Εκδιώχθηκε η Ισραηλινή αντιπροσωπεία από τη σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία εκδιώχθηκε κυριολεκτικά από την τελετή έναρξης της συνόδου κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ), που πραγματοποιείται στην Αιθιοπία.

Το περιστατικό αναφέρεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από τους Times of Israel , επικαλούμενοι την υπηρεσία Τύπου του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του τμήματος, Lior Hayat , κατά τη διάρκεια της τελετής, φρουροί ασφαλείας πλησίασαν τους εκπροσώπους της ισραηλινής αντιπροσωπείας και τους προέτρεψαν να εγκαταλείψουν την εκδήλωση.

«Το Ισραήλ λαμβάνει σοβαρά υπόψη το περιστατικό στο οποίο η Πρέσβης Σάρον Μπαρ-Λι απομακρύνθηκε από την αίθουσα της Αφρικανικής Ένωσης παρά την ιδιότητά της ως διαπιστευμένης παρατηρητής». είπε ο Χαγιάτ.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι λυπάται που η Αφρικανική Ένωση έχει γίνει «όμηρος ενός μικρού αριθμού εξτρεμιστικών χωρών», όπως η Αλγερία και η Νότια Αφρική.

Το Τελ Αβίβ πιστεύει ότι αυτά τα κράτη οδηγούνται από μίσος και βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ιράν. Η δυσαρέσκεια με αυτές τις χώρες οφείλεται στο γεγονός ότι η Πρετόρια και η Αλγερία αντιτάχθηκαν στην απόφαση να εκχωρηθεί εκ νέου στο Ισραήλ το καθεστώς του παρατηρητή στην ΑΕ.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Έλι Κοέν στο Κίεβο , είπε ότι «το Ιράν είναι κοινός εχθρός της Ουκρανίας και του Ισραήλ».

Πηγή

………………………………………………………………………………………………