Δικαστική ήττα για τους ψευτομακεδόνες στη Φλώρινα

News ΕΛΛΑΔΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιστορική χαρακτηρίζει με παρέμβασή του στο dikastiko.gr τη δίκη του Πρωτοδικείου Φλώρινας κατά του Σωματείου «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα» ο δικηγόρος Σπύρος Χριστόφιλος, ο οποίος υπήρξε ένας εκ των συνηγόρων για την ακύρωση της απόφασης που επικύρωνε το καταστατικό του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στις 2 Φεβρουαρίου «εκδικάστηκε και η ανακοπή, που προς τιμήν της είχε ασκήσει επιδιώκοντας τον ίδιο σκοπό η Εισαγγελία, η Εισαγγελέας Φλώρινας, κατόπιν της εισηγήσεως του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντογιάκος, παρενέβη κατά της πρωτόδικης απόφασης, που ενέκρινε τη λειτουργία σωματείου για τη «διατήρηση και καλλιέργεια της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» και ζήτησε την άσκηση ανακοπής.

Συγκεκριμένα ο ανώτατος εισαγγελέας, με παρέμβασή του, ζήτησε από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας Αναστασία Καλαϊτζή, να ασκήσει ανακοπή κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Φλώρινας, με την οποία αναγνωρίστηκε το σωματείο.

Διαβάστε επίσης  εδω : «Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά τη δικαίωση του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και της νομικής ομάδας της Πατριωτικής Ενώσεως εις ό,τι αφορά στην τριτανακοπή που υπέβαλαν προ ενός μηνός κατά της αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Φλωρίνης να εγκρίνει τη λειτουργία Κέντρου «Μακεδονικής» Γλώσσας στην Ελλάδα, που σκοπό έχει την διδασκαλία της επίσημης γλώσσας του κράτους των Σκοπίων».

Πηγή

……………………………………………………………………………………………….