Ποιός ήταν ο βαρόνος Julius De Reuter, ιδρυτής του πρακτορείου Reuters ;;

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΡΘΡΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Το Reuters είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων στον κόσμο. Το πρακτορείο ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1851 από τον Paul Reuter . Εξαγοράστηκε από την Thomson Corporation του Καναδά το 2008 και τώρα αποτελεί το τμήμα μέσων ενημέρωσης της Thomson Reuters.

Γιατί αναφερόμαστε στο πρακτορείο; Από αλλού ξεκινήσαμε ! Από μια απλή αναζήτηση για την … Imperial Bank of Persia (Αυτοκρατορική Τράπεζα της Περσίας) !

Και αίφνης, βλέπουμε ότι… η Imperial Bank of Persia ήταν μια βρετανική τράπεζα που λειτουργούσε ως κρατική τράπεζα και τράπεζα έκδοσης στο Ιράν (Περσία μέχρι το 1935) μεταξύ 1889 και 1929. Την τράπεζα ίδρυσε το 1885, με παραχώρηση από την περσική κυβέρνηση, ο βαρόνος Julius De Reuter.

Ποιός ήταν όμως ο βαρόνος Julius De Reuter ; Όπως αναφέρει η wikipedia, ο βαρόνος γεννήθηκε ως Israel Beer Josaphat, Γερμανοεβραίος τραπεζίτης και επιχειρηματίας που αργότερα έγινε Χριστιανός και Βρετανός υπήκοος !!

Να λοιπόν, ποιός ήταν ο ιδρυτής του πρακτορείου Reuters !! Ο Εβραίος Israel Beer Josaphat, γιος του ραβίνου Samuel Levi Josaphat. Στις 16 Νοεμβρίου 1845, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό σε μια τελετή στο γερμανικό λουθηρανικό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Λονδίνο και άλλαξε το όνομά του σε Paul Julius Reuter. Μια εβδομάδα αργότερα, στο ίδιο παρεκκλήσι, παντρεύτηκε την Ida Maria Elizabeth Clementine Magnus από το Βερολίνο , κόρη ενός Γερμανού τραπεζίτη. Να πως, ένας ρεπόρτερ πρωτοπόρος της τηλεγραφίας και του ρεπορτάζ ειδήσεων, έγινε και τραπεζίτης.

Αφού εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, το 1847 έγινε εταίρος στο Reuter and Stargardt , μια εκδοτική εταιρεία βιβλίων στο Βερολίνο. Παρεμπιπτόντως, ο Joseph Abraham Stargardt, ήταν κι αυτός Εβραίος. Ο Stargardt υπέβαλε αίτηση για υπηκοότητα του Βερολίνου τον Αύγουστο του 1847, αλλά στις 8 Δεκεμβρίου 1847 αρνήθηκε να ορκιστεί την ειδική μορφή όρκου που προβλεπόταν για τους Εβραίους. Έλαβε την επίσημη υπηκοότητα τελικά στις 28 Μαΐου 1852.

Ο Israel Beer Josaphat – Reuter, αργότερα το ίδιο έτος 1847, έφυγε για το Παρίσι και εργάστηκε στο πρακτορείο ειδήσεων του Charles-Louis Havas, Agence Havas, το μελλοντικό Agence France-Presse (AFP).

Ο Havas ήταν κι αυτός Εβραίος. Εκτός από τον Israel Beer Josaphat, είχε υπάλληλο και τον Bernhard Wolff, που αργότερα ίδρυσαν αντίπαλα πρακτορεία ειδήσεων στο Λονδίνο το Reuters News Agency που ιδρύθηκε το 1851 και στο Βερολίνο το Wolffs Telegraphisches Bureau που ιδρύθηκε το 1849. Κατά σύμπτωση, ο Bernhard Wolff, ήταν κι αυτός γιος ενός Εβραίου τραπεζίτη !!

Αλλά, ας γυρίσουμε στον Israel Beer Josaphat – Reuter, να δούμε πως κατάφερε να ανοίξει την Imperial Bank of Persia !!

Το Ιράν του 19ου αιώνα, γράφει η wikipedia, έχει περιγραφεί ως «μία από τις πιο καθυστερημένες χώρες στον κόσμο». Καθώς η τοκογλυφία ήταν απαγορευμένη υπό το Ισλάμ , οι παραδοσιακοί δανειστές χρήματος στο Ιράν ήταν οι Εβραίοι σαράφ, οι οποίοι συνέχισαν να κυριαρχούν στον τομέα μετά την άφιξη της Αυτοκρατορικής Τράπεζας λόγω μεγαλύτερης ευελιξίας δανείων και πολιτιστικών δεσμών. Εκείνη την εποχή η μόνη μορφή χρήματος σε κυκλοφορία ήταν τα χρυσά και τα ασημένια νομίσματα.

Στον Ρόιτερ παραχωρήθηκε η παραχώρηση του Ρόιτερ το 1872, η οποία του παραχώρησε αποκλειστικά δικαιώματα επί σχεδόν όλων των πόρων στη γη της Περσίας. (σ.σ. Μας θυμίζει τη ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ (ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2220/1940) , που έδεσε την Ελλάδα !! ) Ενώ ο πραγματικός λόγος που ο Reuter ήθελε την παραχώρηση ήταν για να αναπτύξει τον σιδηρόδρομο στην Περσία, του έδωσε επίσης μονοπώλιο στις τράπεζες για εξήντα χρόνια. Η παραχώρηση ήταν κρυμμένη από τη βρετανική κυβέρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή και ανησύχησε τόσο τη βρετανική όσο και τη ρωσική κυβέρνηση μετά την αποκάλυψή της. Η παραχώρηση αγανακτήθηκε από τον ντόπιο πληθυσμό, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε ότι ο Σάχης είχε παραχωρήσει όλους τους πόρους της γης σε έναν ξένο και από Ρώσους που έβλεπαν τους Βρετανούς να ανταγωνίζονται τα συμφέροντά τους στην Περσία. Λόγω της αυξανόμενης πίεσης, ο Σάχης ακύρωσε στη συνέχεια την παραχώρηση το 1873, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο Reuter απέτυχε να ξεκινήσει το σιδηροδρομικό έργο μέσα σε 15 μήνες.

Ο Reuter δεν έπρεπε να πέσει χωρίς μάχη. Έτσι, το 1889 μπόρεσε να αποκτήσει αποκλειστικά τραπεζικά δικαιώματα και δικαιώματα εξόρυξης για εξήντα χρόνια. Αν και αυτή η νέα παραχώρηση δεν ήταν τόσο τεράστια όσο η πρώτη, του παρείχε πολύτιμο έλεγχο στις περσικές τραπεζικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες με την ενεργητική υποστήριξη του Βρετανού υπουργού, Henry Drummond Wolff. ( Κατά διαβολική σύμπτωση ο Henry Drummond Charles Wolff, εκτός από συνονόματος του Bernhard Wolff, ήταν κι αυτός Εβραίος !! Ο Henry Drummond Wolff γεννήθηκε στη Μάλτα , γιος του Joseph Wolff !! )

Η Imperial Bank of Persia ιδρύθηκε τελικά το 1889 με βάση την παραχώρηση του 1872 στον βαρόνο Julius De Reuter από την περσική κυβέρνηση ( Reuter concession ) που την έκανε την κρατική τράπεζα, με το αποκλειστικό δικαίωμα έκδοσης χαρτονομισμάτων και αφορολόγητου για εξήντα χρόνια.

Η παραχώρηση του Reuter υπογράφηκε μεταξύ του βαρώνου Julius de Reuter και του Naser al-Din Shah , βασιλιά των Qajar της Περσίας.

Qajar ;;; Ποιοί είναι αυτοί οι Qajar ;;; Προστρέχουμε πάλι στη wikipedia και διαβάζουμε …, η δυναστεία των Qajar (Περσικά : دودمان قاجار Dudmân-e Qâjâr, Αζερμπαϊτζάν : Qacarlar قاجارلار ) ήταν μια ιρανική(;) βασιλική δυναστεία τουρκικής καταγωγής, συγκεκριμένα από τη φυλή Qajar , που κυβέρνησε το Ιράν από το 1789 έως το 1925.

Οι Qajars, γράφονται επίσης Kadjars , Kajars , Kadzhars , Cadzhars , Cadjars , Ghajars , κ.λπ.) είναι μια φυλή της φυλής Bayat των Τούρκων Ογκούζ που ζούσαν διαφορετικά, με άλλες φυλές, στην περιοχή που είναι σήμερα η Αρμενία , το Αζερμπαϊτζάν και το βορειοδυτικό Ιράν.

Τώρα θα πείτε, γιατί ασχολούμαστε με τους Qajars !! Μας κίνησαν το ενδιαφέρον οι ονομασίες Kajars και Ghajars, που μας παραπέμπουν στις ονομασίες Κάζαροι ή Χάζαροι !! Σε παλαιότερη δημοσίευσή μας, διαβάζουμε: ΑΣΚΕΝΑΖΙ – ΧΑΖΑΡΟΙ. Ποιοι, και τί ήταν ακριβώς οι Χάζαροι.

Το 2012 έγινε μια μεγάλη γενετική μελέτη στους Ασκεναζίμ, καθοδηγούμενη από τον γενετιστή του πανεπιστημίου JOHN HOPKINS, ERAN ISRAELI-ELHAIK. Η μελέτη αυτή συμπυκνώνει γενετικά στοιχεία για τον ευρωπαϊκό Ιουδαϊσμό, κυρίως στην περιοχή της Ρηνανίας (Γερμανία) που αποδεικνύουν ότι η καταγωγή τους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ από την Μέση Ανατολή, αλλά από τον Καύκασο και τις βουνίσιες περιοχές όπου βρισκόταν η καρδιά της αρχαίας Χαζαρίας !!

Κι αναρωτιόμαστε μέχρι τώρα … γιατί οι “Γερμανοί” ( όχι ο λαός, αλλά οι εκπρόσωποι του ) , “προστατεύουν” διαχρονικά τους Τούρκους !! Διαβάζουμε πάλι στη wikipedia … [ Κατά τους λογίους Ιουδαίους του Μεσαίωνα απόγονοι του Ασκενάζ θεωρούνται οι Γερμανοί. Σημειώνεται πως ακόμη και σήμερα οι Γερμανοεβραίοι αποκαλούν τους εαυτούς τους Ασκεναζί (Ασκεναζίτες ή Ασκεναζίμ). ] !!

Δείτε επίσης, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ashkenazi ΧΑΖΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ο Φλάβιος Ιώσηπος μπεν Ματθίας. Ο διπλός κατάσκοπος που άλλαξε τον κόσμο

BRETTON WOODS, HENRY MORGENTHAU, ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ROTHSCHILD, Κ.Ι.Σ. ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ BADEN ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΟΙ AshkeNAZI ΧΑΖΑΡΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Volodimir Zelensky ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΕΒΟΥ Vitali Klitschko !!

Ίσως σας κουράσαμε, αλλά θεωρούμε ότι τα στοιχεία είναι ενδιαφέροντα, στην προσπάθεια αντίληψης του παγκόσμιου γίγνεσθαι …

Αλφειός

…………………………….

Σχετικά …

Ιράν ή Περσία, η χαμένη ελευθερία.

Η Ουκρανία «εξαφάνισε» την ελληνική γηγενή μειονότητα, με νόμο του Ζελένσκι το καλοκαίρι του 2021 !

«Ο «επαναστάτης» Πράκτορας, Ισραέλ Λαζάρεβιτς-Πάρβους, ήταν ο χορηγός της «Φεντερασιόν» του Αβραάμ Μπεναρόγια ( ιδρυτή του ΚΚΕ )

…………………………………………………………………………………………….