Ο Πούτιν κάνει την Τουρκία… “αντί-TTF” στο αέριο κι ο Μητσοτάκης “διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσσίας” …

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαπραγματεύσεις μεταξύ των προέδρων Τουρκίας και Ρωσίας στην Αστάνα. Εικονογράφηση: kremlin.ru.

ΑΛΦΕΙΟΣ : Δώσανε πήρανε οι Ευρωπαίοι και ο κολαούζος ο Μωϋσής Μητσοτάκης μαζί με την Ούρσουλα… Το TTF, η τιμή 300$/1000 κ.μ. που αγόραζε η Γερμανία και το πλαφόν της Ούρσουλας !!

LNG. Το “πρόστιμο” που πληρώνει η Γερμανία στην Ινδία, το βρόμικο τέχνασμα των κερδοσκόπων και το πλαφόν της Ούρσουλας !!

… και θα κάνουν την Τουρκία … “Ολλανδία” !!! Ας δούμε τι είναι το TTF

[ Η Διευκόλυνση Μεταφοράς Τίτλων , ευρύτερα γνωστή ως TTF , είναι ένα εικονικό σημείο συναλλαγών για το φυσικό αέριο στην Ολλανδία. Αυτό το σημείο διαπραγμάτευσης παρέχει τη δυνατότητα σε ορισμένους εμπόρους στην Ολλανδία να διαπραγματεύονται συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, φυσικές συναλλαγές και συναλλαγές… ]

Γράφαμε ΕΔΩ … [ Μετά τις καταστροφικές πρακτικές των αλλογενών που κυβερνούν την Ελλάδα, όπως ο αλλογενής Μητσοτάκης “που διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ρωσσίας” … με αποτέλεσμα να βρεθεί η Ελλάς στη λίστα εχθρικών χωρών της Ρωσσίας , ξεχάστε οποιαδήποτε σκέψη για μελλοντική επαναφορά συζητήσεων περί “αγωγών Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη” … Επίσης, μετά την Ιστορική συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για το φυσικό αέριο , από συζητήσεις που έχουν προηγηθεί μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ, υπάρχει το ενδεχόμενο, ο λεγόμενος “EastMed” να περάσει κι αυτός μέσω Τουρκίας !!! Και τότε να δούμε τι φληναφήματα θα εκστομίζουν οι εδώ ορντινάτσες … ]

………………………………………..

Ο Πούτιν κάλεσε τον Ερντογάν να καθορίσει την τιμή του φυσικού αερίου σε έναν κόμβο στην Τουρκία 

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας πρόσφερε στον επικεφαλής της Τουρκίας έναν κόμβο φυσικού αερίου, όπου μπορούν να καθοριστούν οι τιμές του φυσικού αερίου.

«Εάν η Τουρκία ή οι πιθανοί αγοραστές μας σε άλλες χώρες ενδιαφέρονται, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την κατασκευή ενός άλλου συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία για πώληση σε άλλες χώρες», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν  κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων στην Αστάνα με τον Τούρκο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν .

Ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι η Τουρκία αποδείχθηκε ο πιο αξιόπιστος εταίρος στη μεταφορά φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές χώρες. Και ο κόμβος φυσικού αερίου θα μπορούσε να γίνει πλατφόρμα για τον καθορισμό της τιμής του φυσικού αερίου προκειμένου να αποκλειστεί η πολιτικοποίηση.

«Σήμερα αυτές οι τιμές είναι υπέρογκες (στην ΕΕ), θα μπορούσαμε εύκολα να τις ρυθμίσουμε σε ένα κανονικό επίπεδο αγοράς, χωρίς πολιτικές προεκτάσεις». είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν  στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Όπως ανέφερε η EADaily , ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε έναν νέο κόμβο φυσικού αερίου στην Τουρκία χθες στη Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας στη Μόσχα. Ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ , επιβεβαίωσε ότι η τοποθέτηση νέων αγωγών φυσικού αερίου προς την Τουρκία είναι ταχύτερη από την αποκατάσταση του Nord Stream.

 

«Αυτό δεν είναι μια νέα ιδέα», είπε ο Aleksey Grivach, αναπληρωτής διευθυντής του National Energy Security Fund (NESF), στο EADaily . – Είχε ήδη συζητηθεί το 2014, όταν η Βουλγαρία, υπό την πίεση ανώτερων συντρόφων, διέκοψε την υλοποίηση του έργου South Stream. Στη συνέχεια, συμφωνήσαμε αμέσως με την Τουρκία να ανακατευθύνουμε και τις τέσσερις προγραμματισμένες γραμμές προς τις ακτές της με την περαιτέρω δημιουργία κόμβου διανομής φυσικού αερίου στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ. Αυτή η προοπτική φοβήθηκε πολύ στη Δυτική Ευρώπη, μετά την οποία πρότειναν αντί για ένα μεγάλο έργο προς την κατεύθυνση της Τουρκίας να κατασκευαστεί ένας άλλος αγωγός φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, ώστε να μην εξαρτώνται υπερβολικά από την τουρκική διέλευση».

Ο ανεξάρτητος βιομηχανικός εμπειρογνώμονας Maxim Khudalov είπε ότι η ιδέα ενός κόμβου είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα στο πλαίσιο της απαξίωσης του κόμβου TTF και των αρχών τιμολόγησης στην ΕΕ.

«Επομένως, μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας κόμβος στην Τουρκία, αλλά δεν θα είναι ακόμη δυνατό να γίνει ένα γενικά αποδεκτό σημείο αναφοράς, το οποίο, ωστόσο, δεν αναιρεί τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της κατασκευής πρόσθετων αγωγών κορμού, καθώς και υγροποίησης LNG και μονάδες επαναεριοποίησης»,  — είπε ο ειδικός.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία δεν είναι πολύ σαφής αυτή τη στιγμή, λέει ο Σεργκέι Κάουφμαν , αναλυτής της FG Finam, καθώς η ΕΕ έχει χαράξει μια πορεία για να εγκαταλείψει το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία, εάν χρειαστεί, εξακολουθεί να έχει διαδρομές προμήθειας φυσικού αερίου προς την ΕΕ, αν και όχι πολύ αξιόπιστες: Yamal-Europe, η οποία βρίσκεται υπό ρωσικές κυρώσεις, η διαδρομή μέσω της Ουκρανίας και η σωζόμενη γραμμή SP-2, η οποία είναι υπό ευρωπαϊκές κυρώσεις. Ταυτόχρονα, η ΕΕ μειώνει σταδιακά την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, τόσο λόγω της πτώσης της ζήτησης όσο και λόγω της υποκατάστασης με εναλλακτικές προμήθειες. Σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο, σε 5 χρόνια η ΕΕ θα πρέπει να απαλλαγεί εντελώς από την εξάρτηση από την Gazprom. Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν είναι απολύτως σαφές σε ποιον θα προορίζεται ο τουρκικός κόμβος. Μέχρι τη στιγμή της πιθανής δημιουργίας του, οι χώρες της ΕΕ δεν θα αγοράζουν πλέον ρωσικό αέριο, η ίδια η Τουρκία έχει αρκετούς υπάρχοντες όγκους και οι πιθανές νέες αγορές πωλήσεων της Gazprom βρίσκονται στην Ανατολή».  – λέει ο αναλυτής της FG Finam.

Ο Alexei Grivach, αναπληρωτής διευθυντής του FNEB, σημείωσε ότι θα ήταν πιο κερδοφόρο για τη Ρωσία να τοποθετήσει εγκαταστάσεις επεξεργασίας φυσικού αερίου στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας και να εξάγει προϊόντα με υψηλότερο βαθμό επεξεργασίας στην αγορά μέσω καναλιών που κατασκευάζονται στην Τουρκία από τη Μαύρη Θάλασσα. προς τη Μεσόγειο. eadaily

……………………………………………
South Stream ( χρώμα μωβ ) Στις 29 Απριλίου 2008, η Ρωσία και η Ελλάδα συνυπέγραψαν μια διακυβερνητική συμφωνία για συνεργασία στην κατασκευή και λειτουργία του ελληνικού τμήματος του South Stream. Το έργο δεν υλοποιήθηκε, όπως δηλώνει πιο πάνω ο Aleksey Grivach …

……………………………………………………………

ΣΧΕΤΙΚΑ …

Τα είπε χύμα και σταράτα ο Ν. Αναστασιάδης BINTEO

…………………………………………………………………………………………………..