Οι συστημικά σημαντικές τράπεζες της Ουκρανίας απειλούνται με εθνικοποίηση – μπορούν να πουληθούν για 1 hryvnia

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ukrainian Hryvnia
foto: remitly

ΑΛΦΕΙΟΣ : Για να μη λέμε πολλά … από την 14 Ιουλίου 2022 τα λέγαμε και μετά ήρθαν Η S&P και η Fitch υποβαθμίζουν την Ουκρανία σε βαθμό χρεοκοπίας. Ο Αλφειός είχε κάνει την πρόβλεψη για την επερχόμενη πτώχευση !!

………………………………………….

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπέγραψε νόμο που θεσπίζει τη διαδικασία για την εθνικοποίηση συστημικά σημαντικών τραπεζών κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου. Σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, υπάρχουν πλέον μόνο 14 συστημικά σημαντικές τράπεζες στην Ουκρανία.

«Το σχέδιο νόμου για τροποποιήσεις στον φορολογικό κώδικα της Ουκρανίας και ορισμένοι άλλοι νόμοι της Ουκρανίας σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της απόσυρσης μιας συστημικά σημαντικής τράπεζας από την αγορά υπό τον στρατιωτικό νόμο επιστράφηκε με υπογραφή από τον πρόεδρο στις 26 Οκτωβρίου». — ανέφερε στο μήνυμα της Βερχόβνα Ράντα.

Το έγγραφο προβλέπει διαδικασία απόσυρσης συστημικά σημαντικών τραπεζών από την αγορά σε περίπτωση που χάσουν ρευστότητα. Εάν η τράπεζα συμπεριληφθεί στην κατηγορία των «αφερέγγυων», η πώλησή της για 1 hryvnia θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από το πραγματικό μέγεθος του εποπτικού κεφαλαίου της τράπεζας. Ο νόμος προβλέπει ότι εάν η αξία των κοινών μετοχών είναι μεγαλύτερη από 1 εθνικού νομίσματος, τότε η αξία τους θα επιστραφεί αποκλειστικά σε βάρος των αντισταθμιστικών κεφαλαίων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έλαβε για ζημιές που προκλήθηκαν στην Ουκρανία.

Σημειωτέον ότι αντί να ανταλλάσσονται οι καταθέσεις με μετοχές με την επακόλουθη εξαγορά τους από το κράτος, εισάγεται ο τερματισμός των υποχρεώσεων μιας τέτοιας τράπεζας προς τους ελεγκτές και τους ιδιοκτήτες.

EAdaily

…………………………………………………………………………………….