazurek.

Λόγω των προσπαθειών των Ουκρανών διπλωματών και άλλων αρχών, τελικά αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε με ασφάλεια στην Ουκρανία. 

Υπόμνημα UNIAN . Το 24ο ξεχωριστό τάγμα εφόδου, Aidar, είναι ένα τάγμα επίθεσης των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων που συμμετέχει στις εχθροπραξίες του Ντονμπάς από το ξέσπασμα του πολέμου το 2014.

………………………………..

………………………………..

https://www.rt.com/news/186576-ukraine-battalion-war-crimes/

Τα εγκλήματα του ουκρανικού τάγματος Aidar επιβεβαιώθηκαν στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας – Ρωσία

2014 Έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας επιβεβαίωσε ότι εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων απαγωγών, εκτελέσεων και εκβιασμών, διαπράχθηκαν από το ουκρανικό τάγμα Aidar στην περιοχή Λούγκανσκ, στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η έκθεση επιβεβαιώνει εγκλήματα μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων [εγκλημάτων πολέμου] που γίνονται τακτικά και υπό την αιγίδα των ουκρανικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου, από τους ηγέτες και τα μέλη του τάγματος Aidar», δήλωσε ο Konstantin Dolgov, Επίτροπος του Υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η Διεθνής Αμνηστία επισημαίνει μόνο μερικά από αυτά [εγκλήματα] – απαγωγές, παράνομη κράτηση, κακομεταχείριση, κλοπή, εκβιασμό, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης λύτρων για απαχθέντες Ουκρανούς και απλή ληστεία από τον άμαχο πληθυσμό», είπε ο Ντολγκόφ.

Πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα καλέσει τους διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας, να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε μεγάλης κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της αποκαλούμενης «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία.

«Ελπίζουμε ότι η έκθεση για τα εγκλήματα [του τάγματος] του Aidar θα προσελκύσει περισσότερες προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα, επειδή οι θηριωδίες των μελών του Aidar είναι μόνο ένα μέρος των απαίσιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους τιμωρούς», είπε, «Όλα αυτά τα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του [Μαΐου 2] η αιματοχυσία στην Οδησσό θα πρέπει να διερευνηθεί αντικειμενικά υπό αποτελεσματικό διεθνή έλεγχο και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Ο Σαλίλ Σέτι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, ζήτησε επείγουσα έρευνα για τον βομβαρδισμό στην ανατολική Ουκρανία.

«[Καλούμε] όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους από οποιαδήποτε εγκλήματα πολέμου, οποιεσδήποτε παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να προστατεύσουν τους αμάχους και τις ζωές τους», είπε ο Σέτι.

Όλες οι καταγγελίες για καταχρήσεις πρέπει να διερευνηθούν, είπε, προσθέτοντας: «Καλώ την ουκρανική κυβέρνηση να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να παράσχει την ανθρωπιστική βοήθεια που χρειάζονται επειγόντως οι εσωτερικά εκτοπισμένοι, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας».

Απαγωγές, εκβιασμοί, εκτελέσεις: Η Αμνηστία καταδικάζει τις ενέργειες του Aidar Batallion Στην έκθεσή του, που κυκλοφόρησε στις 8 Σεπτεμβρίου και τιτλοφορείται, «Ουκρανία: καταχρήσεις και εγκλήματα πολέμου από το εθελοντικό τάγμα Aidar στην περιοχή του βόρειου Λούγκανσκ».

Η Διεθνής Αμνηστία είπε: «Μέλη του τάγματος εδαφικής άμυνας Aidar, που δρα στην περιοχή του βόρειου Λουγκάνσκ [Λούγκανσκ], έχουν εμπλακεί σε εκτεταμένες καταχρήσεις, συμπεριλαμβανομένων απαγωγών, παράνομης κράτησης, κακομεταχείρισης, κλοπής, εκβιασμού και πιθανών εκτελέσεων».

Σύμφωνα με την Αμνηστία, «τα μέλη του τάγματος Aidar ενεργούν ουσιαστικά χωρίς επίβλεψη ή έλεγχο και η τοπική αστυνομία είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις καταχρήσεις». Amnesty Intl: Και οι δύο πλευρές της ουκρανικής σύγκρουσης διέπραξαν εγκλήματα πολέμου «Ορισμένες από τις καταχρήσεις που διαπράχθηκαν από μέλη του τάγματος Aidar ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου, για τα οποία τόσο οι δράστες όσο και, ενδεχομένως, οι διοικητές θα φέρουν ευθύνη σύμφωνα με το εθνικό και το διεθνές δίκαιο».

Η Αμνηστία κάλεσε τις αρχές του Κιέβου «να φέρουν τον Aidar και άλλα τάγματα εθελοντών υπό αποτελεσματικές γραμμές διοίκησης και ελέγχου, να διερευνήσουν αμέσως όλες τις καταγγελίες για καταχρήσεις και να λογοδοτήσουν τους υπεύθυνους».

«Οι μαχητές [Aidar] απήγαγαν ντόπιους άνδρες, συχνά επιχειρηματίες ή αγρότες, τους οποίους κατηγόρησαν ότι συνεργάζονταν με τους αυτονομιστές και κρατούσαν σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις κράτησης», αναφέρει η έκθεση. «…Τα θύματα δέχονταν ξυλοδαρμούς τη στιγμή της σύλληψης ή/και κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, και είτε έπρεπε να πληρώσουν λύτρα για την απελευθέρωσή τους, είτε είχαν περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων χρημάτων, αυτοκινήτων, τηλεφώνων και άλλων τιμαλφών που κατασχέθηκαν από τα μέλη του τάγματος».

Σβάστικες, κονκάρδες των SS και άλλα ναζιστικά ρέγκαλια παρατηρήθηκαν μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων

Τα στρατεύματα από τα ουκρανικά τάγματα Azov και Donbass φέρονται να φέρουν ναζιστικά σύμβολα – σβάστικες και κονκάρδες των SS. Σύμφωνα με ένα βίντεο στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, οι Ουκρανοί στρατιώτες εμφανίστηκαν να φορούν σβάστικες και τους «ρούνους SS» του επίλεκτου σώματος του Αδόλφου Χίτλερ. Το βίντεο τραβήχτηκε από ομάδα κάμερας του νορβηγικού τηλεοπτικού δικτύου TV2.

«Γυρίζαμε μια αναφορά για το τάγμα Azov της Ουκρανίας στην ανατολική πόλη Urzuf, όταν συναντήσαμε αυτούς τους στρατιώτες», είπε ο Oysten Bogen, ανταποκριτής του TV2, ενός ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, ανέφερε το NBC News. Στη συνέχεια, ο Bogen ρώτησε έναν εκπρόσωπο εάν το τάγμα είχε «φασιστικές τάσεις. «Η απάντηση ήταν: απολύτως όχι, είμαστε απλώς Ουκρανοί εθνικιστές», είπε ο Μπόγκεν.

Wolfsangel στην Α. Ουκρανία: Συνομιλίες Foreign Policy με τον αναπληρωτή αρχηγό του «φιλοκυβερνητικού» τάγματος Azov Ουκρανικές εθελοντικές φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές οργανώθηκαν στο Κίεβο το 2014 με τη βοήθεια του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών. Μια τέτοια ομάδα, το τάγμα Azov, σχηματίστηκε τον Μάιο του 2014 στη Μαριούπολη, με βάση ειδικές μονάδες περιπολίας του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι συμμετέχοντες του τάγματος Azov είναι επίσης γνωστοί στο Διαδίκτυο ως «μαύροι άνδρες» λόγω των στολών τους.

Το ναζιστικό σύμβολο Wolfsangel (Wolf’s Hook) εμφανίζεται συνήθως σε στολές που φορούν άνδρες του τάγματος Azov. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τα SS και τη Χιτλερική Νεολαία, καθώς και από διάφορες σύγχρονες νεοναζιστικές ομάδες.

Μια άλλη ομάδα πολιτοφυλακής υπό τον έλεγχο του Κιέβου, το τάγμα Donbass, δημιουργήθηκε στην Οδησσό τον Απρίλιο για να πολεμήσει ενάντια στους υποστηρικτές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Τον Μάιο η ουκρανική πύλη ειδήσεων LB.ua δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ένα μέλος του τάγματος Donbass σκοτωμένο στις μάχες, το οποίο έχει μια ναζιστική σβάστικα στο στήθος του. Το ακροδεξιό κόμμα του Δεξιού Τομέα που ήρθε για πρώτη φορά στο διεθνές προσκήνιο στα τέλη Νοεμβρίου 2013, θεωρείται πολύ ενεργό στη βία που προκάλεσε την ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς. Μαχητές του Δεξιού Τομέα χρησιμοποίησαν κλομπ, βόμβες βενζίνης και πυροβόλα όπλα εναντίον της ουκρανικής αστυνομίας ενώ φορούσαν ναζιστικά διακριτικά.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του EuroMaidan, η ακροδεξιά οργάνωση Δεξιός Τομέας δημιουργήθηκε με βάση το τάγμα Donbass και άλλες ακροδεξιές ομάδες. Η Ρωσία έθεσε τον ηγέτη του κόμματος, Ντμίτρι Γιαρός, σε λίστα διεθνών καταζητούμενων και τον κατηγόρησε για υποκίνηση τρομοκρατίας, αφού προέτρεψε τον Τσετσένο ηγέτη τρομοκρατών Ντόκου Ουμάροφ να εξαπολύσει επιθέσεις στη Ρωσία. Ο Yarosh έχει επίσης απειλήσει να καταστρέψει τους ρωσικούς αγωγούς σε ουκρανικό έδαφος.

Στο μεταξύ, η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τα εγκλήματα εθελοντικών ταγμάτων στην ανατολική Ουκρανία. «Έχουμε τα γεγονότα και τις ποινικές διαδικασίες όπου οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ταγμάτων διέπραξαν εγκλήματα κατά του τοπικού πληθυσμού», δήλωσε στο RIA Novosti ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Βιτάλι Γιαρέμα.

……………………………………………………………………………….

BRETTON WOODS, HENRY MORGENTHAU, ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ROTHSCHILD, Κ.Ι.Σ. ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BADEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ(ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ) ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ, ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ, ΤΟ “Ελληνο-Τουρκικό ομοσπονδιακό κράτος” ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΝΕΜΕΣΙΣ” ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΙΜΩΡΩΝ…

……………………………………………………………………………….